5 Belangrijke Video Trends Voor Ondernemers In 2017
07 december 2016 

5 Belangrijke Video Trends Voor Ondernemers In 2017

Als je als ondernemer of bedrijf aan de slag wilt met video, waar moet je dan rekening mee houden? Op welke trends moet je inspelen? 5 video trends met tekst en uitleg.

De norm van video is doorgedrongen op websites. Kijk maar eens naar toonaangevende websites, zoals nieuwssites. Mensen worden geprikkeld door de tekst, maar willen wel kijken.

Beweging op websites wordt ook steeds belangrijker om de aandacht van de websitebezoeker te pakken. Ook het aanbieden van verschillende soorten content (tekst, afbeeldingen, video’s) op webpagina’s draagt bij aan een hogere ranking in de zoekmachines en gebruiksvriendelijkheid.

Ik heb van over dit blogartikel, deze video gemaakt. Speciaal van bezoekers van mijn website die geen elle lange teksten willen lezen :-) 

 

Maar hoe plaats je filmpjes op je website, als je nog weinig videocontent hebt? In dat geval heb je twee opties. Of je zoekt bestaande YouTube filmpjes die je (blog) artikel versterken en aansluiten bij het onderwerp. Groot nadeel is dat dit ten koste kan gaan van je branding.

Vooral als je zelfstandig ondernemer bent, ben je zelf het gezicht van je eigen bedrijf. Doordat de kijker andere personen in beeld zien dan jezelf, kan dit onduidelijkheid geven. Daarnaast positioneert de persoon in beeld zich meer als expert cq autoriteit.

Je kunt de video wel verduidelijken, door tekst onder de video toe te voegen.

De tweede en beste optie is om zelf filmpjes te maken, waarbij je persoonlijk zelf in beeld bent te zien. Dit is goed voor je online zichtbaarheid, branding en expert status. Als je deze filmpjes op YouTube zet is een bijkomend voordeel, dat je ook op YouTube (Nederlands tweede zoekmachine na Google) gevonden wordt. Daarnaast wordt je door Google ook beloond als je YouTube videocontent opneemt in je website. Je komt hoger in de zoekresultaten.

 

Verder geeft een persoonlijke video erg veel vertrouwen op je website. Al helemaal als je deze 10 tips voor een betrouwbaar filmpje opvolgt.

 

Ook kun je Facebook filmpjes opnemen in je website.

 

Afijn het mag duidelijk zijn dat video op je website anno 2017 een must is. Mocht je niet overtuigd zijn, lees dan eens deze 40 voordelen door.

 

Video trent 2: Infotainment

Voor 2017 voorzie ik meer infotainment waarde. Je kunt nog zo’n gelikt filmpje maken, de kijker heeft behoefte om even te lachen, in spanning gehouden te worden of verbazing te uiten. Dat wil niet zeggen dat je een clown hoeft te zijn. Het zit in kleine dingen. Meer tips over een creatieve video lees je hier.

 

Ook zijn deze 10 Facebook videomarketing tips erg handig om toe te passen. Het begin van elke video is ook op een pakkende manier gedaan.

Stukje vermaak tijdens een Facebook video

Stukje vermaak tijdens een Facebook video

Zorg er voor dat de amusement waarde past bij jou als persoon. Hierdoor ben je authentiek, en tevens verrassend. Ga na op welke grapjes of handelingen die je als persoon gedaan hebt of doet, gelachen wordt.

 

Ook is het belangrijk dat je jezelf meer onderscheid. We zien steeds meer filmpjes. Onderscheiden kun je jezelf door een handelsmerk, zo wordt je filmpje beter onthouden.

 

Denk niet te ver. Juist simpele dingen kunnen het heel goed doen. Ik heb een video gemaakt over hoe ik een pakketjes opende waar een boek in zat. Met dit filmpje heb ik een lunch met Aartjan van Erkel gewonnen.

 

 

Video trent 3: Kort en krachtig

Ook heb ik het idee dat de tijdspanne steeds korter wordt. Lange video’s worden niet tot het einde bekeken. Korte video’s en to de point is het credo. Maak liever een videoserie van 10 video’s van 2 minuten per video dan 1 video van 20 minuten. Bijkomend voordeel is dat je meer videocontent hebt en ook een grotere kans hebt dat je content gevonden wordt.

 

Naast kort en krachtig, moet je video ook begrijpelijk zijn. Kijkers moeten eigenlijk niet na hoeven te denken over je taalgebruik. Voorkom lange zinnen. Gebruik geen vaktaal en pas deze 9 tips toe.

 

Video trent 4: Vloggen

Zelfs in het pietenhuis wordt gevlogd door vlogpiet. Vloggen is hip en betrekt de kijker meer bij je bedrijf. Het draagt zeker bij een de know, like en thrust factor. Bij vloggen denken veel mensen aan lopend voor je smartphone je verhaal vertellen. Toch kun je ook je smartphone op een statief zetten en vanuit stilstand je verhaal vertellen.

 

Vloggen hoeft niet moeilijk te zijn. De “wat komt er in mij op vlog” is nog wel het makkelijkste.

 

Dure apparatuur nodig? Nee. Niet echt. Gewoon met je smartphone. Zorg wel voor een rustige omgeving en voor niet te veel galm. Een opname in de auto op een rustige plek is een mogelijkheid.

 

Ik gebruik zelf de Samsung S6 als smartphone en ben voor zowel het beeld als geluidskwaliteit zeer tevreden. Wil je goede geluidskwaliteit, dan kun je overwegen om een filmpje op te nemen in een stilstaande auto. De auto is  “een perfecte klankkast”, aldus voice-over Noud van Sommeren.

 

Meer vlogtips vind je in dit vlogartikel.

Vloggend tijdens een lunch met ondernemers en Aartjan van Erkel
 

 

Video trent 5: Live video

Live video is voor veel ondernemers een stap te ver. Persoonlijk vind ik dat live video het vervolg is op vloggen en filmpjes maken. Eerst oefenen om comfortabel voor de camera je verhaal te vertellen.

 

Anderzijds wordt je door Facebook tegenwoordig wel gedwongen om iets met video te doen. Filmpjes scoren hoger in het algoritme dan foto’s en een tekstberichtje. Daarnaast geeft Facebook extra bereik aan live video ten opzichte van een gepost filmpje.

Facebook Live wordt nog belangrijker in 2017

Facebook Live wordt nog belangrijker in 2017

 

 

Video in je marketingstrategie

Het mag duidelijk zijn. Video mag niet meer ontbreken in je marketingstrategie. Toch is het voor veel ondernemers lastig. Waar moet ik beginnen? Hoe moet ik het doen? Hoe scoor ik met Facebookvideo? Hoe worden mijn filmpjes goed gevonden in YouTube? Hoe bouw ik een goede video op? Waar moet ik een filmpje maken? Hoe houd ik de aandacht van de kijker er bij?… en zo kan ik nog wel even doorgaan.

 

Ik kan jou als ondernemer helpen bij een video marketing strategie voor je bedrijf. Neem vrijblijvend contact met mij op of volg de praktische workshop videomarketing .

Over de schrijver
Jikkie
Door

Jikkie

op 19 Dec 2016

Hoi Theo, Ik overweeg ook om met een galaxy S6 te gaan filmen. Gebruik jij ook het geluid van de telefoon of neem je dat apart op? Zo ja, wat gebruik jij daar voor? Groet, Jikkie

Theo de kleijn
Door

Theo de kleijn

op 21 Dec 2016

Beste Jikkie, Voor de vlogs gebruik ik het geluid van mijn telefoon. Ik gebruik hiervoor de Samsung Galaxy S6 en ben erg tevreden over zowel beeld als geluid. Indien gewenst kun je ook een externe microfoon aansluiten op de S6. Je hebt dan wel een verloopkabeltje nodig. Groetjes, Theo

Reactie plaatsen