5 Voorzorgsmaatregelen Voor Het Geval Je YouTube Kanaal Wordt Verwijderd
24 februari 2014 

5 Voorzorgsmaatregelen Voor Het Geval Je YouTube Kanaal Wordt Verwijderd

Het zal je maar gebeuren: je YouTube kanaal wordt verwijderd door YouTube. Welke voorzorgsmaatergelen moet je genomen hebben, zodat in ieder geval je belangrijkste video’s blijven door spelen? In deze blog 5 voorzorgsmaatregelen.

 

Voorzorgsmaatregel 1:

Zet je video op meerdere videoplatvormen, zodat je snel kunt schakelen

Wat zijn je belangrijkste video’s? Nee niet de video’s die het meeste bekeken worden op YouTube, maar de video’s die extern (van YouTube) geld opleveren of bijdrage aan de verkoop van je product of dienst. Doorgaans zullen dit YouTube video’s zijn die “geembed” (opgenomen) zijn in je website. Als je YouTube kanaal is verwijderd, zie je nog wel een zwart vlak. Als je op play drukt, krijg je de melding dat de video verwijderd is. Dit wil je voorkomen.

 

Maak een top 5 van belangrijkste video’s op je website die geembed zijn uit YouTube. Zorg er voor dat deze video’s ook op minimaal één ander videoplatvorm staan. Daarnaast dien je er voor te zorgen dat jezelf of je website bouwer snel kan schakelen, voor het geval de YouTube video’s offline zijn gehaald. In dat geval moet de code van de video (op bijvoorbeeld Vimeo) snel geplakt kunnen worden.

 

Voorzorgsmaatregel 2:

De offline backup en vindbaarheid

Zorg er voor dat je alle video’s die je maakt, backuped op een externe harde schrijf. Breng hier een goede structuur voor aan, zodat je je video’s makkelijk en snel terug kunt vinden.

In het extreemste geval kun je de video’s op je eigen websitehosting laten draaien. Groot nadeel hiervan is wel de downloadtijd van je website.

 

Voorzorgsmaatregel 3:

Een apart YouTube kanaal voor verborgen video’s

Maak op YouTube een geheel nieuw account aan, waarop je verborgen video’s zet. Verborgen video zijn dus niet op YouTube te zien, tenzij de kijker een link heeft van de video. Doorgaans zijn verborgen video’s geembed op website’s of te zien via een klikbare link in een nieuwsbrief.

 

Het YouTube kanaal, waarop je verborgen video’s zet, hoeft niet te scoren op YouTube. Hiermee verspreid je het risico. Stel dat je twee waarschuwingen krijgt op je openbaar YouTube kanaal, dan draait je andere account gewoon door.

 

Voorzorgsmaatregel 4:

Maak een crisesplan

Heb een crisesplan. Dit klinkt zwaar, maar als je voor een groot gedeelte van je inkomsten afhankelijk bent van YouTube is het belangrijk om een “plan de campagne” te hebben. Immers geen video’s is geen inkomsten! Omschrijf wat de te nemen stappen zijn, voor het geval je YouTube kanaal is verwijderd. Uiteraard komt hier ook het terugkrijgen van je account aan bod.

 

Voorzorgsmaatregel 5:

Communiceer met je volgers wat er gebeurd is. Dit versterkt de band met je volgers en daarnaast zijn ze op de hoogte waarom je video’s “sneeuwbeeld” geven. Als je YouTube account verwijderd is, kun je dus niet meer je volgers op YouTube berichten. Als het goed is heb je nog wel je andere social media kanalen. Communiceer hierop alsmede naar de volgers van je mailinglijst. Dat brengt me eigenlijk op het belangrijkste punt: zorg voor een mailinglijst, zodat je niet per se, afhankelijk hoeft te zijn van YouTube.

 

In dit artikel van Brandon Lucero is goed uitgelegd hoe je je account terug kunt krijgen (als je echt niets verkeerd hebt gedaan). http://www.soldwithvideo.com/articles/im-back-youtube-reinstated-my-account-after-the-appeal/

 

Over de schrijver
leshurluberluscartoon@gmail.com
Door

leshurluberluscartoon@gmail.com

op 15 Jun 2016

Dank je wel!

Theo de kleijn
Door

Theo de kleijn

op 15 Jun 2016

Graag gedaan.

Reactie plaatsen