6 Tips Voor Meer Kijkers Naar Jouw Video Op YouTube
16 december 2013 

6 Tips Voor Meer Kijkers Naar Jouw Video Op YouTube

Voor jou als zelfstandig ondernemer is het duidelijk: om meer klanten binnen te halen moet je videomarketing toepassen. Je gaat video’s maken en zet deze op YouTube…maar hoe zorg je ervoor dat je video meer kijkers trekt? In dit blogartikel geef ik je 6 tips om meer kijkers te krijgen voor jouw YouTube video.

Basisbeginselen

Het is in ieder geval belangrijk dat je de basisdingen goed hebt ingevuld en hebt geselecteerd in YouTube. Je video moet dus goed geoptimaliseerd zijn.  In deze blog lees je hoe je jouw video goed optimaliseert voor YouTube.

 

Waarom zijn meer kijkers belangrijk?

Hoe meer je video wordt bekeken, des te hoger je video komt in de zoekresultaten (in zowel Google als YouTube).

 

Tip 1:
Deel de link van jouw YouTube video op je Facebook pagina. Nadat je de link in het berichtenveld plakt, zal onder de link automatisch een miniatuur en titel gecreëerd worden. Vraag aan je vrienden op Facebook om je bericht/video te delen.

Zorg voor een waardevolle video. Een video voor je doelgroep. Publiceer de video op je bedrijfspagina van Facebook.

Ik adviseer jou om de video niet op je privépagina van Facebook te zetten (tenzij je doelgroep op je privépagina aanwezig is). Zet je de video toch op je privépagina, terwijl hier je doelgroep niet aanwezig is, dan kan je video gezien worden als spam. Al helemaal als je wekelijks of tweewekelijks een video post op je Facebook privépagina.

Publiceer ook geen reclamevideo. Dit wordt gezien als spam. Wil je wel reclame maken in je video, doe dit dan op het eind van je video met een “call to action”. Pas de “call to action” pas toe nadat je de waardevolle informatie hebt gegeven.

 

Tip 2:
Stuur de link van jouw YouTube video naar je e-maillijst. Als het goed is heb je een e-maillijst opgebouwd. Heb je nog geen e-maillijst opgebouwd, dan is mijn advies om dit zo snel mogelijk te doen. Hoe je dit precies doet, leg ik uit in de mailings die je krijgt als je op mijn mailinglijst staat. Schrijf jezelf dus snel in en profiteer ook van de gratis cursus “hoe maak ik een goede YouTube video voor mijn bedrijf”.

Ook hier geldt dat je video waardevol moet zijn voor degene die op je e-maillijst staat, anders wordt je mail gezien als spam. Door een spam mail zullen mensen zich gaan uitschrijven, waardoor je mailinglijst krimpt.

Tot slot kun je één mailing doen met de specifieke video of kun je de video verwerken in een nieuwsbrief. De laatste optie levert overigens minder conversie op (dus percentagegewijs zullen minder lezers van je nieuwsbrief klikken op de link van de video, dan dat je een mailing maakt met alleen een link van je video er in).

 

Tip 3:
Deel jouw YouTube videolink op Twitter. Vertel tegen je volgers wat het voordeel voor hen is om naar je video te kijken en geef een “call to action”. De “call to action” kan bijvoorbeeld zijn: klik op de volgende link:……

Kom je ruimte te kort, dan kun je eventueel de link van je YouTube video inkorten met bitly.com.

 

Tip 4:
Gebruik je video op je website. Sluit de video in op een webpagina. Zie bijvoorbeeld deze webpagina van mijn website.

Om je video op te nemen op je website, moet je onderaan je video op YouTube op de knop “delen” drukken. Vervolgens druk je op de embed-knop en kopieer je de embed code. Je kunt de embed code nu op je webpagina opnemen.

Naast het gegeven dat je video nu ook kijkers trekt die op je website zijn, stijgt je video ook ietsjes in de zoekresultaten. YouTube houdt namelijk bij als een video buiten YouTube wordt geplaatst. Hoe meer je video op plekken buiten YouTube wordt geplaatst, hoe hoger je video zal ranken in de zoekresultaten.

 

Tip 5:
Deel je video op Google+.  Google + wordt steeds belangrijker, zorg er dus voor dat je video ook hier op te vinden is.
Doorgaans gebeurd dit automatisch als je YouTube account is gelinkt aan een Google account. Tegenwoordig is je YouTube account standaard gelinkt aan een Google account, tenzij je deze mogelijkheid nadrukkelijk hebt uitgezet.

 

Tip 6:
Zorg voor meer likes en opmerkingen op je video. Zorg voor meer abonnees op je YouTube kanaal. Hoe meer groene duimpjes, hoe hoger je video wordt getoond in de zoekresultaten. Dit geldt ook voor de reacties. Hoe meer reacties, des te hoger de ranking van je video. Tot slot telt ook het aantal abonnees op je YouTube kanaal mee voor de ranking.

Vraag kijkers naar je video om een duimpje omhoog te geven, om een reactie op de video achter te laten om zich te abonneren op je kanaal. Doe deze oproepen in de vorm van een “call to action” en op het juiste moment in de video.

 

Tip 7:……
Heb jij ook nog tips. Ik (en de lezers van dit artikel) zouden het erg fijn vinden als je hieronder jouw reactie achter laat.

Alvast bedankt.

Groetjes,

Theo de Kleijn

Over de schrijver
Fara
Door

Fara

op 18 Mar 2014

Goed artikel weer Theo. Ik heb nog een aanvullende tip. Ga op zoek naar andere You Tube kanalen die de zelfde doelgroep hebben. ( hoeft niet perse het zelfde onderwerp) En vraag of ze samen een video willen opnemen met jou over een bepaald onderwerp waar beide kijkers van hun en jou kanaal ook wat aan hebben. Dit heb ik laatst ook gedaan en heeft mee weer meer abonnees opgebracht. Ik had een leuk andere You Tube kanaal gevonden. Een meisje dat bij haar zelf kapsels maakt. Haar doelgroep zou wellicht ook wat aan mijn video's hebben, dacht ik. Nu heb ik haar een berichtje gestuurd en stond ze er voor open iets samen te doen. Het onderwerp moet dan niet over iets gaan waar alleen maar 1 kanaal wat aan heeft maar een onderwerp die iets algemener is en die we dus allebei konden gebruiken op ons kanaal. Dat is dus het onderwerp "Zelfvertrouwen" geworden. Aangezien we erg ver van elkaar wonen hebben we geen video samen kunnen maken. Wel hebben we elkaar gepromoot in onze video's wat mij dus meer abonnees opbracht. Zie hier het resultaat: Haar video:http://youtu.be/1DLgq6_B63U Mijn video:

Hopelijk kan deze tip nog wat toevoegen aan je artikel :) Bedankt Theo voor je goede tips die je ons geeft! Groetjes, Fara

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 18 Mar 2014

Hoi Fara, Bedankt voor jouw uitgebreide reactie. Een erg waardevolle tip, die zeker wat toevoegt aan dit artikel en ook erg waardevol is voor de lezers van dit artikel. Groetjes en veel succes met het maken van jouw YouTube video's. Theo de Kleijn

Reactie plaatsen