7 Voordelen Om Filmpjes Te Maken Voor Je Webshop
04 september 2014 

7 Voordelen Om Filmpjes Te Maken Voor Je Webshop

In deze blog leg ik uit waarom je vandaag nog moet beginnen met het maken van persoonlijke filmpjes voor je webshop. Al helemaal als je als zelfstandig ondernemer de webshop runt.

 

Je hebt een webshop en wilt meer uit je webshop halen. Videomarketing is dan het tovermiddel voor jouw webshop. Lees de volgende 7 voordelen en je bent overtuigd!

 

Voordeel 1: meer vertrouwen, meer verkopen

Je kent ze zelf vast wel: de anonieme webshop. Je moet veel moeite doen om überhaupt te achterhalen wie er achter de shop zit. Het is vaak een uitzondering dat je een foto en een persoonlijk 06 nummer ziet van de eigenaar van de webshop.

 

Anonimiteit vormt nog steeds een ondergeschoven kindje bij webshops, terwijl websitebezoekers van webshop juist op zoek zijn naar vertrouwen. Zekerheid. Openheid. Willen weten wie er achter de webshop zit.

Door persoonlijke videomarketing voor je webshop toe te passen, onderscheid je jouw webshop van al die andere. Dit levert je meer uniekheid op, meer vertrouwen, je webshop krijgt een gezicht en webshopbezoekers krijgen een positief beeld/gevoel. Al met al levert persoonlijke videomarketing voor je webshop, jouw meer verkopen op.

 

Voordeel 2: De webshopbezoeker wordt sneller overgehaald om een product te kopen

Je kunt de voordelen van een bepaald product uitleggen aan de hand van een product(review). Door het horen van de voordelen en het zien dat het ook echt voordelen zijn van je product, wordt een kijker sneller overgehaald om te kopen.

 

Voordeel 3: Een betere kennismaking met nieuwe producten

Als je een nieuw product hebt, kun je jouw doelgroep veel beter kennis laten maken met het product. Een filmpje zegt meer dan 1000 woorden en veel meer dan een foto. Een filmpje vertoont geluid, beeld en niet te vergeten emotie.

 

Voordeel 4: Je kunt filmpjes delen onder bestaande klanten en meer verkopen realiseren

Een bestaande klant heeft je vertrouwen al gewonnen. Door een persoonlijk filmpje zal deze sneller overgehaald worden om opnieuw zaken met je te doen. Hij zal je door die persoonlijke filmpjes op den duur gaan zien als vriend. Dit vormt een perfecte basis om op een laagdrempelige manier verkopen te realiseren onder bestaande klanten.

Filmpjes Webshop Maken

Filmpjes Webshop Maken

 

Voordeel 5: je website scoort hoger in Google

Door videocontent te gebruiken op je website, rankt je website hoger in de zoekmachines. Een fijne bijkomstigheid om nog meer klanten te krijgen.

 

Voordeel 6: meer gebruiksvriendelijkheid en een langere bezoektijd voor je website

Veel bezoekers van websites kijken liever een filmpje dat ze tekst lezen. Al helemaal als ze op zoek zijn naar een bepaald product, die een probleem moet oplossen waar ze mee zitten. Maak het dus makkelijker voor je websitebezoeker. En ook erg fijn: door de kijktijd, stijgt de bezoektijd van je website. Deze langere bezoektijd zorgt dat je website hoger scoort in Google.

 

Voordeel 7: je webshop wordt beter gevonden

Je webshop wordt beter gevonden, als je de filmpjes ook op YouTube publiceert. YouTube is, na Google, de grootste zoekmachine van Nederland. Je “filmcontent“ wordt zo ook op YouTube getoond.

 

Je webshop kan al helemaal niet zonder YouTube als je doelgroep jongeren onder de 25 jaar is. Bij deze doelgroep is YouTube zoekmachine nummer één. Overigens verwacht ik dat het niet lang duurt voordat YouTube, Google inhaalt. Als je nu begint met videocontent ben je straks je concurrenten voor.

 

Begin gemakkelijk met het gratis E-book: “10 videomarketing beginners tips“.

Over de schrijver
Reactie plaatsen