10 praktische tips om met video te beginnen voor je bedrijf
Direct Toegang
X
10 praktische tips om met video te beginnen voor je bedrijf
50% Complete

Voorkom fouten in je filmpje!

Download het gratis e-book met praktische tips voor het maken van een perfect filmpje.

Page content

8 Tips Om Een Geslaagd Eerste Filmpje Te Maken Voor You-Tube (inhoudelijk)

8 Tips Om Een Geslaagd Eerste Filmpje Te Maken Voor You-Tube (inhoudelijk)

Als jij als zelfstandig ondernemer een voorsprong wilt nemen op je concurrenten, moet je videomarketing inzetten. Je plaatst dan waardevolle video’s op You-Tube. Maar hoe maak je nu een geslaagd eerste YouTube filmpje? In deze blog geef ik tips over de inhoud van je video. Tips voor de beginnende “YouTuber”.

Beginnerstips over de inhoud van jouw YouTube filmpje

Tip 1

Maak je video niet te lang. 40-60 seconden is het maximale voor je eerste filmpje. Start klein. Uitbouwen/langere films maken kun je altijd nog. Eerst routine opbouwen.

Te kort kan je filmpje nooit zijn. Al is je filmpje maar 15 seconden. Het maakt niet uit. Het gaat om de ervaring. Begin dus niet gelijk met het maken van een introductiefilmpje.

Dit was mijn eerste filmpje op YouTube.

 

Tip 2

Behandel één onderwerp/één doel. Betrek geen andere onderwerpen bij het onderwerp. Behandel alleen dat specifieke onderwerp.
Bijvoorbeeld behandel het antwoord op de vraag: “wanneer kun je het beste rozen snoeien”.

Heb je geen inspiratie voor een onderwerp? Denk dan aan een veel gestelde vraag. Welke vragen stellen jouw klanten vaak aan jou? Maak een filmpje met het antwoord.

 

Tip 3

Wees duidelijk en to the point. Geen langdradige verhalen. De kijker wil liefst direct het antwoord zonder veel poes pas en blabla er om heen.
Bijvoorbeeld: “Wanneer kun je het beste rozen snoeien? In deze video geef ik antwoord op deze vraag. Rozen kun je het beste in de maand maart snoeien”.

Een “tussen de soep en aardappelen video” is niet echt goed voor de branding van jouw bedrijf.

 

Tip 4

Benoem ten minste één voordeel (mogen er ook meerdere zijn, maar let wel op de tijd):
Bijvoorbeeld: “Door de rozen in maart te snoeien, groeien ze goed, geven ze veel bloemen en blijven ze gezond en jong. Daarnaast voorkom je dat de rozen kapot vriezen.”

 

Tip 5

Geef waardevolle informatie. Informatie waar de kijker echt iets aan heeft (zie het voor een voorbeeld, het voorbeeld bij tip 4). Probeer de informatie zo waardevol te maken, dat de kijkers het gaan delen op social media. Hierdoor bereik je een groter publiek met je filmpje.

 

Tip 6

Houdt het simpel en ben niet te kritisch. Het is je eerste video. Maak het niet moeilijker dan nodig en leg de “perfectiedrempel” niet (te) hoog.

 

Tip 7

Begrijpelijk! Maak je video begrijpelijk voor iedereen. Gebruik als het kan geen vakjargon en probeer in zijn “Jip en Jannekes” je verhaal te vertellen. Maar wel als jezelf. Dat brengt me bij tip 8.

4 tips voor een begrijpelijke video:

Hier vind je nog meer tips voor een begrijpelijke video.

 

Tip 8

Ben jezelf. Doe jezelf niet anders voor als wie je bent. Puur natuur dus, maar zorg wel voor spontaanheid. Energiek. Positiviteit. Zet een lach op. Raap alles bij elkaar en geef jezelf voor 110%. Bedenk dat je video”voor altijd online staat”. Een positief en energiek (promotie)filmpje zorgt er voor dat de kijkers langer blijven kijken. Daarnaast maak je gelijk een goede indruk en krijg je meer vertrouwen van de kijker.

Moeite om voor de camera jezelf te zijn of heb je cameravrees? Kijk dan naar de onderstaande video. Moraal van het verhaal: gewoon proberen. Gewoon doen.

 

Bonustip: gebruik een script

Gebruik een videoscript. Zo voorkom je dat je gaat zwalken. Klik hier voor een gratis onderlegger om een script te maken.

 

GRATIS E-BOOK

Wil je nu echt aan de slag met videomarketing voor jouw bedrijf? Download dan het gratis e-book: “10 videomarketing tips voor beginners” en maak een vliegende start met video’s maken voor jouw bedrijf.

 

Comment Section

8 reacties op “8 Tips Om Een Geslaagd Eerste Filmpje Te Maken Voor You-Tube (inhoudelijk)


Door Kees op 16 januari 2015

Dit klopt nirt want 60 seconden maximaal ?! Als je gaming channel doet doe je gemiddeld 12 minuten en dan nog een script moet je niet doen dan klink je als een robot


Door Theo de Kleijn op 17 januari 2015

De tips zijn bedoeld voor ondernemers die voor het eerst zelf een YouTube filmpje willen maken voor hun bedrijf. Als je een gaming kanaal hebt, dan zijn deze tips inderdaad niet geheel toepasbaar/relevant.


Door Peter Sookdew-Sing op 23 oktober 2015

Beste heer,

Ik ben een opgegeven kankerpatient aug 2013 en ben stadium 4 en palliatief, heb 30 chemotherapie ’s en 25 bestralingen verder.Ben inmiddels proefpersoon in antoni v leeuwenhoek en heb medicijnen in mijn lichaam die pas over 7 jaar op de markt komen.Ben nr.20 in de wereld en nr.4 in Nl..Heb een hoop te vertellen ,de komende maanden word het erop of eronder voor mij.Ben 46 jr en zie er niet ziek uit,maar ik heb mijn medisch dossier die laat zien hoe zwaar ziek ik ben.Blijf positief….maar ga nu mijn verhaal de wereld in zetten…

ik hoop dat ik wat van j e hoor

Gr.Peter Sookdew-Sing
0637430988


Door Theo de Kleijn op 23 oktober 2015

Beste Peter,

Bedankt voor jouw reactie en verhaal.
Je kunt denken aan een vlogdagboek, waarbij je dagelijks vlogt over jouw leven en wat er gebeurd is die dag.
Mocht je verder vragen hebben, dan hoor ik het wel.

Sterkte.

Met vriendelijke groet,
Theo de Kleijn


Door SENA op 24 februari 2016

HEEL MOOIDoor louise op 12 november 2017

ik zou heel heel graag video’s maken ik zal jullie tips zeker gebruiken


Plaats een reactie


*


Video Marketing Topics