8 Voordelen Om YouTube Filmpjes Te Maken Over Klantvragen
23 september 2013 

8 Voordelen Om YouTube Filmpjes Te Maken Over Klantvragen

Als jij als zelfstandig ondernemer een voorsprong wilt nemen op je concurrenten, moet je videomarketing inzetten. Je plaatst dan waardevolle persoonlijke video’s op You-Tube.  Waardevolle video’s zijn bijvoorbeeld video’s waarin je antwoord geeft op de meest gestelde vragen van jou klanten. In deze blog leg ik uit wat de 8 voordelen zijn om video’s te maken over klantvragen.

Voordeel 1

Je kunt klanten verwijzen naar het filmpje, als je de vraag per mail krijgt. Je plakt dan de link van het filmpje in de antwoordmail. Dit scheelt jou dus tijd, want je hoeft dan niet het antwoord uit te typen. Uiteraard maak je jouw mail wel compleet af met aanhef en slot (dus niet alleen de link doorsturen zonder verdere tekst).

Voordeel 2

Doordat klanten naar het filmpje gaan kijken geeft dit een “korter bij de klanteffect” ten opzichte van antwoord in een mailtje. Je komt hierdoor figuurlijk korter bij de klant en veel persoonlijker over dan dat de klant het antwoord uit de mail moet lezen.

Voordeel 3

Het is makkelijker voor de klant. De klant hoeft geen (elle lange) teksten door te lezen. Hij hoeft slechts op “play te drukken” en te kijken en te luisteren. Dit geeft een veel comfortabeler gevoel dan het inspannend lezen van een mail. Hiermee creëer je ongemerkt “good-will” bij de klant.

Voordeel 4

Het blijft beter hangen bij de klant. Uit diverse onderzoeken blijkt dat mensen video’s veel beter onthouden dan (gelezen) tekst. Als je jouw video dus goed maakt/alles goed uitlegt, is de kans kleiner dat je nog een vraag krijgt over het antwoord (ten opzichte van beantwoording van de vraag per mail).

Voordeel 5

Vertrouwen: een video geeft meer vertrouwen dan een beantwoording van een mailtje. De kijker/klant kan jou zien en horen. Dit komt ten goede aan het klantvertrouwen, waardoor klanten sneller opnieuw producten of diensten van jou afnemen.

Voordeel 6

Je valt op! Er zijn nog maar weinig zelfstandigen die op deze manier een vraag van een klant beantwoorden. Hierdoor onderscheid je jezelf ten opzichte van al die anderen die de vraag alleen per mail afdoen, zonder gebruik making van een filmpje.

Een andere manier dat je opvalt is dat de klant dit niet verwacht van jou. Dan is het dus maar goed dat je je cameraangst hebt overwonnen (als dat zo was).

Voordeel 7

Als je waardevolle informatie geeft, heb je kans dat je klant de video gaat delen op social media, zoals Facebook en Twitter. Hij is tevreden met het antwoord/resultaat en wil iedereen laten weten dat hij het filmpje erg waardevol vond. Erg goed voor (gratis) reclame voor jou bedrijf!
Verder is het mogelijk dat klanten zich gaan abonneren op jou YouTubekanaal. Ze willen de volgende waardevolle filmpjes van jou niet missen.

Voordeel 8

Het filmpje zal ook door anderen bekeken worden. Dit levert jou indirect ook nieuwe klanten op.
Doordat je filmpjes maakt over veelgestelde vragen, zullen deze vragen landelijk ook leven onder mensen. Hierdoor trek je ook andere kijkers naar je filmpje dan alleen jouw klanten. Mensen die met dezelfde vraag zitten als je klanten, zullen het filmpje ook gaan bekijken. Als ze het filmpje erg waardevol vonden/geholpen zijn met het probleem wat ze hadden, heb je kans dat deze kijkers uiteindelijk je klant gaan worden.

Genoeg voordelen dus, om gelijk aan de slag te gaan. In dit blogartikel geef ik jou een stappenplan voor met het maken van YouTube filmpje.

Groetjes,

Theo de Kleijn

Over de schrijver
Reactie plaatsen