10 praktische tips om met video te beginnen voor je bedrijf
Direct Toegang
X
10 praktische tips om met video te beginnen voor je bedrijf
50% Complete

Voorkom fouten in je filmpje!

Download het gratis e-book met praktische tips voor het maken van een perfect filmpje.

Page content

Hoe Voeg Je Een Abonneerknop Toe Aan Je YouTube Video

Hoe Voeg Je Een Abonneerknop Toe Aan Je YouTube Video

Een abonneerknop of abonneerlink toevoegen aan jouw YouTube video? In deze (video)blog leg ik uit hoe je dit moet doen.


Hoe Voeg Je Een Abonneerknop of Abonneerlink Toe Aan Je YouTube Video

http://www.youtube.com/watch?v=9PrpsC_PyOE

Hieronder de tekst die wordt gesproken in de bovenstaande video:

Een abonneerknop of abonneerlink aan je video toevoegen

In deze video leg ik uit hoe jij een abonneerknop maakt voor jouw YouTube-video. Hoe jij een abonneer knop maakt voor jouw Youtube video kan het best uitleggen achter de computer. Dus loop je even mee.

 

Om te beginnen log je in, in YouTube. Nadat je ingelogd bent selecteer je videobeheer. Dan klik je op een video die je wilt bewerken en dan ga je naar aantekeningen.

 

In deze video ga ik een abonneerknop aanbrengen. Je kunt op twee manieren en abonneerknop aanbrengen: met een geschreven abonneer knop of met een spotlight.

Abonneerknop

Begin even om uit te leggen hoe je een abonneerknop aanbrengt met een knop met tekst. In dat geval klik je op annotatie toevoegen. Je gaat eerst in de video op de plaats staan waar je de abonneerknop wilt  invoegen. Dan klik je op een annotatie toevoegen en dan klik je op opmerking. Dan typ je abonneren in. Of abonneer. Zo kun je de achtergrond nog voorzien van een opvallende kleur en je kunt de tijd instellen. Dus wanneer de knop te zien is. In dit geval dus van 13 seconden tot 17 seconden.

 

Verder is het belangrijk om de link aan te vinken. Selecteert bij de link abonneren en vul dan hier jouw youtube kanaal naam in. Verder kun je het voorbeeld van de link bekijken, zodat je zeker weet dat het naar de goede YouTube kanaal gaat.

 

Als ik nu op de knop publiceren druk dan staat mijn abonneerknop in de video. Dat kun je ook makkelijk zien door op de knop….Door met de muis over de knop heen te gaan. Dan zie je dus dat het werkt.

Abonneer link via een spotlight

Verder heb je nog de mogelijkheid om een spotlight ze toe te voegen. Even kijken. Ja hier kom ik in beeld. Hierzo.

Over dit plaatje wil ik een spotlight. Een spotlight is een gebied. Als je op dat gebied drukt, dan abonneer je ook jezelf op je YouTube kanaal. In dat geval doen we annotatie toevoegen. Selecteren we spotlight. Dan komt de spotlight hier in beeld. Dan gaan we naar het gebied toe waar we de spotlights willen hebben. We kunnen de spotlight eventueel nog groter maken. Dan gaan we naar link. Dan selecteren we hier abonneren, en dan vullen we hier weer de kanaalnaam in. Ook hier kun je dan weer het voorbeeld bekijken. Dat hij zeker naar het goede YouTube kanaal gaat.

Je kunt de lengte instellen. Even kijken. Instellen. Zo. Nu hebben we dus tweeën abonneerknoppen toegevoegd. Een knop met een spotlight. Hier een beeld. En een abonneer knop met….ja een echte abonneer knop met een achtergrond en tekst. De zie je hier.

Verder is het belangrijk om als je de knoppen hebt toegevoegd, het te publiceren. Om de knop publiceer te drukken, anders dan wordt je  instelling niet opgeslagen. Ik hoop dat de video interessant was.

Abonneer jezelf even op mijn youtube kanaal door te klikken op de link die hier in beeld verschijnt. Ik wens je in ieder geval nog een fijne dag toe.

Hoe maak ik een YouTube abonneer knop

Hoe maak ik een YouTube abonneer knop

Audiobestand van de video waar ik uitleg hoe je een abonneerknop of abonneer link toevoeg vind je hier:

Comment Section

11 reacties op “Hoe Voeg Je Een Abonneerknop Toe Aan Je YouTube Video


Door Sacha op 14 januari 2016

Hoi, ik zou ook heel graag willen weten hoe je – wanneer je op de link ‘abonneren’ klikt – dan ook nog eens een bevestigingslink krijgt (abonnement bevestigen). Ik kan daar op Google niks over terugvinden. Bedankt!


Door Theo de kleijn op 18 januari 2016

Hoi Sacha,

Voor zover mij bekend heeft YouTube niet die functionaliteit.

Groetjes,
Theo


Door Linda op 6 maart 2016

Hoe kan ik ervoor zorgen dat de knop ook op mobiele apparaten zichtbaar is? Dat is nu niet het geval


Door Theo de kleijn op 7 maart 2016

Dit kan niet. Voor mobiel kun je alleen gebruik maken van zogenaamde infokaarten. Helaas kun je deze niet inzetten als abonneerknop, maar kun je deze infokaartenknop wel linken naar andere video’s of je website (mits je website gekoppeld is aan je YouTube kanaal).


Door xander op 23 april 2016

er is nog een kanaal met dezelfde naam als mijn kanaal. als ik mijn kanaalnaam intype en ik test hem (spotlight manier) dan kom ik op dat andere kanaal terecht. hoe zorg ik dat die link naar mijn kanaal wijst?
groet, xanderDoor xander op 28 april 2016

het is zo inderdaad wel gelukt. bedankt!
Door Freddy op 29 juli 2017

Hoi, ik sommige video’s zie ik rechtsboven een i knopje. Maar hoe zet je dit in je video?


Plaats een reactie


*


Video Marketing Topics