Achtergrond En Afleiding In Je Filmpje: hoe zit dat precies?

Achtergrond En Afleiding In Je Filmpje: hoe zit dat precies?

Afleiding in je filmpje kun je beter voorkomen. Maar wat is afleiding en hoe voorkom je het precies? In deze vlog een leuk praktijkvoorbeeld.

 

Als je de bovenstaande video bekijkt, hoef je de onderstaande tekst niet te lezen!

De tekst uit de video:

Wat heeft deze poes met video marketing te maken? In deze video geef ik daar het antwoord op. Hoi. Mijn naam is Theo de Kleijn en ik help ondernemers met videomarketing. In deze video deel 2 van de videomarketing fouten serie. Kijk ook even naar deel 1. Klik dus even op deze video en ga na wat in die video fout ging.

Het mag duidelijk zijn. De poes was de fout in de video. Waarom was de poes fout in de video? De poes zorgde namelijk voor afleiding. Die lag hier op de bank en als je de video kijkt dan zul je ook afgeleid worden door de poes. Het nadeel dat je afgeleid wordt door de poes is dat je aandacht weg gaat van wat ik vertel. Dus je begrijpt minder goed waar het verhaal over gaat, omdat je afgeleid wordt en het verhaal blijft minder goed hangen bij de kijker. Een ander nadeel is dat de kijker over de afleiding gaat nadenken. Dus in dit geval de poes. Als de kijker zelf een poes heeft, dan zal hij na gaan denken: “moet ik de poes nog eten geven?”. Is de poes buiten of binnen? Misschien je video wegklikt om de poes eten te gaan geven. Kortom zorg voor zo min mogelijk afleiding in je video, daardoor wordt je verhaal veel krachtiger en wordt je verhaal beter onthouden door de kijker.

Wil je als ondernemer ook videomarketing fouten voorkomen? Klik dan even op het e-bookje 10 video marketing tips. Daar vind je nog meer tips om goede video’s te maken voor je bedrijf. En ook in deze video zat een fout. Misschien heb je hem al door. In de volgende video gaan we die fout bekijken en uitleggen. Ik wens je in ieder geval nog een hele fijne dag toe.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen