Moet Ik Achtergrondmuziek Voor Mijn Video Gebruiken?
16 november 2013 

Moet Ik Achtergrondmuziek Voor Mijn Video Gebruiken?

Voor jou als zelfstandig ondernemer is het duidelijk: om meer klanten binnen te halen moet je videomarketing toepassen. Maar moet je ook achtergrondmuziek toepassen in je video?

 

Om je video meer gevoel te geven. Om je video meer te laten spreken. Om je video meer kracht te geven, is mijn advies om achtergrondmuziek toe te voegen. Maar doe het wel op de juiste manier, met de juiste hardheid en royalty vrij.

 

Royalty vrije achtergrondmuziek

Zorg ervoor dat je achtergrondmuziek royalty vrij is. Op het internet is best wel wat royalty vrije muziek te vinden. YouTube maakt het je echter wel heel makkelijk. Als je inlogt in je YouTube account en je gaat naar videobeheer. Dan linkse kant “tools voor het maken van video’s” en dan naar “audiobibliotheek”. In de audiobibliotheek vind je royalty vrije muziek. Deze muziek kun je downloaden en toevoegen aan je video.

YouTube heeft op dit moment (d.d. oktober 2013) de volgende gernes met royaly vrije muziek: Alternatieve muziek en punk , Ambient, Classical, Country en folk, Dance en elektronische muziek, Hiphop en rap, Jazz en blues, Pop, R&B, Reggae en Rock. Keuze genoeg dus.

 

Hoe hard moet de achtergrondmuziek staan?

Ik zie (of moet ik zeggen hoor) vaak video’s die te harde achtergrondmuziek hebben. Dat is jammer, want zo komt de boodschap van de video niet over. De bedoeling is juist dat achtergrondmuziek de boodschap verduidelijkt… niet dat de kijker de boodschap niet goed of niet hoort. Als de kijker moeite moet doen om je te verstaan, klikt de kijker jouw video weg. Verstaanbaarheid van jezelf/degene die verteld in de video is eigenlijk het belangrijkste van heel je video.

 

Maar hoe weet ik dat ik goed te verstaan ben?

Daar is een makkelijke oplossing voor: laat enkele familieleden en/of bekenden je video zien (en horen) en vraag ze om hun mening. Dit kun je makkelijk doen, door je video verborgen (link) te uploaden. De link van de verborgen video mail je dan naar je familieleden en/of bekenden.

 

Anderzijds zijn de familieleden/bekenden vertrouwd met je stem. Ze zullen dus, minder moeite hoeven te doen om je stem te herkennen/te horen wat je zegt. Het beste is dus om de video te laten beoordelen door iemand die jou(w stem) niet kent. Mail mij jouw video en ik laat jou weten of de geluidsnivo van de achtergrondmuziek goed staat: info@theodekleijn.nl

 

Gebruik de juiste achtergrondmuziek voor de juiste stemming

Met achtergrondmuziek kun je jouw video ook een verkeerde wending geven. Ga na wat het gevoel van jouw video is en pas je achtergrondmuziek daar op aan. Ook hiervoor heeft YouTube een makkelijke functie voor in de “audiobibliotheek”. Klik in de “audiobibliotheek” op “genre”. Je kunt op dit moment kiezen uit de volgende genres: Boos, Dramatisch, Funky, Inspirerend, Opgewekt, Romantisch, Rustig, Somber, Verdrietig en Vrolijk. Kies het juiste genre wat bij jouw video past.

Succes!

Over de schrijver
Reactie plaatsen