Foto Toevoegen In Windows Moviemaker Tijdens Videofragment Met Gesproken Tekst | Tutorial
12 oktober 2015 

Foto Toevoegen In Windows Moviemaker Tijdens Videofragment Met Gesproken Tekst | Tutorial

Hoe voeg je een afbeelding, foto of plaatje toe aan een video die je met Windows Moviemaker bewerkt? In deze videotutorial leg ik het stap voor stap uit.

Afbeelding Toevoegen In Windows Moviemaker Tijdens Videofragment Met Gesproken Tekst | Tutorial

Kijk naar de bovenstaande video en ik leg stap voor stap uit hoe je de afbeelding toevoegt.

Inleidende tekst

In deze tutorial leg ik stap voor stap uit hoe je met Windows Moviemaker een foto toevoegt aan je video met gesproken tekst. Doordat het videobewerkingsprogramma maar één videospoor heeft, is het wat omslachtig om tijdens de gesproken tekst een foto te laten zien. Toch kan het. Je moet dan wel de video in delen splitsen en audio apart toevoegen via het muziekspoor. Ook moet je het geluid van de originele clip uitzetten, zodat je alleen het geluid van het muziekspoor hoort. Het beste kan ik de handleiding uitleggen achter de computer. Via screenopname kun je het volgen en nadoen hoe je een foto invoegt. Heb je nog vragen? Laat jouw vraag als reactie op deze tutorial onder deze video achter.

Tekst uit de video:

In deze video leg ik jou stap voor stap uit hoe je met Windows Moviemaker een plaatje toevoegt aan je video: op deze manier. Dus je hoort mij en terwijl je mij hoort zie je het plaatje in beeld en gaat het plaatje weer uit beeld. Hoi, mijn naam is Theo de Kleijn en ik help ondernemers met videomarketing. In deze video leg ik je stap voor stap uit hoe je een plaatje toevoegt in Windows Moviemaker. Hoe je dat doet, kan ik het beste uitleggen achter de computer. Dus loop je even mee. Zo ik zit achter de computer.

Stap voor stap uitleg

Hier heb ik de videofile met gesproken tekst en we willen midden in deze videofile een plaatje toevoegen, waarbij de gesproken tekst gewoon door blijft lopen. Helaas heeft Windows Moviemaker geen twee videosporen, waardoor we het invoegen van het plaatje midden in deze video wat omslachtig moeten doen.

Omdat Windows Moviemaker geen twee videosporen heeft, is het toevoegen van een afbeelding best omslachtig

Omdat Windows Moviemaker geen twee videosporen heeft, is het toevoegen van een afbeelding best omslachtig

We gaan het op de volgende manier doen. We gaan van deze videofile een audiofile maken. Dit gaat via bestand. Film opslaan. Alleen audio. Je geeft de audiofile een naam en slaat hem op. Vervolgens ga je de audiofile weer importeren. Dit gaat via muziek toevoegen. Je gaat de audiofile dan op het muziekspoor zetten. Vervolgens ga je de audio van de video uitzetten. Je klikt op de video en gaat naar opties voor video. Dan ga je naar videovolume en schuift het volume helemaal naar links, zodat het uit staat. Vervolgens ga je selecteren waar in de video je het plaatje wilt hebben. Ik wil bijvoorbeeld het begin van het plaatje op vier seconde hebben. Dan schuif je hem naar 4 seconden en klikt op “opties voor video”. Dan op “splitsen“. Vervolgens bepaal je waar je het einde van het plaatje wilt hebben. Bijvoorbeeld op acht seconden in de video en schuift weer naar acht seconden en drukt opnieuw op splitsen. Dan moeten we de foto toevoegen. Dit doen we via “start”. Video of foto toevoegen. Je selecteert de foto. Klikt op openen. Dan ga je naar het videofragment wat we moeten verwijderen. Dus waar de foto moet komen. Je gaat met de muis over het videofragment en je ziet alle informatie. Met name kijken we naar de weergaveduur. Bij mijn voorbeeld is dit vier punt drie seconden. Vervolgens moeten we de afbeelding net zo lang maken als het videofragment wat we verwijderen. In mijn voorbeeld dus vier punt nul drie seconden. We klikken op het plaatje door dubbel te klikken. We passen de weergaveduur aan naar vier komma nul drie seconden. Dan schuiven we het plaatje naar het gedeelte in de video waar we het plaatje willen hebben en moeten we het videofragment nog verwijderen. Kijk even goed dat je het juiste videofragment verwijderd, want het videofragment wat je wilt verwijderen moet even lang zijn als het plaatje. Dus in mijn voorbeeld vier komma nul drie seconden. Dat is dit videofragment. Selecteer de video. Druk op de delete toets op het toetsenbord en de video is weg. Nu is de video klaar. We hebben dus een video, waarbij een plaatje wordt getoond en tijdens het plaatje loopt de tekst gewoon door. Heb je een vraag over videomarketing, YouTube of het zelf maken van video’s laat jouw vraag dan in het reactieveld onder deze video even achter. Vergeet jezelf niet te abonneren op mijn YouTube kanaal, want dan ontvang je wekelijks tips over videomarketing. Ik wens je in ieder geval nog een hele fijne dag toe.

Over de schrijver
Lonne van Liere
Door

Lonne van Liere

op 12 Mar 2017

Hallo Theo, heel nuttig je informatie, dank je wel! Maar ik heb nog twee vraagjes. 1. Als ik een foto invoeg, is het formaat van de foto niet precies passend. Links en recht zie je twee zwarte balken. Hoe kan ik dat verhelpen? 2. Ik heb alle filmfragmenten in elkaar over laten lopen met de optie 'crossfade'. Dat wil ik nu ook doen met de foto, maar ik zie dat het geluid dan niet meer klopt. Het lijkt of de foto voor het crossfaden extra tijd in beslag neemt. Ik heb een tijd e.e.a. zitten uitproberen, maar ik kan geen 'logische' verklaring of oplossing vinden hiervoor. Of is het inderdaad zo, dat ik (de crossfade duurt per keer 1,5 sec) de duur van de foto zelf PLUS de duur van 2 x crossfade moet rekenen, en zoveel uit de oorspronkelijke film moet deleten? Ik wilde de foto 5 seconden laten zien, dus ik had 5 seconden uit de film geknipt. Maar nu komen er (waarschijnlijk) 2 x 1,5 seconden crossfade-tijd bij. Dus moet ik 8 seconden uit de film knippen? Ik zie uit naar je reactie, bedankt!

Theo de kleijn
Door

Theo de kleijn

op 16 Mar 2017

De antwoorden: 1. Dit ligt aan het formaat van de genomen foto. In Moviemaker kun je de foto helaas niet vergroten (zodat de zwarte randen wegvallen). Een optie is dan om de foto in een fotobewerkingsprogramma te vergroten en hierna op te slaan en te importeren in Moviemaker. 2. Dat is vreemd. De crossfase heeft geen consequenties voor de muziek. Misschien heeft het te maken dat je na het invoegen van de muziek nog een foto hebt toegevoegd. Je kunt dan proberen om eerst de film en foto's te monteren (met overgangen) en pas als laatste de muziek toe te voegen.Succes.

Reactie plaatsen