Afhaken Na De Eerste Video

Het komt best veel voor dat ondernemers afhaken na het online zetten van hun eerste video op het internet. Geen tweede video maken. Misschien geldt dit ook voor jou?
Hoe komt dat toch? Wat kun je er aan doen? In deze blog het antwoord.

stoppen met video maken

Stoppen met video maken: als je alleen nog koeien hebt die naar je video kijken….

Ik vind het jammer om te zien dat ondernemers niet doorzetten na het online zetten van hun eerste video. Als de video weinig bekeken wordt, zakt de moed in de schoenen. Ze maken geen nieuwe video’s. Een streep door videomarketing.

 

Natuurlijk kun je veel meer bereiken met een online video, dan alleen het plaatsen van de video. Denk eens aan het opnemen van de video in je blogartikel. Of van een video een blogartikel maken (handig zo heb je twee vliegen in één klap). Ook kun je van je video een audiobestand maken en dit verspreiden. Verder bereik je veel meer vertrouwen bij personen die op je mailinglijst staan, als je deze een persoonlijke video mailt… en dan heb ik het nog niet gehad over de andere 38 voordelen van videomarketing / video’s maken voor je bedrijf.

 

Vergelijkbaar met bloggen

Het online zetten van een video is eigenlijk hetzelfde als bloggen. Als je één blog online zet op je website, dan is de kans erg klein dat je blog wordt gevonden op het internet. Net zoals bij bloggen, is zakelijk vloggen ook een kwestie van volhouden. Content maken. Natuurlijk kun je reclamecampagnes er tegen aan gooien, om je video wel veel bekeken te krijgen. Wil je organische zoekresultaten (dus dat je video gevonden wordt in Google en YouTube zonder dat je daarvoor betaald)? Dan is het een kwestie “een lange adem”.

Net zoals je status met je website opbouwt en zo hoger komt in Google, geldt dit ook voor YouTube video’s. Hoe lang denk je dat ik er over gedaan heb om 1000 YouTube abonnees te krijgen? Twee en half jaar!

1000 abonnees hebben mij 2,5 jaar gekost…

 

Wat kun je er aan doen?

Eerst moet je nagaan waardoor het komt dat je geen tweede video online wilt zetten of wilt maken. Ben je niet tevreden over de opname van je eerste video? Ben je ontevreden hoe je over komt? Kost het maken van video veel moeite? Veel tijd? Heb je camera angst? Levert de video niet op wat je er van verwacht? Twijfel je of je wel leuk genoeg bent? Wordt de video maar een paar keer bekeken? Afijn er kunnen legio redenen zijn. Begin dus bij de bron: waarom wil ik geen tweede video maken?

 

Ik kan niet op elke reden ingaan, maar ik verwacht dat de meeste ondernemers de volgende reden hebben: de video levert niet op wat ik er van verwacht had. De video heeft me veel tijd gekost en levert geen verkopen op. In dat geval is mijn advies om eens terug te denken aan je eerste blog op je website. Toen je de eerste blog had gemaakt, kon je merken dat je meer websitebezoekers kreeg? Als je eerlijk bent: nee! Maar hoe zit het nu met je website? Nadat je elke twee weken een blog schrijft? Levert vast meer bezoekers op en dus potentiële klanten voor je bedrijf.

 

Zelf het wiel uitvinden?

Het kost veel tijd en frustratie om het wiel van zelf video’s maken voor je bedrijf uit te vinden. Ook ben je dan niet efficiënt bezig. Je haalt geen rendement uit je video’s (ook op langere termijn niet). Maar er is een oplossing. Speciaal voor ondernemers die willen beginnen met video’s maken of die geen rendement ervaren uit het online zetten van video’s, organiseer ik de praktische workshop videomarketing. Door het volgen van de workshop maak je een vliegende start met videomarketing en weet je precies wat wel en niet werkt. Ook krijg je nazorg. Ik begeleid je ook na de workshop, zodat ik zeker weet dat video rendement voor je bedrijf oplevert. Schrijf je dus snel in voor de volgende workshop.

Over de schrijver
Reactie plaatsen