Alles Leren Over Filmpjes Maken

Je bent ondernemer en wilt alles leren om zelf filmpjes te maken voor je bedrijf. Maar waar begin je? Wat heb je nodig voor apparatuur? Waar moet je op letten?

 

Begin bij het begin

Je wilt je merk versterken. Meer online zichtbaar zijn. Meer online verkopen. Het is voor jou duidelijk dat video kan bijdragen aan online zichtbaarheid. Maar dan. Je gaat Googelen. Mhh… er komt toch meer bij kijken dan je denkt. Op een gegeven moment zie je door de bomen het bos niet meer.

Als “video” nieuw voor je is, is het belangrijk om het stap voor stap te doen. Immers je kunt niet alles tegelijk. In deze blog neem ik je mee naar de eerste stapjes, zodat je straks zelf “kunt lopen”.

 

Stap 1: Begin gewoon met wat je hebt

Er zijn 1000 excuses om niet te beginnen met filmpjes maken: ik heb niet de juiste apparatuur. Wat denkt mijn familie niet, als ze mij voor de camera zien staan? Wat moet ik zeggen voor de camera? Ik ben niet technisch. Ik zie er niet uit voor de camera. Afijn wat is jouw excuus?  Schrijf al je excuses even op en stuur ze via de mail of post even naar mij toe. Spoel ik ze hier door het toilet. Kun jij echt aan de slag met filmpjes maken voor je bedrijf. Je wilde toch online zichtbaar worden?

 

Je hebt vast een smartphone met camerafunctie. Die camera heb je vast wel eens gebruikt om je kinderen en familie mee te filmen. Mogelijk heb je het filmpje ook geupload naar Facebook. Kortom je weet hoe je een filmpje kunt maken met je smartphone. Maak nu eens een filmpje van jezelf (selfie) en vertel het antwoord op één van de meest gestelde vragen van klanten. Kijk en luister het filmpje terug. Rare stem hé. Mhh.. die oneffenheid in je gezicht zie je ook op video.

 

Met die stem is niets mis. Immers iedereen hoort al jaren de stem die je nu zelf via je smartphone hoort. Het is een vorm van branding van jezelf. De stem hoort bij jou en zo kennen je klanten jou ook. Een andere stem zou bestaande klanten afschrikken: “wat is er met de stem van … gebeurd?”

 

Dan die oneffenheid: daar let de kijker niet op. Dat zie je alleen zelf. Doe de proef op de som: vraag aan bekenden of familieleden wat ze opvallen als ze het filmpje bekijken. Vraag ze om een eerlijk antwoord. Wedden dat niemand spreekt over die oneffenheid.

 

Kortom gewoon beginnen met meters maken. Vertrouwd te raken met de camera (en eigenlijk ook met jezelf). Kan confronterend zijn, maar nagenoeg iedereen is zo begonnen en de meeste vinden het achteraf erg leuk.

Ook heb ik niet verteld over de steeds grotere impact die video krijgt in de toekomst op het internet. Speel dus zeker in op de toekomst met video.

Na ruim 300 filmpjes blijft het voor mij ook nog spannend…

 

Je hebt geoefend met filmpjes maken met je smartphone.  Je hebt geleerd. Bent vertrouwd geraakt aan video en aan jezelf terug zien op video. Waar loop je nu tegen aan? Dat kan voor iedereen verschillend zijn. Laat het me weten en ik help je verder op weg. Vul even het contactformulier in. Het is gratis advies. Alleen voor ondernemers!

 

Praktische workshop videomarketing

Wil je op een praktische manier aan de slag met filmpjes maken voor je bedrijf. Op een manier waarbij ik je persoonlijk help? Gedurende 4 maanden? Schijf jezelf dan in voor de praktische workshop videomarketing. Voor de prijs hoef je het niet te laten.

Over de schrijver
Reactie plaatsen