Apparatuur Kopen Voor Het Maken Van Je Eerste YouTube Video Voor Jouw Bedrijf?
28 maart 2014 

Apparatuur Kopen Voor Het Maken Van Je Eerste YouTube Video Voor Jouw Bedrijf?

Je wilt je eerste video maken voor op YouTube. Maar de video moet wel van redelijke kwaliteit zijn. Immers de video is ook een soort visitekaartje van je bedrijf. Moet je voor je eerste video op YouTube investeren in apparatuur? In deze blog het antwoord. Ook geef ik je handige beginnerstips.

Mijn advies: investeer voor je eerste video niet in apparatuur. Immers de meeste apparatuur die je nodig hebt, heb je zelf al in huis. Deze apparatuur is doorgaans goed genoeg om een YouTube video voor je bedrijf mee te maken.

 

Begin eerst met de basis: begin gewoon met video’s maken. Je kunt altijd nog investeren in apparatuur, als je betere kwaliteit en professionelere video’s wilt.

 

De videocamera

Je hebt vast wel een apparaat waarmee je video’s kunt opnemen. Denk aan je mobiele telefoon, smartfone, tablet, webcam, fotocamera of misschien heb je al een afzonderlijke videocamera.

Apparatuur genoeg dus om te gebruiken. Gebruik bij voorkeur opname apparatuur die in high definition opneemt.

 

Geluid

Geluid is het belangrijkste van de video. Het kan je video maken of breken. Zorg er voor dat je een video opnameapparaat gebruikt, die ook het geluid goed opneemt.

 

Moet je kiezen tussen:

1. Een kwalitatief minder beeld met goed geluid, of;
2. Een goed beeld met slecht te verstaan geluid;

 

Kies dan voor de eerste optie.

 

Het licht

Dat je goed te zien bent in een video is ook belangrijk. Zorg dus voor belichting. Gebruik een bouwlamp of een andere lamp die veel licht geeft, om jezelf in het licht te zetten.

 

Ga niet binnen voor een raam staan, want dan val je juist weg in het licht van het raam. Dit noemen we een tegenlicht situatie.

 

Stabiel beeld

Een schokkerig beeld is niet fijn om naar te kijken. Zet het opname apparaat daarom bij voorkeur stabiel neer. Bijvoorbeeld bovenop een kast of een stapel boeken.

 

Waar moet je beginnen?

Zo. We hebben de camera met goed geluid. Verlichting en een stabiel beeld. Maar hoe nu verder?

 

In de gratis cursus “Hoe maak ik een goede YouTube video voor mijn bedrijf” neem ik je stapsgewijs mee om een video te maken die jouw klanten oplevert. Schrijf jezelf dus snel in. Klik hier om jezelf in te schrijven.

Over de schrijver
Reactie plaatsen