Bassie en Adriaan Gaan Viraal op YouTube
13 september 2014 

Bassie en Adriaan Gaan Viraal op YouTube

Bassie en Adriaan zijn plotseling uit het niets, weer enorm populair geworden. Hoe? Door een virale video van een Amerikaan. Ze hebben er zelf niets voor hoeven te doen. Geweldig toch: reclame zonder er ook maar iets voor te doen. Is een virale video met gratis reclame ook weggelegd voor jouw bedrijf?

Bassie en Adriaan leefde 9 september 2014 uit het niets, plotseling weer op. Hoe kwam het? Door een karaokeversie van het liedje “Hallo vriendjes en vriendinnetjes”. Gezongen door een Amerikaan. Je hebt het filmpje vast ook op Facebook gezien. Hieronder het filmpje.

Deze Amerikaanse karaokezanger, zorgde wel voor een hype. Ook mensen uit andere landen gingen aan de slag met het populaire nummer van Bassie en Adriaan.

Hieronder een overzicht van veelbekeken filmpjes.

Het filmpje van de Amerikaanse karaokezinger

 


Ook landelijk blijft de hype niet ongemerkt. Radio 538 geeft er een leuke draai aan: “De Bassie & Adriaan Challange”

 


De Turkse variant


Gelukkig, Bassie en Adriaan kennen zelf de tekst ook nog!

Virale video voor jouw bedrijf?

Een video die plotseling veel bekeken en gedeeld wordt, noemen we een virale video. Sommige ondernemers willen ook graag zo’n video. Misschien geldt dit ook voor jou. Het zou toch geweldig zijn als plotseling half Nederland kennis maakt met jouw bedrijf……

Een belangrijk element van een virale video is, dat deze niet in scene is gezet. Het is “puur natuur”. In dit geval dacht de Amerikaan: “laat ik eens een karaokeversie zingen van het nummer van Bassie en Adriaan”. Hij zette het op YouTube en het werd opgepikt. Het werd een hype. Zonder dat het zijn bedoeling was.

Als je als ondernemer een virale video wilt, zet je het filmpje wel echt in scene: “je denkt vooraf na over de uitvoering en distributie”. Toch is het niet zo verstandig om een virale video te maken voor je bedrijf. Dat blijkt wel uit het artikel: 6 redenen om niet viraal te gaan.

 

Wat is jouw mening over de inzet van een virale video voor je bedrijf? En als je een virale video zou moeten maken, wat voor soort video zou het worden? Laat hieronder jouw reactie achter.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen