Beeld en Geluid Niet Synchroon: Tip Voor Synchroniseren

Beeld en Geluid Niet Synchroon: Tip Voor Synchroniseren

Hoe trek je het beeld en het geluid gelijk bij de montage van je film? In de deze video een handige synchronisatietip.

Als je de bovenstaande video bekijkt, hoef je de onderstaande tekst niet te lezen!

De tekst uit de video:

Als je een video opneemt met twee videocamera’s of een video opneemt met een externe geluidsrecorder, dan moet je het geluid synchroniseren. Dus dan moet je voorkomen dat er gebeurd wat er nu gebeurd: dat je mij eerder hoort dan dat je mijn mond ziet bewegen. Of mij later hoort, dan dat je mijn mond ziet bewegen. Maar hoe kun je nu op een makkelijke manier het geluid synchroniseren? In deze video een handige tip.

Hoi. Mijn naam is Theo de Kleijn en ik help ondernemers met video marketing. In deze video dus een handige tip om het geluid te synchroniseren. En dat doe je op deze manier. Als je namelijk klapt in je video, dan slaat er een geluidsgolfje slaat uit naar boven en zo kun je dus makkelijker het geluid synchroniseren van bijvoorbeeld twee videocamera’s die je gebruikt. Of als je bijvoorbeeld een externe geluidsrecorder gebruikt. In de praktijk komt het op het volgende neer. Je hebt een videospoor. Dat is deze. En je hebt een audiospoor. Dat is deze. Bij het audiospoor ga je als eerste op zoek naar de klap. In dit stukje geef ik de klap. Net voor de klap ga je hem dan splitsen. Dus ga je hem knippen. Knip je het eerste gedeelte weg. Als ik hem nu afspeel dan gaat ie met de klap. Dan kijk je naar het videospoor. Dan moet je op zoek gaan naar waar je de klap geeft. In dit geval dus dit stuk. Nu is het belangrijk om hem net voor de klap te knippen. Hier. Klap. Dit is het eerste gedeelte van de klap. Dus hier ga ik hem splitsen. Dus alleen de videotrack splitsen. Dan ga je het voorstukje weghalen en schuif je hem gelijk met de audiotrack. Nu staan ze gelijk. Als je nu op play drukt, dan is ie gesynchroniseerd. Het beeld en het geluid. Vergeet hem ook niet even gratis te downloaden. Als je wilt beginnen met videomarketing voor je bedrijf. Aan die kant staat ie. Het e-book 10 videomarketing tips voor beginners. Als je hem vandaag download, kun je vanavond of morgenvroeg als aan de slag met videomarketing voor jouw bedrijf. Tot slot wens ik je nog een hele fijne dag toe.

Over de schrijver
henie kuijer
Door

henie kuijer

op 24 Feb 2021

ik heb vraag als ik muziek afspeel op desktop is geluid uit mijn google nest audio speakers niet synchroon met mijn pc is daar oplossing voor

Reactie plaatsen