Ben Ik Wel Leuk Genoeg Voor Video?

Je wilt als ondernemer persoonlijke video’s gaan maken voor je bedrijf, maar je vraagt jezelf af: “ben ik wel leuk genoeg voor video?”. In deze blog het antwoord.

Leuk genoeg voor video

Ben ik wel leuk genoeg om voor de videocamera te staan?

 

Als je persoonlijke video’s wilt gaan maken voor je bedrijf, slaat de twijfel toe. Hoe begin ik?  Waar moet ik het over hebben? Hoe bouw ik het op? Vast komt ook de vraag boven drijven: ben ik wel leuk genoeg voor video?

 

Uniek

Ieder persoon is uniek. Dat is ook het leuke van video: al maakt iedereen dezelfde video, toch zal elke video verschillend zijn. Denk aan stemgebruik. Gebaren. Lachen. Kijken. Mimiek. Hoe je iets over brengt. Wat je houding is. Afijn alleen omdat je anders over komt dan anderen, maakt jou al leuk genoeg voor video.

Verder ga ik er vanuit dat je in het dagelijks leven, jezelf leuk genoeg vindt om te tonen aan andere mensen. Je ook nieuwe mensen ontmoet. Vraag je jezelf bij die ontmoetingen ook af of je wel leuk genoeg bent? Ik verwacht van niet. Kortom waarom zou je dit bij online video wel doen? Het grote voordeel is dat je een video opnieuw kunt opnemen, als je niet tevreden bent. Dit kan niet bij een eerste kennismaking in “real life”. Met video kun je dus je beste beentje voor zetten om een goede eerste online kennismaking te maken met bijvoorbeeld de websitebezoeker van je website. Een welkomstvideo voor je website geeft immers meer vertrouwen.

 

Opbouwen

Persoonlijke video’s maken gaat niet vanzelf. Daar is oefenen voor nodig. Voordeel is dat je niet hoeft te oefenen wie je bent. Wat je wel moet oefenen is tegen de camera praten en dat kan best lastig zijn. Toch zijn er handige tips. Daarnaast is het echt een kwestie van “meters maken”. Hoe meer je oefent, hoe meer je als jezelf over komt op camera.

 

Jezelf zijn

Het is belangrijk om jezelf niet anders voor te doen dan wie je bent. Toch denken veel ondernemers dat dit wel moet, om zo leuker in de video over te komen. Dat is jammer, want zo creëer je een ander beeld bij de kijker. De kijker zal je in “real life” anders ervaren en dat is toch wat minder voor het vertrouwen.

 

Voordeel als je jezelf laat zien voor de camera

Een groot voordeel als je jezelf laat zien voor de camera is, dat je steeds meer klanten aantrekt waar je een klik mee hebt. Immers de kijker kan met een persoonlijke video voelen hoe je bent. Hierdoor trek je doorgaans alleen kijkers aan die een band met je ervaren. Die je mogen… en dat zijn vaak ook de beste klanten waar jij een goede klik mee hebt. Zo schift video dus het kaf van het koren.

 

Vliegende start met persoonlijke video’s maken

Wil je echt een vliegende start maken met het maken van persoonlijke video’s die klanten aantrekken voor je bedrijf? Schrijf jezelf dan in voor de praktische workshop videomarketing.

Over de schrijver
Reactie plaatsen