Hoe Bereik Je Een Langere Bezoektijd Voor Jouw Website?

Hoe Bereik Je Een Langere Bezoektijd Voor Jouw Website?

Als zelfstandig ondernemer wil je dat jouw websitebezoekers wel even op je site blijven.  Een lange bezoektijd. Waarom? Dit is goed voor de positie van jouw website in de zoekmachines. Maar hoe bereik je dit?

 

Waarom stijgt jouw website door een langere bezoektijd van de websitebezoeker?

Bij de ranking in Google wordt rekening gehouden met de bezoektijd van de websitebezoeker. Hoe langer een bezoeker op een website blijft, des te interessanter/waardevoller zal de site zijn (aldus Google).

 

Hoe verhoog je de bezoektijd van jouw website?

Bezoek tijd verhogen? Dat kun je op verschillende manieren bereiken. Je kunt bijvoorbeeld veel waardevolle informatie/artikelen schrijven, zodat de websitebezoeker geboeid blijft. Een andere optie is om video’s te maken en deze op te nemen in je site. Voordeel is dat je dan geen elle lange teksten meer hoeft te schrijven. Daarnaast heb je het voordeel dat het klantvriendelijker is. Een website bezoeker hoeft alleen op het filmpje te klikken en de rest gaat vanzelf. Ook zullen websitebezoekers sneller op het filmpje drukken (dan elle lange teksten door te lezen). Verder geeft het interactie, het is persoonlijk en wekt vertrouwen.

 

Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde bezoekersduur van een website met video tot wel 10 keer zo lang is dan een website zonder video. Maar dat vind ik persoonlijk niet het belangrijkste. Het belangrijkste is dan video de toekomst is. Er wordt steeds meer video gekeken. Eigenlijk kun je niet meer achterblijven als zelfstandige. Nu is het tijd om ook video’s te maken. Waarom? Lees dan dit artikel.

Zelf video’s maken voor je bedrijf kost niet veel tijd, niet veel geld en het is niet moeilijk! Al helemaal niet als je mijn stappenplan volgt. Ik help je hier graag mee.

Succes met het verlengen van de bezoektijd van jouw website (en natuurlijk met het maken van video’s).

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen