Bestandsnaam Aanpassen Om Video Hoger Te Laten Scoren (Video SEO)
21 april 2014 

Bestandsnaam Aanpassen Om Video Hoger Te Laten Scoren (Video SEO)

In deze video een tip om je YouTube video hoger te laten scoren in de zoekmachines van Google en YouTube.

Bestandsnaam Aanpassen Om Video Hoger Te Laten Scoren (Video SEO)

Een trucje wat sommige ondernemers toepassen om een video hoger te laten scoren in de zoekmachines, is dat ze de bestandsnaam van de video passen. In deze video leg ik uit, hoe dat trucje werkt en of het trucje wel werkt.

Als je een video geüpload naar youtube, moet je video vanaf je harde schijf uploaden naar youtube. Op je harde schijf staat dan de video en die heeft een bepaalde naam. Sommige ondernemers passen de naam van de file die op de harde schijf van de computer staat aan met zoekwoorden waarop ze gevonden willen worden.

Bijvoorbeeld als je gevonden wilt worden op “goedkoper autodealer” dan zou je dus de filenaam kunnen aanpassen naar goedkope autodealer. Het bestand “goedkope autodealer”, load je dan up naar youtube. Zo zou je hoger scoren in de zoekresultaten bij youtube en Google. Althans volgens de mensen die er verstand van hebben.

Ja, ondanks dat het waarschijnlijk dus geen voor of nadeel heeft voor de ranking is mijn advies om toch de filenaam aan te passen. Onder het mom “baat het niet, dan schaadt het niet”, is het altijd goed om het te doen. Heb jij als ondernemer nog vragen over YouTube of videomarketing? Laat jouw vraag dan in het reactieveld hieronder achter. Abonneren jezelf ook even op mijn youtube kanaal. Dit kun je ook makkelijk doen door op de knop “abonneren” te drukken.

Meer tips?

Wil je meer tips? Schrijf jezelf dan gratis in voor de cursus “hoe maak ik een goede YouTube video voor mijn bedrijf“.

Over de schrijver
Reactie plaatsen