Beste Videocamera's In 2016 Voor Ondernemers Die Video's Willen Maken

Beste Videocamera's In 2016 Voor Ondernemers Die Video's Willen Maken

Je wilt als ondernemer zelf video’s gaan maken voor je bedrijf. Maar welke videocamera kun je op dit moment (mei 2016) het beste kopen? In deze blog een top 5 overzicht.

Geen cameraverkoper

Ik help ondernemers met videomarketing. Ben geen cameraverkoper, maar weet wel wat van camera’s af.

In een eerdere blog heb ik de volgende aandachtspunten opgesomd, waar je rekening mee moet houden als je een videocamera koopt:

  1. Zorg voor een videocamera met high definition kwaliteit in minimaal 720p. Gelukkig hebben tegenwoordig alle camera’s standaard deze kwaliteit.
  2. Koop een videocamera waar je een externe microfoon op aan kunt sluiten. Vooral als je wilt “presenteren”  en je spraak belangrijk is, is een externe microfoon gewoon noodzakelijk.
  3. Koop een videocamera die goed geluid kan opnemen/een goede geluidsopnamekwaliteit heeft (als je geen externe microfoon er op aansluit).
  4. Koop een videocamera met voldoende interne opslaggeheugen (minimaal 90 minuten / 32 GB).

 

Ga je nog verder? Heb je meer te besteden? Let dan ook op de volgende punten:

a. Belichting: kun je de belichting van de camera handmatig instellen?
b. Scherpte: kun je deze handmatig instellen?
c. Kan de camera ten minste 60 beelden per seconde opnemen?
d. Kan de videocamera ingesteld worden voor verschillende typen geluid (voor spraak, voor buiten, etc)?
e. Let op de kwaliteit van de cameralens. Carl Zeiss en Leica zijn kwalitatief goede merken, waar je voor kunt kiezen als je meer budget hebt.

 

Sean Cannel legt in deze video zijn top 5 videocamera’s van 2016 uit. Een perfect overzicht van goede videocamera’s van dit moment. Ben je specifiek op zoek naar een vlogcamera. Bekijk dan dit overzicht.

De volgende videocamera’s worden in de video besproken:

 

Sony Alpha a6300 Mirrorless Digital Camera

Allround camera

Heeft externe microfoon ingang

4K videobeelden (in verband met zwalkende beelden is het toch beter om met deze camera “gewoon” in high definition” op te nemen)

Heeft geen scherm die je naar voren kunt klappen om jezelf te zien als je opneemt. Voor vloggen dus wat minder geschikt.

Handzaam

Goede autofocus/scherpstelling

 

Panasonic LUMIX DMC-G7

Allround camera

Goede prijs kwaliteit verhouding

4K videobeelden

Met externe microfoon ingang

Volledig Draaibaar scherm voor selfie / vloggen

Wat mindere autofocus/scherpstelling, als je de functie “facedetection” aan zet is deze camera wel goed geschikt voor vloggen (maar niet zo handzaam als de Sony Alpha a6300 Mirrorless Digital Camera)

 

 

Canon EOS 70D Digital SLR

Alle round camera

Geen 4K, maar wel een door YouTubers veel gebruikte camera.

Solide camera

Met externe micrfoon ingang

Met mogelijkheid voor andere lenzen

Met selfie scherm

 

 

Sony Cyber-shot DSC-RX100

Echte vlogcamera Gebruikt door veel bekende vloggers

Geen 4 K

Handzaam

Heeft geen electrische viewfinder

Goede belichting. Perfect om al lopend te vloggen.

Redelijk prijzig

Geen externe microfoon aansluiting

Geen mogelijkheid om er een andere lens op te zetten

 

CANON-PowerShot-G7X

CANON PowerShot-G7X

The Canon G7X of G7X Mark ii

Ook een echte vlogcamera. Vergelijkbaar met de Sony Cyber-shot DSC-RX100, maar goedkoper.

Een ondernemer die tevreden is met de Canon  G7X Mark ii

Conclusie

Als je als ondernemer goede video’s wilt maken met goed geluid, dan vallen camera’s zonder externe microfoonaansluitingen al af. Op grond van de bovenstaande vergelijking komt de Panasonic LUMIX DMC-G7 naar mijn mening als beste uit de test. De camera is geschikt voor zowel het normale camerawerk als vloggen.

 

Doorpakken met videomarketing voor jouw bedrijf?

Het bepalen van de juiste camera om video’s mee te gaan maken voor je bedrijf is één stap. Mogelijk wil je nu echt aan de slag met video’s maken voor je bedrijf? In dat geval is de praktische workshop videomarketing erg handig. Zo hoef je het wiel zelf niet uit te vinden en maak je een vliegende start met videomarketing voor jouw bedrijf.

Over de schrijver
Aad de Bruijn
Door

Aad de Bruijn

op 05 Dec 2016

Dag Theo, Ik kom toevallig op jouw site uit en mogelijk kom ik handvatten bij je 'halen' wat betreft het maken van opnames. Op dit moment zit ik echter in de fase van het kopen van een apparaat. En ik kom zowel op internet als bij speciaalzaken erg veel tegenstrijdige berichten tegen. Ik had gehoopt op jouw ervaring mee te mogen varen. Maar wat mij nu opvalt is dat alle tips hierboven betrekking hebben op fotocamera's. Waarom kies je daarvoor en niet voor een videorecorder?

Theo de kleijn
Door

Theo de kleijn

op 05 Dec 2016

Hoi Aad, Goed opgemerkt! Het artikel is een vertaling van de video van Sean Cannel. Niet mijn eigen mening dus. Zoals in het begin van het artikel aangegeven ben ik geen camera verkoper, maar heb ik wel de dingen opgesomd waar je rekening mee moet houden. Ik denk dat Sean Cannel gekozen heeft voor fotocamera's, omdat je deze camera's qua videowerk tweeledig kunt gebruiken: als vlogcamera en als compact camera om met een pocketformaat camera goede films te kunnen maken. Ik kan me voorstellen dat het lastig is om een goede camera te kopen. Voor het soort camera is het belangrijk om je hoofddoel na te gaan: wil je er met name meer vloggen. Wil je zonder veel ballast onderweg makkelijk kunnen filmen of wil je de camera meer gebruiken voor het echte videowerk. Als je minder geeft om vloggen en het compact kunnen meenemen van de camera (omdat het videowerk meestal vooraf gepland wordt) dan kun je nadrukkelijk kiezen voor een camcorder. Succes! Theo de Kleijn

Jelske
Door

Jelske

op 17 Sep 2017

Hee Theo, heb je een goede tip voor een camrecorder?

Reactie plaatsen