Betere Video's Op Facebook Tip

Wil jij als ondernemer betere video’s maken voor op Facebook? Ja? Dan moet je zeker deze tip toepassen. Uit de serie “Facebook Video Marketing Tips”, in dit vlogartikel: tip 7.


Kijk de video en ontdek wat tip 7 is.

Like mijn Facebook Pagina en blijf op de hoogte van nieuwe video marketing tips.

 

Laat ik gelijk met de deur in huis vallen: op Facebook hoeft de kwaliteit van je video niet zo hoog te zijn. Dat is een voordeel. Anderzijds is Facebook niet het videoplatform van lange video’s. Mensen komen niet naar Facebook om video’s te kijken. Dit in tegenstelling tot YouTube. De tijdsspanne op Facebook is laag. Erg laag. Heb je een lange video, dan heeft dit eigenlijk geen zit om deze te posten op Facebook. Het blijkt dat heel veel kijkers (ik ken niet het precieze percentage, maar zeg maar 95%) na 30 seconden wel afgehaakt zijn. Hoe komt dat? Het scrollen van de timeline en kijken waar vrienden mee bezig zijn, is belangrijker. Heeft meer prioriteit. Wanneer heb jij voor het laatst meer dan 2 minuten naar een video op Facebook gekeken?

 

Waarom kwaliteit niet zo hoog?

De lat qua videokwaliteit ligt laag. Immers je wordt op Facebook veel geconfronteerd met filmpjes van personen die geen videomakers zijn. Een goede kennis die een trillend gemaakt filmpje van zijn vakantieadres rechtstreeks post. Eén van je vrienden die in een filmpje snel van links naar rechts het beeld beweegt. Kortom de amateuristische kwaliteit is een standaard op Facebook. Dat biedt zeker kansen aan ondernemers. Zo kun je op een laagdrempelige manier aan de slag met het maken van video’s voor je bedrijf. Anderzijds moet je hierbij opletten dat elk videoplatform zijn eigen “standaard” heeft. Op YouTube ligt het kwaliteitsniveau aanzienlijk hoger. Maar op dit platform komen mensen ook echt om naar video te kijken. Hebben ze meer tijd en (niet onbelangrijk) zijn ze onder andere op zoek naar antwoorden op vragen. Tot slot worden video’s op YouTube veel meer bekeken door personen die jou niet kennen. Jou voor de eerste keer zien.  Dit in tegenstelling tot Facebook, waarbij nagenoeg alleen jouw volgers de video onder ogen krijgen.

 

Meer informatie?

Meer informatie over Facebook Videomarketing? Neem contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek aan de keukentafel. Ik help ondernemers uit zowel België (Vlaanderen) als Nederland.

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen