Hoe Kom Je Betrouwbaar Over Voor De Video Camera? 10 Tips

Hoe Kom Je Betrouwbaar Over Voor De Video Camera? 10 Tips

Betrouwbaarheid is belangrijk om vertrouwen te wekken. Vertrouwen is weer belangrijk om potentiële klanten over te halen om zaken met je te doen. Video mag dus niet ontbreken op je website. Maar hoe maak je nu een video die betrouwbaar over komt? In dit artikel 10 tips.

Maak jij al video’s voor jouw bedrijf, waarin je jezelf laat zien? Dan wek je al veel betrouwbaarheid bij de kijker. Toch zijn er meer facetten, waardoor je betrouwbaarheid aanzienlijk stijgt bij de kijker. Betrouwbaarheid is belangrijk, om kijkers over te halen om de call to action uit je video op te volgen.

Hieronder 10 tips om nog betrouwbaarder over te komen op video, dan je nu al bent. Pak er 3 tips uit en pas deze toe. Gegarandeerd kom je betrouwbaarder over, waardoor jouw video meer rendement oplevert!

 

Laat jezelf zien

Het allerbelangrijkste om betrouwbaar over te komen op video: laat jezelf zien.

Op veel websites is het lastig om te achterhalen wie er achter de website zit. Je moet minimaal doorklikken naar de “wie zijn wij” webpagina. Als je geluk hebt, staat daar een foto van de persoon die achter de website zit.

Naar mijn mening moet elke zelfstandig ondernemer op zijn homepage een persoonlijke welkomstvideo hebben. Immers je bent toch het gezicht en branding van je eigen bedrijf?

Gebruik dus geen animatievideo of ingesproken filmpjes met plaatjes op je homepage.  Zo verschuil je jezelf alsnog achter de website. Komt je website anoniem over. Nee laat jezelf zien.

Als je een filmpje maakt waarbij je persoonlijk in beeld te zien en te horen bent, dan heb je naar mijn mening al 70% van de betrouwbaarheid te pakken.

Persoonlijke video’s (zoals bijvoorbeeld deze video van mijzelf), zorgen voor vertrouwen.

 

Kom over zoals je in werkelijkheid bent

Doe jezelf voor de camera niet anders voor dan dat je in werkelijkheid bent. Iedereen is uniek in hoe hij/zij is. Hoe hij/zij overkomt. Authenticiteit zorgt voor betrouwbaarheid. Blijf dus gewoon jezelf. Makkelijk en je zorgt dus ook voor meer betrouwbaarheid.

 

Verzorgd

Zie er verzorgd uit voor de videocamera: een open deur. Maar denk er wel even aan. Zit je haar goed? Geen smerige mond? Zit je kleding en kraag goed?

 

Keurmerk of “wij hebben gewerkt voor”

Een keurmerk komt van een betrouwbare bron. Als je product/dienst een keurmerk heeft, laat dit dan zien in je video. Gebruik bij voorkeur wel een keurmerk wat redelijk bekend is. Anders kan het juist onbetrouwbaar over komen en heeft het eigenlijk geen meerwaarde voor je video.

Ook grote bedrijven worden als betrouwbaar gezien. Heb je voor een groot bedrijf gewerkt: benoem het in je video.

 

Sociale autoriteit

Dit product is al door 2000 personen beoordeeld met 5 sterren op Amazone. Een perfect voorbeeld van sociale autoriteit. Toch hoeft het niet allemaal zo groots. Je kunt bijvoorbeeld ook aangeven dat er van je product al meer dan 5000 stuks verkocht zijn. Of dat je gratis e-book al 700 keer gedownload is.

Deze video barst van dingen, die een goede marketing video moet hebben. Ook barst de video van vertrouwen. De keurmerken (tip 4) en sociale autoriteit (tip 5) komen voorbij…

 

Praat begrijpelijk

In “real life” weet je wie je voor je hebt. Bij video niet. Houdt daarom het taalgebruik begrijpelijk en laagdrempelig. Probeer op dezelfde “golflengte” te praten als de kijker. Ga hierbij na (en weet) wie je doelgroep is. Als je doelgroep snapt wat je vertelt, dan heb je een streepje voor op het gebied van betrouwbaarheid. Hoe je een begrijpelijke video maakt, kun je in deze 9 tips lezen.

 

Positieve energie en vriendelijkheid

Waar kijk jij liever naar: een video waarbij de energie van het scherm af spat of een video waarbij iemand sip voor de camera zijn verhaal doet?  Een “feel good” video, zorgt voor positiviteit, geloofwaardigheid, betrouwbaarheid, connectie en een gunfactor.

 

Communiceer ook met je handen en armen

Laat je armen en handen vrij. Let als het kan wel op een open houding. Dus borst naar voren en met open handen (dus niet handen in elkaar en/of met de armen over elkaar). Een gesloten houding zorgt voor afstand, waardoor je dus minder betrouwbaar over komt.

 

Geloofwaardigheid

Geloofwaardigheid begint met passie. Als je met passie over iets praat, is het geloofwaardig. Hoe meer geloofwaardigheid, des te groter de betrouwbaarheid van je video.

 

Zelfvertrouwen

Als je zelfvertrouwen hebt, komt je video veel krachtiger over. In dit artikel 7 handige tips om vol zelfvertrouwen voor de videocamera te staan.

 

Zetje nodig?

Persoonlijke filmpjes zijn het allerbelangrijkste om betrouwbaar over te komen. Toch hebben de meeste ondernemers even een zetje nodig om persoonlijke filmpjes te maken. In dat geval is de praktische workshop videomarketing erg handig. Naast een inspirerende workshop krijg je ook nog uitgebreide nazorg, waardoor ik je stap voor stap help om goede video’s te maken.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen