Blogartikel Maken Van Je YouTube Video Doe Je Zo [Stappenplan]

Blogartikel Maken Van Je YouTube Video Doe Je Zo [Stappenplan]

Als je een video hebt gemaakt, kun je deze makkelijk omzetten naar een geschreven blogartikel. Een blogartikel die erg krachtig is. In dit blogartikel leg ik uit hoe je dat doet.

Video: Blogartikel Maken Van Je YouTube Video Doe Je Zo [Stappenplan]

Hieronder de gesproken tekst uit de video:

In deze video ga ik uitleggen hoe je op een makkelijke manier op een blogartikel kunt maken van je video. Ja, op een makkelijke manier een blogartikel maken van je video. Hoe doe je dat? In deze video leg ik het uit. Mijn naam is Theo de Kleijn en ik help ondernemers met een videomarketing.

Om te beginnen moet je video hebben met gesproken tekst. Ik ga ervan uit dat je een video op je youtube kanaal heb staan waar gesproken tekst in voorkomt. Dan moet je dus even inloggen in je YouTube kanaal. Je klikt dan op het tandwieltje naast uploaden. En klikt op een video beheer. Dan zoek je de video, waarin je de gesproken tekst hebt.

Klik op de knop bewerken. Dan klik je op ondertiteling. Nou de ondertiteling moet je goed hebben staan. He je dat voor elkaar krijgt kun je zien in mijn vorige video. Deze verschijnt nu in beeld. Hier kun je eventueel op klikken.

Er vanuit gaande dat je de ondertiteling goed in op orde hebt. Dan kun je de track openklikken door op de knop Nederlands te klikken. Je ziet hier dan de hele ondertiteling staan. Vervolgens klik je op acties. En klik je op downloaden.vtt. Dan klik je op “openen”. En dan krijg je een kladblok bestand. In het kladblokbestand staat de gesproken tekst van de video. Die selecteer je helemaal. En je drukt op kopiëren. En je plakt het in een Word document.

Er staat dan tekst op, maar er staan ook seconden tussen. Die seconden willen we natuurlijk niet we hebben in de tekst van het blogartikel. Dus die moeten er telkens weghalen. We moeten de tekst ook aan elkaar koppelen. Dat de zin compleet is. Dat doe je dan voor het hele blogartikel. Als je dat gedaan hebt, dan heb je vervolgens een mooi blogartikel. Je kunt de tekst knippen en plakken in je blok artikel.

Het blogartikel

Dan ziet het blogartikel er zo uit. Hier heb je dan de titel. De titel is gelijk aan de titel van je video. Dan heb je een korte introductie. Waar de video over gaat. Uiteraard embed je de video ook in het blogartikel. Daaronder schrijf je dan de tekst uit de video. Dan plak je dus de tekst, die we net in het Word bestand hebben gemaakt. Plak je dan in het blogartikel.

Eventueel kun je dan werken met kopjes. Zo heb je dus een ijzersterk blogartikel. Enerzijds heb je dus de video. Anderzijds heb je op een hele makkelijke manier de content. De geschreven teksten staan.

Over de schrijver
Marijke
Door

Marijke

op 20 Oct 2014

Bedankt voor de goede tips!

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 20 Oct 2014

Graag gedaan. Succes met het ten uitvoer brengen van de tips.

Ramon Barten
Door

Ramon Barten

op 23 Jun 2015

Beste Theo, ik heb al weer veel geleerd vandaag wat heel erg handig is voor mijzelf en mijn klanten! Dank daarvoor. Ik heb me direct geabonnerd, hopelijk kan ik ooit eens iets voor je terug doen! Groeten van een collega-filmmaker.

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 24 Jun 2015

Hoi Ramon, Graag gedaan. Ik houd je suggestie om iets terug te doen in gedachte. Succes met je bedrijf. Groetjes, Theo de Kleijn

Foppe ten Broek
Door

Foppe ten Broek

op 17 Aug 2015

Beste Theo Erg bedankt voor je tips. Ik weet niet of het iets voor mijn site en doelgroep (woningen in de stille verkoop in het hoger marktsegment) bijdraagt maar even goed het proberen waard. Inmiddels heb ik een video op YouTube van mijn site stilleverkoop.nl aangemaakt. Mocht je zelf ooit advies nodig hebben bij de verkoop/aankoop van vastgoed dan ben ik graag bereid je te helpen. Met vriendelijke groet Foppe ten Broek

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 25 Aug 2015

Beste Foppe, Bedankt voor jouw reactie. Succes met jouw YouTube kanaal en met je bedrijf. Groetjes, Theo de Kleijn

Reactie plaatsen