Hoe Bouw Je Een Goede Video Op?

Voor jou als zelfstandig ondernemer is het duidelijk: om meer klanten binnen te halen moet je videomarketing toepassen. Maar hoe maak je een goede video? Hoe bouw je een video goed op. Welke indeling hanteer je. In deze blog de drie ingrediënten voor jouw video, die niet mogen ontbreken.

 

Wil jij dat de kijkers naar je video blijven kijken. Hanteert dan deze 3 tips voor de indeling voor jouw video. Je kunt deze tips voor elke video toepassen. Maakt niet uit waar je video over gaat. Ideale handvaten dus voor een goed scenario / indeling van jouw film.

 

Tip één

Trek de aandacht van je kijker. Je kunt dit vergelijken met een alarm. Alarmeer je kijker waarom hij moet blijven kijken. Doe dit in de eerste twee/drie zinnen van je video. Waarom moet de kijker blijven kijken? Wat voor waardevolle informatie heb je? Welk probleem ga je oplossen in de video? Trek de aandacht. Bijvoorbeeld: Wil jij ook een goede video maken? Een video die de kijker boeit? Een video die de kijker niet weg klikt?  In deze video geef ik jou 3 tips om een video te maken, die tot het einde toe bekeken wordt.

 

Tip twee

Nadat je ingrediënt één (cq. tip 1)  hebt toegepast, kun je het volgende ingrediënt toepassen: informeer de kijker. Geef de kijker de informatie die je toegezegd hebt. Bij mijn voorbeeld vertel ik dus de 3 tips (die ik in dit blogartikel maar even ingrediënten genoemd heb).

 

Tip drie

Het laatste gedeelte van je video (nadat je de waardevolle informatie gegeven hebt), gebruik je om de kijker over te halen om tot actie over te gaan. Dit wordt de zogenaamde “call to action” genoemd. Wat wil je met je video bereiken? Alleen mensen informeren. Dat kan, maar dan haal je lang niet het maximale rendement uit je video. Je wilt dat je video geld oplevert. De meest voorkomende “call to action” is verkeer naar je website. Je sluit dan af met een verwijzing naar je website. Maar een verwijzing is niet genoeg. Je moet ook aangeven welk voordeel de kijker heeft als hij naar jouw website gaat.

Voorbeelden van “call to actions” aan het eind van video’s zijn:

  • Abonneer jezelf op mijn YouTube kanaal.
  • Een verwijzing naar je website (dat kijkers op een link moeten klikken en dan uitkomen op je website).
  • Een verwijzing naar een blogartikel.
  • Een verwijzing naar een gratis E-book.
  • Een oproep om onder het filmpje een reactie achter te laten.

 

Stap nu in de wereld die videomarketing heet en laat de klanten naar jou komen. Hoe? Ik maak het wel heel simpel voor jou. Als je nu mijn gratis e-book download, neem ik je ondermeer aan de hand mee in de wereld die videomarketing heet. Je leert stapsgewijs hoe je videomarketing op een goede en efficiënte manier toepast.

Kun je niet wachten? Kijk dan nu alvast naar mijn stappenplan voor het maken van een video.

Over de schrijver
Reactie plaatsen