Branding Marketing Strategie Tip

Branding marketing strategie: in deze blog een praktische en handige direct toepasbare tip. Zo wordt je als bedrijf of jij als zelfstandige wel erg goed onthouden.

 

Uit het niets

Momenteel (juli 2017) is het EK vrouwenvoetbal aan de gang. Ruim 1 miljoen kijkers zagen de eerst wedstrijd van Oranje. En wat hoorde we: “Van Lunteren”. Als je jonger bent dan 30 jaar, sla je hier niet op aan. Echter de “oude garde” die schreeuwde mee: “Van Lunteren”. Ook ik!

Waarom schreeuwde ik (en mijn partner) de naam van één van de speelsters mee, terwijl ik eerlijk gezegd nog nooit van de nummer 2 van het Nederlands Elftal heb gehoord? Dat komt door die geweldige reclamespot uit 2002. Van die bakker en de portier/beveiliger die de slagboom telkens open maakt:

Nostalgie leeft weer even op, als ik “Van Lunteren” hoor, als Desiree van Lunteren aan de bal is voor het Nederlands Elftal
 

De reclamespot van Van Lunteren heeft feitelijk 2 herkenningspunten:

  1. De naam: Van Lunteren;
  2. De muziek: Status Quo: whatever you want.

Die combinatie van muziek en een pakkende en/of ludieke slogan kun je perfect toepassen in het intro van je video. Weet je niet wat een intro is en hoe je een intro toepast in je video? In het onderstaande filmpje geef ik tekst en uitleg:

Goed: we weten wat een intro is en wanneer we het toe moeten passen in onze video. Waar moet je dan nog op letten?

 

Branding: Een herkenbare tune

Bij de reclame van Van Lunteren, was dit de muziek van Status Quo. Let op dat de meeste muziek beschermd is. Je mag dus niet zomaar muziek van bijvoorbeeld Status Quo gebruiken voor je intro. Gebruik royalty vrije muziek, maak zelf een tune of laat er één maken door bijvoorbeeld de overbuurman die goed gitaar kan spelen.

Het is belangrijk dat de tune uniek is en goed blijft hangen. Dat ie mee te neuriën is…. en dat is makkelijk gezegd dan gedaan. Daar heb je echt mensen voor nodig die muzikaal zijn aangelegd en creatief zijn.

 

Branding: Een herkenbare slogan

De slogan: hoe simpeler, hoe beter. Je kunt er voor kiezen om een gedeelte van de slogan op te noemen/als gesproken tekst te laten horen: “Van Luntereeen”. Dit moet bij voorkeur kort en krachtig zijn. Ik zou zeggen maximaal 2 woorden. De 2 woorden moeten goed in de tune vallen, zodat de tune ondersteunend werkt bij de slogan. In beeld kun je dan nog het onderschrift geven: “De bakker die ovenvers brood bij jou in de keuken bezorgd”.

 

Tot slot: zorg er voor dat een intro niet te lang is. Maximaal 5 seconden is mijn advies. Laat ook de beelden die in je intro gebruikt worden, stroken met de tune en je slogan.

 

Meer videomarketing?

Wil je aan de slag met videomarketing voor je bedrijf? Filmpjes maken die klanten opleveren? Kom dan naar de praktische workshop videomarketing.

Over de schrijver
Reactie plaatsen