7 Call to Actions (oproep tot actie) Voor YouTube Video's
23 oktober 2014 

7 Call to Actions (oproep tot actie) Voor YouTube Video's

Wil je meer uit je video halen? Pas dan een call to action toe in je YouTube video. In deze blog 7 soorten call to actions die je kunt toepassen om meer uit je YouTube video te halen voor je bedrijf.

In een YouTube video kun je de kijker aanzetten om iets te doen. In deze blog 7 acties die je de kijker kunt laten uitvoeren, zodat jouw YouTube video hoger scoort in de zoekmachines.

 

 

Abonneren

Als je een kijker aanzet om zich te abonneren voor je YouTube kanaal, verlies je de kijker niet.

De kans is zeer klein dat een “zwervende kijker”, in te toekomst opnieuw een video van jou zal gaan kijken. Om een “zwervende kijker” bij je te houden, kun je deze kijker aanzetten om zich te abonneren op je YouTube kanaal. Is de “zwevende kijker” eenmaal geabonneerd, dan wordt de kans aanzienlijk groter dat deze kijker in de toekomst opnieuw een video van jou bekijkt. Hij ontvangt immers een mededeling als je een video online hebt gezet.

 

Like (vind ik leuk)

Door de kijker aan te zetten om je video te “liken”, stijgt je video in de ranking. Ook krijgen kijkers die je video aanklikken (bij veel likes) het gevoel dat ze deze video tot het eind moeten afkijken, omdat het vast een goede video zal zijn.

 

Comment (reacties)

Kijkers aanzetten om een reactie achter te laten onder de video is erg goed voor de ranking. Het aanzetten tot een reactie kan door bijvoorbeeld een vraag te stellen aan de kijkers. Voordeel hiervan is ook dat je de kijker meer betrekt bij je video. Meer betrokkenheid, zorgt er voor kijkers sneller abonnees zullen worden. Al helemaal als je een vraag stelt, waar je in een volgende video op terug komt.

 

Share button Facebook of Twitter etc.

Onder een YouTube video zit een “share” knop. Als de kijker op die knop drukt, kan hij de video delen op ondermeer Facebook en Twitter.

Met name Facebook geeft een positief effect op het aantal views van je video. Immers, wat zou jij doen als een goede vriend van jou een video promoot/aangeeft dat hij een video leuk vindt. Juist dan kijk jij hem ook! En als jij hem leuk vind, deel jij hem weer met jouw volgers. Het aanzetten tot het delen van je video op Facebook kan dus een viraal effect geven.

 

Embed (code)

Zet de kijker aan om de video op te nemen in een website. Dit aanzetten kan door te verwijzen naar de embedcode. De embedcode vindt de kijker door op de knop delen te klikken en hierna op de knop insluiten.

De embedcode kun je ook opnemen in de beschrijving van je video.

 

Klik met link naar video

Je kunt de kijker aanzetten om een andere video van jou te bekijken. Hoe meer video’s van jou een kijker, achter elkaar kijkt, hoe hoger jouw video rankt in de zoekresulateten in YouTube.

 

Klik met link naar websitepagina

Als je website gekoppeld is aan je YouTube kanaal, kun je de kijker aanzetten om te klikken naar je website. Is je website niet gekoppeld aan je YouTube kanaal dan kun je de kijker verwijzen naar de beschrijving. In de beschrijving kun je alle websites (klikbaar) zetten die je maar wilt.

 

 

Wil je meer weten over het maken van een effectieve video voor jouw bedrijf? Download dan gratis het e-book “10 video marketing tips voor beginners”.

Heb jij ook nog een call to action? Laat jouw call to action handeling op YouTube hieronder achter.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen