Conversie Website Verhogen en Verbeteren

Conversie Website Verhogen en Verbeteren

Je wilt als ondernemer zoveel mogelijk rendement uit je website. Dat meer websitebezoekers klanten worden. Hoe doe je dat? In dit artikel enkele handige en direct toepasbare tips.

Als je dit filmpje bekijkt, hoef je de onderstaande tekst niet te lezen.

 

Tekst uit de video:

In deze vlog wil ik je even meenemen naar de conversie van jouw website. De conversie houdt in dat je een x aantal websitebezoekers krijgt per dag en een percentage van die websitebezoekers neemt de actie die jij graag wilt. Die actie kan zijn: het bellen. Het opvragen van een offerte. Het mailen. Afijn als ik kijk naar mijn website, dan is mijn hoofddoel dat mensen het gratis e-book downloaden en zo op mijn mailinglijst terecht komen. Als ik dan vervolgens even kijk. Ik krijg 300 tot 350 unieke websitebezoekers per dag gemiddeld. Ongeveer 0,7 procent daarvan die gaat het gratis e-book downloaden en komt op mijn mailinglijst terecht.

 

Eén procent

Het liefste had ik dat percentage tot richting de één procent gehad. Ik denk dat ook ligt aan dat ik begonnen ben niet de juiste blogartikelen te schrijven in het begin van mijn website. Dus toen mijn website startte in 2013 heb ik niet gelijk de juiste artikelen geschreven voor de juiste doelgroep. Wil je daar nog meer over weten? Klik dan even op deze blogvideo. Daarin leg ik het precies uit. Dus dat is één. Twee: wat kun je dan doe om toch een hogere conversie te krijgen op je website? Tip 1 is: lees het boekje van Aartjan van Erkel. Ik kom daar nog even op terug met een review.

In het boekje legt Aartjan precies, nou ja precies. In ieder geval legt goed uit en praktisch goed uit hoe je mensen kunt overtuigen. Hoe je mensen aanzet op je website om de dingen te doen die jij graag wil dat ze doen. Is een heel handig boekje. Dat is tip 1. Lees het boekje van Aartjan van Erkel en pas daar de meest bezochte webpagina’s op aan. Zodat die conversie in ieder geval hoger is.

 

Video’s toevoegen

Een tweede tip daarin is om te kijken naar je meest bezochte webpagina’s en ook daar van de top 3 of top 5 van de meest bezochte webpagina’s video’s aan die webpagina toe te voegen. Het voordeel is dat je webpagina nog wat hoger zal scoren in Google, want je voegt wat meer content toe. Het belangrijkste voordeel is dat je een hogere conversie zult bereiken, omdat je persoonlijke video’s maakt. Dat wekt al vertrouwen. En omdat je in die video’s mensen ook echt kunt aansporen om de actie te ondernemen die jij wilt dat ze ondernomen worden. Dat zijn mijn tips voor vandaag in deze blog.

 

Filmpjes maken voor je eigen bedrijf?

Wil je met filmpjes de convsersie van je website verhogen? Schijf je dan in voor de praktische workshop videomarketing. In de workshop leer je hoe je zelf goed converterende filmpjes kunt maken.

Over de schrijver
Reactie plaatsen