Dasspeld-microfoon: Test 3 Dasspeldmicrofoons in Verschillende Prijsklasse
09 november 2014 

Dasspeld-microfoon: Test 3 Dasspeldmicrofoons in Verschillende Prijsklasse

Hoor jij het verschil?
Geluid is het belangrijkste van je video. Als je persoonlijke video’s opneemt, kun je daarom eigenlijk niet zonder dasspeld-microfoon. In dit blogartikel test ik 3 verschillende dasspeld-microfoons in verschillende prijsklasse.


Klik op de bovenstaande video voor de dasspeld-microfoon test.

Deel deze video op Facebook

Twitter over deze video

 

Wil je één van de geteste dasspeld microfoons bestellen? Klik dan op één van de drie links hieronder:
Sennheiser EW-100
JB Systems WR-10
W-audio

 

Hieronder de tekst uit de video:

Geluid is het belangrijkste van je video. In deze video test ik 3 draadloze dasspeld -microfoons. En ja wat is een dasspeld-microfoon precies Hier heb ik er één. Eentje van Sennheiser. Die gaan we dus testen. In verschillende prijsklasse. Hoi mijn naam is Theo de Kleijn en ik help ondernemers met videomarketing. In deze video test ik dus 3 draadloze dasspeld-microfoons. We testen de Sennheiser die ik altijd gebruik. Die zit rond de 600 Euro. We testen een systeem van JB systems. Die zit rond de 200 Euro. En we testen een systeem van W audio, die zit rond de 80 Euro.

 

Sennheiser EW-100

De Sennheiser EW-100 is een professionele reporterset. Dat betekend dat hij niet werkt op 220 volt, maar gewoon werkt op batterijen.

JB Systems WR-10

De tweede uit de test is de draadloze dasspeldmirofoon van JB-systems. Dat is de dasspeldmicrofoon waar ik nu doorheen praat. De ontvanger van deze dasspeldmicrofoon dat is een kast op 220 Volt. Dus dat is deze. Je hebt dus altijd stroom nodig. Gewoon via de stroomkabel op 220 volt. Wat je natuurlijk wel nodig hebt, op je camera is een aansluiting voor een externe microfoon. Heb je deze niet op je camera zitten dan kun je helaas niet werken met een externe microfoon.

Dasspeld microfoon kopen

Dasspeld microfoon kopen: waar op letten en wat is de beste prijs kwaliteit verhouding?

W-audio laveliermicrofoon

Ja, dan zijn we toegekomen aan de laatste uit de test. Dit is ook tevens de goedkoopste. Het is de draadloze dasspeld-microfoon van W-audio. In de winkel betaal je er ongeveer 80 Euro voor. Het is een vrij simpel ding. Maar wel doeltreffend. Het is een ja, vrij goede prijs kwaliteit verhouding. En het voordeel van deze is ook, dat je bij de ontvanger, kun je het volume handmatig instellen. Ja dan zijn we toegekomen aan het laatste gedeelte van de test.

Conclusie van de test

En het laatste gedeelte van de test is eigenlijk: wat is mijn mening? Je hebt zelf al kunnen horen, de prijs-kwaliteit verhouding. Dus ik laat het aan jou zelf over wat je er van vind en welke keuze je zelf zou maken. Mijn advies hierin. Als je echt kiest voor kwaliteit, dan kun je eigenlijk niet om de Sennheiser heen. Het is de beste in kwaliteit qua geluid, maar ook qua gebruiksgemak. Want je kunt hem dus ook gewoon mobiel meenemen, omdat ie werkt op batterijen en je dus geen 220 volt aansluiting nodig hebt. Gaan we kijken naar de andere twee. Dus deze zat rond de 600 Euro. Gaan we dus kijken naar de JB system die ongeveer rond de 170 Euro ligt en deze van W-audio die rond de 80 Euro ligt, ja het verschilt niet zo heel veel met elkaar. Toch is de JB system iets beter qua geluidskwaliteit heb ik gemerkt. Maar goed als je net begint. zou je kunnen overwegen om toch de lavelier microfoon te nemen van W-audio. De prijs-kwaliteit verhouding is goed. En als je dan merkt dat het camerawerk iets voor je is, kun je altijd nog overschakelen naar de wat duurdere segment van Sennheiser. Onderaan deze video heb ik de links opgenomen. Mocht je één van de drie dasspeld microfoons willen bestellen, dan kun je op één van de drie links klikken en dan kom je uit op de webshop van Smitsound. Dat is waar ik momenteel ben en daar kun je dan één van de drie draadloze dasspeld-microfoons bestellen. Ik ben benieuwd wat jij van deze test vond. En of jij zelf bepaalde voorkeuren of adviezen hebt. Laat jouw reactie op deze video achter onderaan deze video.

Wat is jouw ervaring

Heb jij ook ervaringen met dasspeld microfoons? Ik ben (maar ook de lezers van dit artikel) zijn benieuwd. Laat jouw reactie hieronder achter.

 

Over de schrijver
Lex
Door

Lex

op 09 Dec 2014

Hoi Theo, Bedankt voor jouw review. Zelf maak ik meer animatie video's maar heb na aanschaf van jouw review toch het een en ander aangeschaft. Ik was enorm aan het twijfelen en na verder speuren ben ik tot deze keuze gekomen en wil dit graag met je delen. Audio Technica ATR3350 lavalier microfoon Zoom H1 digitale recorder Super mooie set! Ben er erg blij mee en goede prijs kwaliteitsverhouding denk ik zelf. Gr Lex Ps. Ik heb hier nog een gratis en echt waardevolle mini video cursus voor jou en je bezoekers. Het heeft mijn conversie met 12% verbeterd. >>http://videodesigner.nl/review-thrivethemes

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 09 Dec 2014

Hoi Lex, Bedankt voor jouw reactie en tip over de videocursus. Ik ga eens een kijkje nemen bij de mini video cursus. Groetjes, Theo de Kleijn

Lex
Door

Lex

op 10 Dec 2014

Hoi Theo, Vind altijd leuk om heir langs te komen. Ook een leuk bericht zelf een teleprompter maken! Wat ik ook heb geleerd uit de video course is beter te connecten met je bezoeker. Ik mis bij jou ook een hele belangrijke onder deze commentbox!? Ben benieuwd hoe snel bij jou het kwartje valt:-) Ps. je bent niet de enige hoor....

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 10 Dec 2014

Hoi Lex, Bedankt voor je reactie. Fijn om te horen dat je het leuk vind om op deze website langs te komen. Het klopt dat je elk artikel af moet sluiten met een call to action. Dit kan zijn een vraagstelling waar de lezer dan op kan reageren. Bij dit artikel zit de vraagstelling in de video zelf, maar is het inderdaad beter om dit ook als afsluitende zin te doen van het artikel. Bij het artikel van de telepromter stond er gelukkig wel een call to action :-) Als je nog andere tips of opmerkingen hebt, dan hoor ik ze graag. Nogmaals bedankt voor de tip. Groetjes, Theo de Kleijn

Lex
Door

Lex

op 11 Dec 2014

Hoi Theo, Een call to action is inderdaad een belangrijke maar die bedoel ik niet:-) Kijk maar eens onder mijn post videodesigner.nl/waarom-e-mail-marketing/ Daar zie je onder de commentbox een mogelijkheid om een vinkje te zetten om op de hoogte te blijven. Dit zorgt ervoor dat je reactie's eerder gelezen worden. Nu moet ik er zelf aan denken om op je blog terug te komen. Er is zijn hier diverse gratis plugins voor zo worden er meer conversie boosters in de eerder genoemd video course genoemd. Wat vind jij?

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 11 Dec 2014

Hoi Lex, Inderdaad een handige plugin. Mijn site is gemaakt met het Winstmodel programma. Vanaf begin volgend jaar komen ze met een hele nieuwe opzet. Wellicht zit deze plugin er dan standaard bij. Groetjes, Theo

Lex
Door

Lex

op 13 Dec 2014

Hoi Theo, Ik heb de site van winstmodel bekeken en ziet er goed uit. De prijzen liegen er niet om heb ik gezien. Voor de gevorderde ondernemer geen probleem denk ik maar voor mij helaas te veel geld. Zelf maak ik ook gebruik van performagthema voor een andere website.... >> http://www.thrivelandingpages.nl/performag-new-bootstrap Dit thema is ook opgebouwd volgens de bootstrap methode die winstmodel nu ook gebruikt. Smartdesign, 2-step opt-in forms, puur gefocust op conversie. Ook kan je bij dit thema gebruik maken van de floatingbar wat de aandacht trekt bij scrollen. Wanneer je meer dan 1 website hebt zou ik zeker overwegen gezien de prijs van nog geen interesse 40,- euro. Ik zelf wil niet ander meer! Bekijk het thema maar eens goed, het komt erg in de buurt van het nieuwe design van winstmodel.

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 13 Dec 2014

Hoi Lex, Bedankt voor de tip. Gelukkig ben ik bij het Winstmodel op tijd ingestapt, zodat ik de gratis "meegroei garantie" heb. Ik heb destijds een eenmalig bedrag betaald voor het Winstmodel en hoef niet meer te betalen voor nieuwe updates en jaarlicenties etc. Als ik kijk naar wat het nu kost en wat het je oplevert (qua websitebezoekersaantallen), dan staan de huidige kosten naar mijn mening absoluut niet in verhouding tot het resultaat. Al helemaal niet omdat het een zelf bouw pakket is, die grotendeels gebruik maakt van gratis plugins. Handig dus die tip voor jou, op het moment dat ik een nieuwe website ga maken. Groetjes, Theo de Kleijn

Vincent
Door

Vincent

op 28 Aug 2018

Bedankt voor het testen van deze microfoons. Wil er al een tijdje een aanschaffen, maar ben nog altijd op zoek naar de beste keus. Uiteindelijk gaat het mij om de prijs en kwaliteitsverhouding. Heb nu een goed uitgangspunt om verder te kijken!

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 29 Aug 2018

Graag gedaan.

Reactie plaatsen