Derde Workshop Video Marketing 7 maart 2016

Derde Workshop Video Marketing 7 maart 2016

Om de twee tot vier maanden geef ik een praktische workshop video marketing. In deze blog neem ik je mee naar de workshop van 7 maart 2016.

Op 10 november 2014 gaf ik de eerste. Gewoon thuis aan de keukentafel aan 3 deelnemers. 11 januari 2016 gaf ik de tweede workshop aan 7 deelnemers in hotel/restaurant Het Veerhuis in Wamel. Die locatie is me goed bevallen en om die reden heb ik de derde workshop op 7 maart 2016 hier ook gehouden.

De respons op deze derde workshop was niet zo als bij de tweede. Toen had ik op basis van één mailing 7 deelnemers. Nu moesten er 3 gerichte mailingen aan te pas komen voor 7 deelnemers. Echter 2 deelnemers konden deze datum niet, maar wilde wel graag doorschuiven naar de volgende workshop video marketing op maandag 13 juni 2016. Eén deelnemer had enkele dagen voor de workshop afgemeld, waardoor we met totaal 4 deelnemers waren.

Logisch dat de respons lager was. Immers ik had net twee maanden geleden mijn mailinglijst aangesproken voor de tweede workshop.

Doordat we met een klein groepje waren, was het lekker laagdrempelig, gezellig en leuk. Ook deze keer ondernemers uit verschillende branches. Interessant om te horen wat ze doen. Wat hun plannen zijn en wat ze met video willen gaan doen.
Ook was er één ondernemer die aangaf echt te komen om te proeven of video’s maken wel iets voor hem is. Deze ondernemer had het belang van video voor zijn business duidelijk door, maar kwam voor meer helderheid: “zelf doen of uitbesteden”.

tijdens de workshop video marketing

ik check een videocamera van een deelnemer: is deze geschikt voor een externe microfoon?

Minder nerveus

Een kleinere groep. Mijn tweede workshop op dezelfde locatie. In grote lijnen dezelfde stof als de vorige keer. Allemaal factoren die er voor zorgen dat ik minder nerveus was. Toch was ik snachts nog al wel eens wakker geweest, waardoor mijn energiepeil niet 100% was. Zelf vond ik dit wel jammer, want ik wil me wel 100% geven. Toch leuk als je reacties naderhand krijgt, zoals: “Dank voor de leuke dag! Heel gezellig en enorm veel waarde. Super.” Dan weet je dat het goed was, maar het kan altijd beter. Om die reden vraag ik de cursisten achteraf feedback. Zo kan ik aan mijzelf blijven werken. Ervaring opdoen.

 

3 maanden

De volgende workshop is “pas” over 3 maanden. Reden hiervoor is dat mijn malinglijst niet zodanig groot is dat ik hier om de 2 maanden een nieuwe groep van 8 tot 10 personen uit weet te halen. Ik beraad me nog om Facebook adverteren in te gaan zetten. Anderzijds is mijn goal voor dit jaar op ten minste 6 workshops te geven. Ik zit nu mooi op schema.

 

Praktische workshop video marketing iets voor jou?

Voor als je video’s wilt gaan maken voor je bedrijf , dan is de workshop een goed begin. Je leert welke apparatuur je kunt gebruiken, maar vooral hoe je een video opbouwt. Wat je moet zeggen. Hoe het zit met tekst. Spraak. Shots. Hoe je je video zo maakt, dat deze langer bekeken wordt. Dat deze aantrekkelijk is. Dus ook als je al wat video’s hebt gemaakt, maar je betere video’s wilt; dan is de workshop zeker ook geschikt voor jou. Klik hier om je aan te melden voor de volgende workshop.

Over de schrijver
Reactie plaatsen