Wat Was Jouw Eerste Video Op YouTube?
23 december 2013 

Wat Was Jouw Eerste Video Op YouTube?

Wat was jouw eerste video op YouTube? In deze blog doe ik aan “story telling”. Helaas dus geen waardevolle informatie, maar een verhaal over mijn eerste online video op YouTube

Afscheid Kerkwijk met Marien Scheffers

“Afscheid Kerkwijk met Marien Scheffers” dit was de titel van mijn eerste YouTube video. De video was een onderdeel van de dvd “afscheid Kerkwijk”.

De dvd “afscheid Kerkwijk” staat vol met impressiebeelden van de laatste maand dat de sector grondgebiedszaken van de gemeente Zaltbommel in het voormalige gemeentehuis van Kerkwijk gevestigd was. Hierna is het gehele ambtelijke apparaat van gemeente Zaltbommel verhuist naar de Hogeweg 11 in Zaltbommel (ook wel “the green building” genoemd). Het pand is daarna leeg komen te staan en verbouwd (en aangebouwd) tot appartementen. Op 8 september 2010 is het gebouw/de appartementen geopend door wethouder Adrie Bragt van de gemeente Zaltbommel.

Deze video is opgenomen in  maart 2005. Ik werkte toen als bouwplantoetser bij de gemeente Zaltbommel. Op 11 september 2009 heb ik de video online gezet.

Ik was eigenlijk best trots op de video. Om deze reden heb ik hem online gezet, om anderen er ook naar te laten kijken.

De video maakt onderdeel uit van de dvd “afscheid Kerkwijk”, waarom heb je die dvd gemaakt?

De dvd is door mij gemaakt met als doel om historie vast te leggen. Het waren immers de laatste dagen dat het voormalig gemeentehuis van Kerkwijk nog door ambtenaren werd gebruikt (als gemeentehuis). Hierna is het zijn functie als gemeentehuis verloren en is dit stukje geschiedenis verdwenen.

Wat is er goed aan de video?

Dat Marien op een leuke manier vertelt wat hij heeft meegemaakt in het gemeentehuis.

Wat vond je slecht aan de video?

De belichting was erg slecht.

Het is of de duivel er meer speelt, maar de belichting van mijn interviewvideo op zaterdag 7 december 2013 was ook niet op en top (nu was de belichting doorgaans overbelicht).

Wat vond je zo speciaal aan het werken in het voormalig gemeentehuis van Kerkwijk?

Het was kleinschalig en had wat nostalgisch: werken in een gemeentehuis in een kern die geen winkels heeft.  Werken in een gemeentehuis met geweldige collega’s. Gezellige sfeer. Laagdrempelig. Respectvol naar elkaar.

Wat voor leuke herinnering heb je aan het maken van de video?
Dat nagenoeg iedereen meedeed. Iedereen vertelde voor de camera kort  wat hij van het afscheid/de periode Kerkwijk vond.

Hieronder zie je het interview met de persoon die in de video in het middelpunt stond: Marien Scheffers: interview d.d. zaterdag 7 december 2013:

Wat Was Jouw Eerste YouTube Video?

Over de schrijver
Wim
Door

Wim

op 09 May 2017

haha, prototype ambtenaren!

Reactie plaatsen