Eerste YouTube Video: Volg Dit Stappenplan Voor Een Goede Video
01 december 2013 

Eerste YouTube Video: Volg Dit Stappenplan Voor Een Goede Video

Voor jou als zelfstandig ondernemer is het duidelijk: om meer klanten binnen te halen moet je videomarketing toepassen. Je begint met de eerste video voor YouTube, maar waar begin je? Hoe doe je dit precies? In dit blogartikel een stappenplan.

Stappenplan toelichting

Dit stappenplan is bedoeld voor ondernemers die hun eerste video willen maken voor YouTube. Voor ondernemers die al wat video’s hebben gemaakt, adviseer ik om het stappenplan voor gevorderden te volgen. Klik hier voor dat stappenplan.

Voor het maken van je eerste video gelden twee hoofdregels:

Regel 1: Gewoon doen: ga het gewoon doen en kijk wat er gebeurd. Geen excuses en verontschuldigingen richting jezelf (zoals ik heb het druk, dit komt morgen wel/ de accu van de videocamera is op, etc). Plan het in, in je agenda: morgen tussen 11 en 12 uur ga ik mijn eerste YouTube video maken.

Regel 2: Ben niet perfectionistisch. Het kan niet gelijk perfect gaan. Accepteer dit. Het is je eerste video.

Stap 1: Overwin cameravrees (als je hier last van hebt). Hoe je cameravrees overwint, lees je in dit blogartikel.

Stap 2: Bedenk een onderwerp wat je in één minuut video kunt behandelen. Bijvoorbeeld het antwoord op één van de meest gestelde klantenvragen. Houdt je video kort: maximaal één minuut.

Stap 3: Schrijf kort op (in enkele zinnen of steekwoorden) wat je in je video gaat zeggen. Houdt hierbij aan dat je in je allereerste zin vertelt waar de video over gaat. Hierna stel je jezelf voor.

Stap 4: De opname: voor de opname kun je gebruik maken van een videocamera of een telefoon.

Zet de videocamera of telefoon stabiel neer (houdt deze dus niet zelf vast) en praat voor de camera. Zorg dat je er verzorgd uitziet en dat de belichting goed is. Richt desnoods wat extra lampen op jezelf. Ga niet voor een raam staan (dan wordt jezelf donker, omdat de camera zich instelt naar het licht van buiten/het licht achter het raam).

Stap 5: Het overzetten van de opname op computer.

Stap 6: De video uploaden naar het YouTubekanaal van jouw bedrijf.
(n.b. lees hiervoor eventueel mijn gratis E-book over het goed inrichten van een YouTube kanaal)

Stap 7: Je video optimaliseren in YouTube (titel, zoekwoorden, omschrijving, etc).

Nadat je wat video’s hebt gemaakt, volg je mijn stappenplan voor gevorderden. In het stappenplan voor gevorderden geef ik veel tips en trucs voor een geslaagde video.

Succes en laat hieronder achter of dit stappenplan heeft opgeleverd, wat je er van verwacht had.

Over de schrijver
Reactie plaatsen