Expertise Tonen In Video’s. Hoe Doe Je Dat? 4 Tips

Expertise Tonen In Video’s. Hoe Doe Je Dat? 4 Tips

Videomarketing is een steeds belangrijker wordend onderdeel van marketing.  Vooral video’s waarin je laat zien dat je verstand van zaken hebt, dragen bij om meer klanten aan te trekken. Maar hoe breng je jouw expertise over in een video. In dit artikel het antwoord.

Weggeven kennis en expertise

Zoals je misschien weet is het weggeven van kennis een belangrijk onderdeel van marketing. Doordat je kennis weggeeft, gaan mensen jou zien als expert op jouw vakgebied (en dat ben je natuurlijk ook). Mensen doen nu eenmaal graag zaken met experts. Daarnaast zijn mensen benieuwd naar wat je product of dienst in werkelijkheid is. “Als deze informatie gratis wordt weggegeven, wat zal ik dan wel niet aan waardevolle informatie krijgen als ik een betaald product of dienst afneem”.

Hieronder wat alternatieven voor de ondernemer die wil beginnen met videomarketing of al een tijdje bezig is met video’s maken:

Tip 1:  Stroytelling

Je vertelt voor de camera een waargebeurd verhaal over wat je hebt meegemaakt. Wel een verhaal waaruit je expertise blijkt. Dus van een probleem, naar een oplossing.

Storytelling is een heel krachtig middel en het kost je waarschijnlijk weinig tijd, omdat je het verhaal zo uit je mouw schut.

Je kunt bijvoorbeeld denken aan een klant, die jou benaderd heeft om een probleem op te lossen. Een probleem waarvan de klant nooit verwacht zou hebben, dat het zou worden opgelost. De klant was radeloos. Jij de reddende engel. Als je dit hebt meegemaakt, heb je een ijzersterk verhaal.

Vertel:

1. Wat het probleem was.

2. Hoe de klant zich voelde en wat hij vroeg aan jouw toen hij/zij jouw hulp inschakelde.

3. Wat jij voorstelde om het probleem op te lossen.
4. Hoe de klant op de oplossing reageerde.

5. Hoe je te werk bent gegaan.

6. Wat voor problemen je eventueel bent tegen gekomen en hoe je deze hebt opgelost.

7. Wat het eindresultaat was en hoe de klant zich voelde.

Je maakt dit nog krachtiger door de klant zelf aan het woord te laten, door middel van een videoreview.

Tip 2: Een waardevolle korte tip

Je kent ze vast wel de tips in de categorie: “simpel, maar heeel erg handig”. Waarschijnlijk pas je zelf ook tips toe in het vakgebied waar je operationeel bent. Of is een handigheidje voor jouw routine, maar voor anderen erg handig om te weten. Vertel het voor de camera. Maak iedereen er deelgenoot van en je zult zien dat mensen jou zien als expert.

Tip 3: Laat anderen over jou vertellen

Naast tip 1, is dit ook een ijzersterke; naar mijn mening de sterkste om geïnteresseerden in je product of dienst over te halen om zaken met je te doen. Laat klanten vertellen voor de camera wat hun ervaring is met jouw product of dienst. Dit heet een videoreview. Klik hier voor meer informatie over de videoreview.

Tip 4: Meest gestelde klantvragen

Geef antwoord op één van de meest gestelde klantvragen. Deze vraag moet vooral interessant en waardevol zijn voor mensen die jou nog niet kennen. Dus geen antwoord op de vraag wat de openingstijden van je winkel zijn. Maar bijvoorbeeld wel: wat is een betrouwbare auto, waar ik weinig onderhoudskosten aan heb. Leg in het antwoord ook uit, waarom/hoe je tot de conclusie/het antwoord bent gekomen.

Wat je niet moet doen?

Vertel niet wat je allemaal voor diploma’s hebt gehaald. Dat je ingenieur bent. Dat je (van jezelf vind dat) je de beste uit de regio bent.

Heb je bijvoorbeeld onlangs een prijs gewonnen die je expertise versterkt, dan kun je die wel noemen. Doe dit wel aan het einde van de video. Niet aan het begin.

Hoe maak ik een goede video?

Hoe je een goede video voor jouw bedrijf maakt, leer je in de gratis cursus “hoe maak ik een goede YouTube video voor mijn bedrijf”. Schrijf jezelf hier in.

Heb je ook nog een tip om voor de camera jouw expertise over te brengen. Laat jou reactie hieronder achter.

Over de schrijver
Reactie plaatsen