Haal Meer Uit Facebook Met Videomarketing: 7 Voordelen

Haal Meer Uit Facebook Met Videomarketing: 7 Voordelen

Meer klanten halen uit Facebook? Als je als ondernemer veel volgers hebt op Facebook laat je een grote kans liggen, door niet te starten met videomarketing. In deze blog 7 voordelen die videomarketing heeft in combinatie met Facebook.

Facebook: 7 Voordelen Om Videomarketing In Te Zetten Op Je Facebook

Nog meer tips over Facebook Videomarketing: bekijk dan ook dit artikel met 10 tips.

Hieronder de 7 belangrijkste voordelen, als je videomarketing gaat inzetten voor je Facebook bedrijfskanaal.

 

Voordeel 1: Persoonlijke filmpjes geven meer vertrouwen aan je volgers

Je hebt al vertrouwen gekregen van je volgers op Facebook, anders waren het geen volgers geworden (en reageren ze niet op jouw berichtjes).

Met videomarketing geef je het vertrouwen nog een flinke duw. Erg goed om meer verkopen te halen uit je product of dienst.

 

Voordeel 2: Meer persoonlijkheid op je Facebookpagina

Persoonlijke filmpjes zorgen voor meer persoonlijkheid op je Facebookpagina. Je volgers zien, horen en voelen dat je een “echt” persoon van vlees en bloed bent (en niet alleen de persoon bent van de foto en de leuke berichtjes) .

 

Voordeel 3: Meer interactie met je volgers

Je hebt nog meer interactie met je volgers. In filmpjes kun je op een persoonlijke manier vraagstellingen opwerpen. Ook kun je veelgestelde vragen van volgers veel persoonlijker behandelen en duidelijker uitleggen. Je volgers zullen je dankbaar zijn.

 

Voordeel 4: Meer betrokkenheid met je volgers en je berichtjes worden meer bekeken

Je verspreid meer (verschillende soorten content) op Facebook. Niet altijd berichtjes en plaatjes. Nee, ook filmpjes. Deze mix draagt bij aan meer betrokkenheid van je volgers.

Tot slot worden filmpjes sneller aangeklikt en meer bekeken dan berichtjes met alleen tekst.

 

Voordeel 5: Je kunt je filmpje ook gebruiken op je website of in andere social media

Je kunt je filmpje ook gebruiken op andere plaatsen, zoals je website. Door videocontent te gebruiken op je website, rankt je website hoger in de zoekmachines.

 

Voordeel 6: De bekendheid van je bedrijf wordt vergroot

Door filmpjes te publiceren op YouTube, bedien je naast je volgers op Facebook, ook gebruikers van de YouTube zoekmachine. Twee vliegen in één klap. Dit levert jou meer klanten op voor je bedrijf.

Voordeel 7: Hoger met je filmpje bij de zoekresultaten in Google en YouTube

Doordat je Facebookvolgers naar je filmpjes laat kijken, tikt het aantal views aan op YouTube. Dat is fijn, want hoe meer keer een filmpje wordt bekeken, hoe hoger het komt bij de zoekresultaten in YouTube.

Daarnaast wordt ook bijgehouden door YouTube hoe lang er gemiddeld naar je filmpje wordt gekeken. Een langer bekeken filmpje scoort hoger in YouTube. Doordat je volgers op Facebook voor een groot gedeelte bestaat uit jouw doelgroep, kijken deze volgers langer naar je filmpje (dan kijkers die je doelgroep niet zijn).

 

Kortom je Facebookkijkers, zorgen ervoor dat je YouTube filmpje beter gevonden worden in YouTube.

Tot slot worden YouTube filmpjes ook getoond in de zoekresultaten van Google.

 

Videomarketing voor op Facebook: waar moet ik beginnen?

Waar moet ik beginnen? Hoe moet ik het allemaal doen? Een filmpje maken voor op Facebook is eigenlijk vrij simpel. Om je op weg te helpen en goed te beginnen, beveel ik je van harte mijn gratis e-book 10 videomarketing tips voor beginners” aan.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen