Facebook Video Downloaden Stappenplan

Hoe kun je Facebook video’s downloaden op je eigen computer? In deze blog een handig stappenplan.

Als je dit filmpje bekijkt, hoef je de onderstaande tekst niet te lezen.

 

Facebook filmpje downloaden

Hoe kun je een filmpje vanaf Facebook, downloaden naar je eigen computer? In deze video leg ik het stap voor stap uit. Hoi. Mijn naam is Theo de Kleijn en ik help ondernemers ze zelf geweldige filmpjes kunnen maken voor hun eigen bedrijf. In deze video dus een stappenplan hoe je een willekeurig filmpje van Facebook kunt downloaden op je eigen computer. Hoe je dat kunt doen: het downloaden. Dat kan ik het beste uitleggen achter de computer. Dus loop je even mee? Zo ik zit achter de computer.

Om een Facebook video te downloaden, ga je eerst naar Facebook. Naar de video die je wilt downloaden. In dit voorbeeld heb ik een video van mezelf genomen. Dat is wel zo veilig, want je mag niet zomaar elke willekeurige video downloaden. Je hebt feitelijk eerst toestemming nodig van de eigenaar van de video.

Goed. Je hebt de video dus gevonden. Je klikt op de video met je rechter muisknop. Dan selecteer je “video url weergeven”. Dan klik je op je rechter muisknop en klik je op “kopiëren”. Dan ga je naar boven. Naar de “www balk”. Open een nieuw tabblad. Dan doe je rechter muisknop en dan plakken. De video url plak je nu in de browser. Dan kom je hier bij uit.

Wat je dan moet doen is van de “www”, voor Facebook, moet je even een “mbasic” maken. Je gaat die www’s weghalen. Vervang deze door een “m” en druk op enter van het toetsenbord. Dan krijg je deze hele grote video te zien. Dan klik je op afspelen. Dat hoeft maar voor een heel klein stukje. Dan klik je weer in het beeld. Rechter muisknop en dan klik je op “video opslaan als”. Hier kun je hem een naar geven: video Facebook. Je klikt op opslaan en dan download ie de video op je eigen computer.

 

Facebook live

Ook als je een Facebook live video hebt gemaakt, kun je met dit stappenplan de gemaakte video snel downloaden. Vervolgens kun je de Facebook live video dan weer op je YouTube kanaal zetten. Hierdoor wordt je videocontent dubbel gebruikt. Daarnaast kun je ook nog een blogartikel maken van de Facebook live video.

 

Meer tips om filmpjes te maken?

Wil je aan de slag met filmpjes maken voor je bedrijf? Download dan mijn gratis e-book: 10 videomarketing tips voor beginners

Over de schrijver
Wessel
Door

Wessel

op 03 Nov 2020

Beste Theo, Dank voor je uitleg maar als ik de video met 'm' apart heb gezet komt bij mij het menu niet te voorschijn als ik op de rechter muiskant klik en kan ik dus niet downloaden. Heb je daarvoor nog een suggestie?

www.raspberrypi.nl
Door

www.raspberrypi.nl

op 07 Nov 2020

Dat komt omdat dat al lang niet meer mogelijk is. Dit is een erg oude post die verwijderd zou moeten worden.

Frans
Door

Frans

op 24 Aug 2022

Zojuist probleemloos filmpje als een MP4 bestand gedownload van facebook. Werkt nog wel

Reactie plaatsen