Facebook Video’s Promoten Zonder Resultaat: Waar ligt dit aan?

Facebook Video’s Promoten Zonder Resultaat: Waar ligt dit aan?

Je hebt een Facebook Video van je bedrijf gepromoot, maar het levert niets op. Geen likes. Geen kliks. Geen traffic naar je website. Herkenbaar? Hoe kan dat toch? In deze blog leg ik uit wat de oorzaken kunnen zijn.

Het is zo makkelijk om een video die je op je Facebook bedrijfspagina hebt gezet, om die te promoten. Één druk op de knop. Budget instellen (eventueel je budget even bijvullen met geld). Klaar. Daar ligt ook gelijk de valkuil. Door de laagdrempeligheid en onvoldoende ervaring, denk je niet of onvoldoende na over andere dingen.

Voor je het weet promoot je een filmpje wat tussen de soep en de aardappelen is gemaakt. Gevolg: je filmpje heeft geen enkele aantrekkingskracht. Raar, want enkele bekende vrienden van jou vonden het filmpje juist geweldig.

Hoofdoorzaak: geen strategie en visie

Het maken van een betaalde videoadvertentie vergt strategie, tenzij je Facebook wilt sponseren. Daar ga ik niet van uit. Je bent ondernemer. Wat je er aan advertentiegeld instopt, wil je er minimaal 1,1 keer uit krijgen.

Kortom het vergt visie. Wie wil je met het filmpje bereiken? Welke boodschap wil je overbrengen? Wat moet de kijker doen na het zien van jouw filmpje? Wat wil je dat het filmpje voor je bedrijf oplevert?

Onbegrijpelijk

Wat jij vertelt, snap je zelf. Echter snapt jouw buurman ook het verhaal wat je vertelt in jouw filmpje? Het filmpje moet bij voorkeur zo laagdrempelig te begrijpen zijn, dat zelfs ik het snap :-) Beperk je tot één duidelijk afgekaderd onderwerp en pas deze negen tips voor een begrijpelijke video toe.

Laat je filmpje ook testen door personen die wat verder van je vandaan staan. Snappen ze het filmpje? Wat vinden ze van het filmpje? Hebben ze nog verbetertips of kritiek?

Een video in tipvorm. Kan ook op Facebook, maar behandel dan één tip per video

Stel je doelgroep goed vast en spreek ze aan

Bepaal duidelijk je doelgroep voor de video. Je vrienden die zeggen dat ze je filmpje leuk vonden, zijn vast niet je doelgroep. Ook is even de vraag of ze jouw filmpje oprecht leuk vonden.

Heb je jouw doelgroep niet duidelijk, lees dan even dit doelgroepartikel. Als je vervolgens je doelgroep weet, spreek je doelgroep dan aan in de advertentie. Met deze 3 aanspreektips moet het zeker lukken.

Verder is het uiteraard zeer belangrijk dat je jouw doelgroep goed instelt op Facebook bij de videopromotie. Hoe specifieker de doelgroep, des te meer rendement jouw video geeft.

Niet te lang

De tijdspanne op Facebook is erg laag. Daarnaast is Facebook geen YouTube. Op YouTube komen mensen om filmpjes te kijken. Op Facebook ligt de nadruk meer bij het entertainen en je tijdlijn “afwerken”.  Dat “reclamefilmpje” van jou kan dus als irritant gevonden worden… of toch niet… als je een probleem van jouw doelgroep oplost. Mhh…dan willen ze nog wel kijken. Maar niet te lang. Houdt als uitgangspunt een tijdsbestek van 20 tot maximaal 30 seconden aan.

Pakkend begin

Het is belangrijk dat de eerste drie seconden van je filmpje pakkend is. Bedenk dus een “aandachttrekker”. Dit begin moet wel passen bij de branding van jouw bedrijf en mag geen afbreuk doen aan je video. Besteed echt aandacht en denk goed na over een creatief en leuk begin. Brainstorm anders eens met creatieveling die je kent, of bekijk 10 creatieve openingen van mijn Facebookvideo’s.

Even de aandacht pakken….

Pakkend vervolg van je boodschap

De kijker moet echt getriggerd worden. De voelsprieten moeten omhoog gaan. Ze moeten op je lippen zitten. Ga na waar de “zere plek van je doelgroep zit”. Met welke probleem zitten ze? Kun jij die zere plek genezen? Het oplossen van pijn en/of problemen waar jouw doelgroep mee zit is een mogelijkheid, om de aandacht van je doelgroep te krijgen. Echter dit vergt wel een bepaalde strategie die niet even in 5 minuten is opgezet. Ook een pakkend vervolg kost tijd.

Energiek

We hebben het hiervoor gehad over de inhoud, maar de uitstraling is net ze belangrijk. Hoe kom je over voor de camera? Ben je enthousiast? Vertel je jouw verhaal met passie? Lees je jouw verhaal op of juist niet? Afijn de video moet ook een aantrekkingskracht hebben, los van de inhoud.

Goede Facebook Reclame Video Maken?

Wil je een goede Facebook reclame video maken voor je bedrijf? Neem dan contact met mij op. Onder het genot van een kop koffie kan ik jou wensen en behoeften goed inventariseren en een geheel vrijblijvend voorstel doen (qua opzet van een aantrekkelijke video die converteert).

Over de schrijver
Reactie plaatsen