Hoe Wordt Je Filmpje Sneller Aangeklikt Op Je Website?
18 augustus 2014 

Hoe Wordt Je Filmpje Sneller Aangeklikt Op Je Website?

Je hebt als ondernemer een filmpje op je website staan, maar wilt graag dat bezoekers van jouw website het filmpje bekijken. Hoe krijg je dat voor elkaar? In deze blog het antwoord.

Filmpje op website goed voor de ranking

Een filmpje op je website is goed voor de ranking van jouw website in de zoekmachines. Uit onderzoek blijkt dat bezoekers van jouw website, langer op je website blijven. In principe is dat ook logisch. Als je een goed filmpje hebt gemaakt voor je doelgroep, zal je doelgroep je filmpje helemaal afkijken. Een filmpje van 4 minuten levert zo een minimale websitebezoektijd op van minimaal 4 minuten. Doordat websitebezoekers langer op je website blijven, stijgt je website in Google. Ook het aanbieden van verschillende soorten content (tekst en video) zorgt er voor dat je wat hoger in Google komt, ten opzichte van een webpagina met alleen tekst.

 

tip1: zorg voor een aantrekkelijke tekst

Deze tekst kan in de afbeelding van het filmpje staan, of eronder. Kies je voor de tekst in de video, dan verliest de kracht van het plaatje zijn waarde.

 

Tip 2: kies voor een pakkende tekst

Als je kiest voor een vraagstelling, wekt dit meer op dan een tekst zonder vraagstelling. Bij een vraaggestelde tekst, gaat de websitebezoeker nadenken en zal hierdoor sneller op het filmpje klikken. Hij heeft immers de vraag aan zichzelf gesteld en wil graag het antwoord weten.

 

Tip 3: zeg wat de websitebezoeker moet doen

“Klik op het filmpje” is de actie die je wilt en die de websitebezoeker moet nemen om het filmpje te bekijken. Gebruik deze tekst dan ook. Eventueel aangevuld met 2 “>”: “Klik om het filmpje te bekijken>>

 

Tip 4: zet een playbotton op de afbeelding

Gebruik je een YouTube video, dan heb je standaard een playbutton. Kies je voor een foto (die gelinkt is met een andere pagina, en waar de video op die andere pagina automatisch afspeelt), vergeet dan de playbutton niet.

 

Tip 5: gebruik een oranje omranding

Oranje zet aan tot actie. Je wilt dat er op het filmpje geklikt worden, oranje is dan een perfecte kleur voor de omranding van het filmpje.

 

Een erg goed voorbeeld waar al deze tips samen komen is het filmpje van SimYo (helaas staat het filmpje niet op YouTube):

Hoe wordt je filmpje sneller aangeklikt op je website

Hoe wordt je filmpje sneller aangeklikt op je website

Over de schrijver
Fara Bellinga
Door

Fara Bellinga

op 04 Sep 2014

Hele goede tips Theo! Ook fijn dat de bezoekers langer op je site blijven! Wat vind je van mijn vudeobeeld? Je zegt dat tekst door de foto jammer is van de video. Maar als je de tekst er onder zet, wordt de tekst toch kleiner en het plaatje ook? Vind je de tekst erdoor heen bij mij storend?

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 04 Sep 2014

Hoi Fara, Bedankt voor je reactie. Dit artikel gaat wel over een video die je opneemt in je website. Dus een video die eigenlijk alleen maar op je website wordt getoond. Denk hierbij aan een video die je bijvoorbeeld op je verkooppagina zet. Als je website "mobiel responsive" is, schaalt de tekst onder het plaatje automatisch mee met de grootte van het plaatje. Uiteraard moet je voor openbare YouTube filmpjes wel de tekst in de thumbnail zetten. Hierdoor wordt het filmpje in de zoekresultaten van YouTube sneller aangeklikt. De tekst door jouw video is niet storend en dus juist goed om sneller aangeklikt te worden in YouTube.

Fara Bellinga
Door

Fara Bellinga

op 04 Sep 2014

Oh, ps: weet jij trouwens ook hoe ik mijn fotootje instel als ik op andere sites een reactie achter laat? Nu zie je namekijk alleen maar mijn naam en een leeg plaatje ...?

Theo de Kleijn
Reactie plaatsen