Gebruiksvriendelijke Website: Een Makkelijk Toepasbare Tip

Gebruiksvriendelijke Website: Een Makkelijk Toepasbare Tip

Gebruiksvriendelijke website? Wil jij ook meer gemak voor de bezoekers van je website? Dan moet je zeker deze tip toepassen. Deze tip zorgt er voor dat je meer klanten haalt uit je website.

Surf jij met je mobiel of tablet en heb je hier ook last van?

Steeds meer mensen kijken websites op hun mobiel of tablet. Vooral als je een website mobiel bekijkt, kun je meestal moeilijk de tekst lezen (of je moet flink inzoomen). Vooral websites waarbij de bezoeker veel inspanning moet doen op zijn mobiel (zoals inzoomen en scrollen), dragen nou niet echt bij aan gebruiksvriendelijkheid. Sterker nog. Het draagt er juist aan bij dat bezoekers van je website afhaken/je website wegklikken. Dit wil je niet.

 

Test voor jezelf je eigen website eens op je mobiel. Vraag aan anderen wat zij van de gebruiksvriendelijkheid van je website vinden.

Gebruiksvriendelijke website tip

Gebruiksvriendelijke website tip

Je kunt de gebruiksvriendelijkheid van je website op een simpele manier verbeteren. Een manier die ook nog eens meer vertrouwen aan de websitebezoeker geeft! Hoe? Pas een persoonlijke welkomstvideo toe op je homepage. Je maakt het zo wel heel makkelijk voor de websitebezoeker. Deze hoeft alleen maar te kijken en te luisteren. Dit wordt door websitebezoekers positief ervaren. Het kost immers weinig moeite.

Plaats de welkomstvideo zo hoog mogelijk, zodat de video voor de bezoekers niet verborgen is. Liefst moet de video gelijk in beeld komen als je website mobiel bekeken wordt.

Zet de video niet op automatisch afspelen en maak een efficiënte welkomstvideo. Dus in ieder geval niet langer dan 2 minuten en bij voorkeur niet langer dan 1 minuut.

 

Bijkomend voordeel

Het toepassen van video op je website levert een bijkomend voordeel op. Uit onderzoek blijkt dat website met video’s gemiddeld langer bezocht worden, dan websites zonder video. Een langere bezoektijd voor jouw website, resulteert in een hogere ranking in Google. Je website stijgt dus in de zoekresultaten.

 

Daarnaast is video een vorm content. Net zoals tekst en plaatjes. Google houdt van verschillende soorten content. Een mix van tekst, plaatjes en video draagt ook bij om je website hoger te laten scoren in Google.

 

Moeilijk?

Denk je dat het maken van een welkomstvideo voor je website moeilijk is? Maak dan een vliegende start met het gratis e-book “10 videomarketing tips voor beginners”. Succes met het maken van een gebruiksvriendelijke website.

 

Heb je meer tips over een gebruiksvriendelijke website? Laat jouw reactie hieronder achter.

Over de schrijver
Reactie plaatsen