Geen Verkoopvideo, Toch Kijkers Naar Je Webshop. Hoe Doe Je Dat?
28 december 2013 

Geen Verkoopvideo, Toch Kijkers Naar Je Webshop. Hoe Doe Je Dat?

Voor jou als zelfstandig ondernemer is het duidelijk: om meer klanten binnen te halen moet je videomarketing toepassen. Echter je wilt geen verkoopvideo’s gaan zetten op YouTube. Deze komen opdringerig over. Maar wat moet je wel doen om kijkers naar je webshop te leiden?

 

Als je wilt dat mensen naar jou toekomen om iets te kopen, kun je denken aan vermelding van je website als outro en klikbare link op het einde van je video. Je kunt dit dan combineren met een gratis product/inschrijving op je mailinglijst. Zie bijvoorbeeld:  http://youtu.be/-j9-zMtXsDM?t=2m1s  Mensen die iets willen kopen (omdat ze de video interessant vonden of je graag mogen), geef je zo (zonder het te zeggen) een keuze om naar je webshop te gaan. Dit komt niet opdringerig over. Dit komt omdat je de oproep aan het einde van de video  doet (nadat je de waardevolle informatie hebt gegeven). Daarnaast geef je de kijker ook een mogelijkheid om een gratis product “te kopen” via inschrijving op je mailinglijst.

 

Verder moeten mensen weet hebben van je producten. Hierdoor mag je naar mijn mening best zo nu eens een reviewvideo maken over een product wat je verkoopt in jouw webshop. Je legt de voordelen uit en wat je aan het product hebt. Op het einde van de video kun je dan zeggen dat het product verkrijgbaar is in jouw webshop. Bij de outro van de video laat je de (klikbare) link zien naar de webshop. Voordeel hiervan is ook dat je kijkers trekt die specifiek op zoek zijn naar een bepaald product.

 

Maak duidelijk wat je doet

Toch komen heel wat video’s van ondernemers op YouTube over alsof ze gratis advies geven. De meeste kijkers hebben geen idee dat degene in beeld ook nog wat te koop heeft. Laat staan dat je de video’s eigenlijk maakt voor je bedrijf en dat degene die wat vertelt een bedrijf heeft. Aan deze categorie “YouTube ondernemers” is mijn advies: profileer jezelf dan meer zakelijker. Dan weet de kijker ook waar hij aan toe is, en dit levert je uiteindelijk meer verkopen op.

 

Jezelf meer zakelijker profileren kun je al doen door (na je intro) jezelf voor te stellen (hetzij mondeling of via een slider: zie: http://youtu.be/uFRf1l5OUgg?t=13s  ). Hierin geef je aan wie je bent en wat je doet (kort en krachtig). Bijvoorbeeld: “ik ben gezondheidscoach en help mensen om af te vallen”. Je hoeft dan nog niet te schermen met bedrijfsnamen, maar door dit intro weten de kijkers wel dat je wat “bedrijfsmatig” doet. Daarnaast geef het jezelf een bepaalde expertise mee (en kijkers kijken nu eenmaal graag naar mensen die verstand hebben van bepaalde zaken). Verder kun je het dan combineren met je outro waar je dus de websitelink in kunt opnemen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen