Geluid: 3 Tips Voor Als Je Buiten Een YouTube Video Opneemt
25 september 2015 

Geluid: 3 Tips Voor Als Je Buiten Een YouTube Video Opneemt

Geluid: waar moet je opletten als je buiten een video(blog) opneemt voor je bedrijf? In deze video leg ik 3 tips uit. Elke tip wordt ondersteund met geluid en beeld. 

Geluid: 3 Tips Voor Als Je Buiten Een YouTube Video Opneemt

Inleidende tekst:

Soms wil je of moet je buiten filmen met je filmcamera, smartphone of iPhone. Doorgaans hebben al deze apparaten een ingebouwde microfoon en is een externe microfoon niet voor handen; of heb je die gewoon niet. Hierdoor moet je het geluid opnemen met de geluidsensor van deze apparaten. De audio kan dan slecht zijn. Ruis en omgevingsgeluid kunnen dan parten spelen. Kunnen er voor zorgen dat je slecht te volgen bent en niet goed te verstaan bent. Je filmpje kan dan aardig in kwaliteit inboeten. Zo is je video niet helder meer.
In deze YouTube video geef ik je 3 tips waar je rekening mee moet houden als je buiten een video maakt met bijvoorbeeld je iPhone. Als je deze aanbevelingen toepast ben je zeker goed te verstaan en heb je geen “stoorzenders”.

Geluid in een boemeltrein niet echt fijn voor de kijker

Geluid in een boemeltrein: niet echt fijn voor de kijker

 

Tekst uit video:

Buiten je video(blog) opnemen: let op het omgevingsgeluid!

Als je buiten een video maakt met je videocamera of smartphone met ingebouwde microfoon, waar moet je dan op letten qua geluid. In deze video geef ik je drie tips.

Hoi. Mijn naam is Theo de Kleijn en ik help ondernemers met videomarketing. In deze video dus 3 tips waar je op moet letten als je filmt met een videocamera of smartphone met ingebouwde microfoon zoals ik nu doe. Laten we snel beginnen. Film ook niet in een rumoerige omgeving: net zoals dit weggetje bijvoorbeeld. Kijk en luister altijd of er veel wind staat. Als er veel wind staat krijg je een windeffect over het geluid en val je doorgaans weg qua stem. Je bent dan dus niet meer te verstaan. Ga ook niet te ver van de camera vandaan staan, want zo verstaand de kijkers je ook niet. Praat dus altijd kort bij de ingebouwde microfoon van je camera en praat iets harder dan normaal.

Je bent niet te verstaan als je te ver van de videocamera gaat staan

Je bent niet te verstaan als je te ver van de videocamera gaat staan

Dat waren ze dan de 3 tips. Heb je vragen over videomarketing. Over het zelf maken van video’s of over YouTube, laat jouw vraag dan achter in het reactieveld onder deze video. Vergeet jezelf ook niet te abonneren op mijn YouTube kanaal, want dan ontvang je wekelijks tips over videomarketing. Een filmpje opnemen in een boemeltrein, zoals ik hier in Tjechie doe, is ook niet echt een goed idee vanwege het omgevingsgeluid.

 

Jouw geluidtips

Heb jij nog tips waar je rekening mee moet houden als je buiten filmt? Laar jouw tips hieronder achter. Bedankt.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen