Gerelateerde Video's: Hoe Zorg Je Er Voor Dat Jouw Video Hier Tussen Staat
06 juni 2014 

Gerelateerde Video's: Hoe Zorg Je Er Voor Dat Jouw Video Hier Tussen Staat

Als kijkers meerdere YouTube video’s van jouw bedrijf achterelkaar kijken, heeft dit een positieve invloed op de ranking van je video’s. Met gerelateerde video’s zorg je ervoor dat kijkers blijven kijken naar jouw video’s. Maar hoe komen jouw video’s tussen de gerelateerde video’s? En, wat zijn gerelateerde video’s eigenlijk? In deze blog de antwoorden.

Video: Gerelateerde Videos: Hoe Zorg Je Er Voor Dat Jouw Video Hier Tussen Staat 

 

De tekst uit de video:

Hoe krijg je het voor elkaar om bij de gerelateerde video’s op YouTube een video van jouw youtube kanaal te laten zien? In deze video geeft uit hoe dat werkt. YouTube video’s van jouw bedrijf ranken hoger, als kijkers meedere YouTube video’s van jouw youtube kanaal achter elkaar kijken. Maar hoe krijg je het voor elkaar dat kijkers te doen?

Een hulpmiddel daarbij is dat ander video’s van jouw YouTube kanaal video’s komen te staan, bij de gerelateerde video’s komen te staan. Gerelateerde video’s worden getoond aan het eind van de video’s. Dus als een YouTube video klaar is met afspelen zie je suggesties van andere video’s die je ook kunt kijken. In deze video leg ik dus uit hoe je het voor elkaar krijgt dat andere video’s van jouw youtube kanaal bij die gerelateerde video’s komen te staan. Het beste kan ik dus uitleggen achter de computer. Dus loop je even mee.

 

Zo we zitten achter de computer. Als eerste moeten we inloggen in ons YouTube kanaal. Vervolgens gaan we rechtsboven naar het tandwieltje en klikken we op videobeheer. Dan selecteren we een video, waarvan we willen dat ie bij de gerelateerde video’s komt. In mijn voorbeeld pak ik deze video. Klik naast de video op bewerken en ga dan naar de labels van de video.

 

4 tips om tussen de gerelateerde video’s te komen:

Tip 1 is dat je bij de labels altijd je kanaalnaam invoert.

Daarnaast is tip 2 van mij om ook je eigen naam in te voeren.

Dan is tip 3 om bij de beschrijving van je video je youtube kanaalnaam (klikbare link) te zetten.

Tip 4 is om ook een link op te nemen in de beschrijving van je video, waarop mensen kunnen drukken , waardoor ze zich abonneren op je YouTube kanaal. Die link heb ik hier in de beschrijving gezet. Dat waren dan mijn 4 tips.

 

Wil jij als ondernemer meer tips over videomarketing, YouTube en zelf video’s maken voor jouw bedrijf? Schrijf jezelf dan in voor de cursus “hoe maak ik een goede YouTube video voor mijn bedrijf”. Klik hier om jezelf in te schrijven.

 

Over de schrijver
Jolanda de Zwart
Door

Jolanda de Zwart

op 23 Apr 2015

Hallo Theo, Hoe kan ik de link van de you tube video aanpassen dat ik een video op de website plaats ZONDER gerelateerde video"s op het eind? Alvast bedankt. Jolanda

Theo de Kleijn
Reactie plaatsen