Getekende Video’s. Doen Of Niet Doen Voor Je Bedrijf?

Getekende Video’s. Doen Of Niet Doen Voor Je Bedrijf?

Heb jij ook een “getekende” video voor je bedrijf. Het heeft iets magisch, maar levert zo’n getekende animatievideo jouw klanten op? In deze blog het antwoord.

In een animatie video zie je een hand en een pen. Deze hand gaat met de pen een tekening maken. Het lijkt dus net of je iemand echt ziet tekenen. In bijna alle gevallen is zo’n video gemaakt met een speciaal computerprogramma. Videoscribe is bijvoorbeeld zo’n programma.

Hieronder zie je een animatie video:

In hoofdlijnen heb je twee soorten animatie video’s. De animatie video’s met gesproken tekst en zonder gesproken tekst.

Getekende video’s zonder ingesproken tekst

Je ziet alleen beeld en hebt het gevoel dat de speakers van je computer niet werken….dan blijkt dat je in de video alleen beeld ziet en geen geluid is toegevoegd. Zelfs geen achtergrondgeluid.

Als je een erg korte video hebt (zeg 10 seconden), dan kan een getekende video zonder enig geluid de aandacht versterken. De aandacht gaat dan volledig naar hetgeen op het scherm getekend wordt.

Voor langere video’s is geen geluid eigenlijk uit den boze. Een getekende video heeft minimaal een vrolijk en positief achtergrondmuziekje nodig. Hierdoor geef je een positieve swing aan de video en dat is goed voor het gevoel van de kijker (die hierdoor langer naar de video zal kijken).

Getekende video’s met ingesproken tekst

Een video wordt krachtiger met gesproken tekst. Tenminste als de gesproken tekst het beeld aanvult of zelfs versterkt. Een situatie waarbij gesproken tekst het beeld versterkt: je ziet de tekst in beeld en hoort de tekst uit de speakers komen. Bij deze situatie blijft de tekst erg goed hangen bij de kijker, omdat de tekst via 2 wegen binnenkomt (horen en zien).

Een goede getekende video waarbij de tekst de video versterkt:

Het grote nadeel van getekende video’s

Als je jezelf wilt verschuilen. Anoniem wilt blijven, dan is een getekende video de perfecte oplossing voor jou. Echter deze anonimiteit zal lang niet zo’n hoge conversie hebben dan een video waarbij jezelf live in beeld komt. Immers de kijker wil graag weten wie er achter de “getekende tekening zit”. Met wie hij zaken gaat doen. Wil je meer vertrouwen geven, kom dan zelf live in beeld. Dit heeft direct een positief effect op de conversie. Meer kijkers gaan doen wat jij wilt (mits je video is voorzien van een “call to action”).

Mijn advies over het toepassen van getekende video’s

Getekende video’s kunnen je boodschap versterken en beter overbrengen. Echter het grote nadeel is dat getekende video’s anoniem overkomen. Je ziet niet wie er achter zit. Daarnaast is het niet echt origineel meer. Bijna iedereen heeft wel door dat het met de “computer” is gemaakt. Toch zijn er ook nog bedrijven die animatievideo nog op de ambachtelijke manier doen, zoals het bedrijf van Charlotte van Leeuwen.

Toch kun je de nadelen van een getekende video, perfect omzetten naar voordelen. Kom zelf in beeld. Teken zelf in beeld op een whiteboard.

Ben je niet zo goed in tekenen of wil je niet met een echt whiteboard werken: gebruik dan een “videotekenprogramma” zoals Videoscribe. Het is dan wel een must om de videotekening persoonlijk in beeld aan te kondigen en persoonlijk af te sluiten. Alleen zo wek je meer vertrouwen en krijg je een hogere conversie op je video.

Zelf video’s maken?

Wil je als ondernemer zelf aan de slag met video’s maken? Download dan gratis mijn e-book 10 videomarketing tips voor beginners.

Over de schrijver
onepapertv.nl website
Door

onepapertv.nl website

op 18 Oct 2016

Leuk artikel Theo! Een getekende video kende we al maar hadden zelf nog niet de voor en nadelen naast elkaar gelegd. Wellicht een goede optie om aan te bieden voor ons. Bedankt!Petra webmaster

Theo de kleijn
Door

Theo de kleijn

op 18 Oct 2016

Dankje Petra. Succes met de afweging om getekende video's in te zetten.

Reactie plaatsen