Een Goede Kanaaltrailer Voor Jouw YouTubekanaal: Mijn Ervaring
16 juni 2014 

Een Goede Kanaaltrailer Voor Jouw YouTubekanaal: Mijn Ervaring

Sinds begin september 2013 zit ik met mijn YouTubekanaal TheodeKleijnNL op YouTube. In deze blog mijn ervaring en tips voor als je zelf voor jouw YouTube bedrijfskanaal een kanaaltrialer of welkomstvideo wilt maken.

 

Geen kanaaltrailer

Ik maakte zelf in het begin ook de fout: ik had geen kanaaltrailer. Door geen kanaaltrailer voor je YouTube kanaal te maken, loop je abonnees mis. Abonnees zijn belangrijk om je YouTubekanaal en al je video’s hoger te laten ranken in de zoekmachines.

 

Wel een kanaaltrailer ingesteld, maar geen echte

Je kent ze vast wel, de kanaaltrailers, die geen kanaaltrailers zijn. Je komt op een YouTube kanaal en als welkomstvideo staat de laatst geüploade video ingesteld. Deze optie is wel iets beter, dan dat je helemaal geen kanaaltrailer hebt ingesteld. Aan de andere kant zet het niet veel zoden aan de dijk. Immers de video is niet specifiek gemaakt om bezoekers van jouw YouTube kanaal welkom te heten en over te halen om zich te abonneren.

 

Het kost wat tijd om een echte kanaaltrailer te maken…. en dan ook een goede. Dat is nog lastig om een goede kanaaltrailer te maken, die een goede conversie heeft: je wilt immers dat zoveel mogelijk kijkers van je kanaaltrailer, abonnees worden van je YouTube kanaal. Inmiddels heb ik 3 kanaaltrailers gemaakt. Ik ga per kanaaltrailer aangeven wat goed en minder goed is.

 

Eerste kanaaltrailer (november 2013)

Goed:
– geen standaard/redelijk opvallende opening van de video.
– 1:1 aanspreken en kijken in de camera.

Minder goed:
– in de video wordt niet gelijk in de eerste 5 seconden contact gemaakt met de doelgroep. Pas na 9 seconden.
– teveel “jump cuts”: verspringen van beelden. Het is goed om van beeld te verspringen, om zo de aandacht vast te houden. Maar te veel werkt averechts: de kijkers haken af.

 

Tweede kanaaltrailer (februari 2014)

Goed:
– de videofragmenten op de achtergrond. Deze zorgen voor aandacht.

Minder goed:
– niet gelijk contact maken met de doelgroep.

 

Mijn laatste kanaaltrailer (juni 2014)

Kanaaltrailer op YouTube

In deze “welkomstvideo” heb ik alle 7 tips uit dit blogartikel toegepast. Bekijk het blogartikel met de 7 tips en maak een efficiënte kanaaltrailer voor jouw YouTube bedrijfskanaal.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen