Goede Videocamera / Camcorder Voor Maken YouTube Filmpjes
30 juli 2014 

Goede Videocamera / Camcorder Voor Maken YouTube Filmpjes

Wat is een goede videocamera om YouTube filmpjes mee te maken? In deze blog het antwoord.

Laat ik gelijk met de deur in huis vallen: bijna alle videocamera’s zijn geschikt voor het maken van YouTube filmpjes. Vooral als je net begint, investeer dan nog niet in een videocamera. Beoordeel eerst of het maken van YouTube filmpjes wel voor je is weggelegd. Kom je tot de conclusie dat het niet helemaal jouw ding is, dan kun je het altijd uitbesteden (aan mij bijvoorbeeld :-))

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een videocamera?

Wil je toch een videocamera kopen om YouTube filmpjes mee te maken? Let dan op de volgende punten:

  1. Koop een filmcamera met high definition kwaliteit in minimaal 720p. Gelukkig hebben tegenwoordig bijna alle camera standaard deze kwaliteit.
  2. Koop een filmcamera waar je een externe microfoon op aan kunt sluiten/een camera met een aansluiting voor een minijack. Vooral als je wilt “presenteren” voor de camera is een externe microfoon bittere noodzaak. Geluid is immers nog belangrijker dan beeld.
  3. Koop een filmcamera die goed geluid kan opnemen/een goede geluidsopnamekwaliteit heeft (als je geen externe microfoon er op aansluit).
  4. Koop een videocamera met voldoende interne opslaggeheugen (minimaal 90 minuten / 32 GB).

 

Ga je dan nog verder? Heb je meer budget? Let dan ook op de volgende punten:
a. Kun je de belichting van de camera handmatig instellen?
b. Kun je de scherpte van de camera handmatig instellen?
c. Kan de camera ten minste 60 beelden per seconde opnemen?
d. Kun je de videocamera instellen voor verschillende typen geluid (voor spraak, voor buiten, etc)?
e. Let op de kwaliteit van de cameralens. Carl Zeiss en Leica zijn kwalitatief goede merken, waar je voor kunt kiezen als je meer budget hebt.

 

Vooral als je meer budget hebt (vanaf 300 Euro), adviseer ik je om een videocamera bij een gespecialiseerde winkel te kopen (en niet online). Aan de hand van jouw wensen en toepassingen (waar ga je de videocamera in hoofdzaak voor gebruiken), kunnen zij jou een gericht advies geven.

 

Tips voor het kopen van de juiste YouTube videocamera

Op YouTube zelf zijn al veel filmpjes gemaakt over de ideale YouTube videocamera. Ik heb enkele waardevolle filmpjes voor je op een rijtje gezet (beter kon ik het zelf niet uitleggen en presenteren :-)):

De beste videocamera’s van 2016
 
 

Wat is de beste videocamera voor YouTube? In dit filmpje een goede uitleg van videocamera’s die je in verschillende prijsklasse kunt krijgen.

 

 

De beste YouTube camera van dit moment?

 

Een goede vergelijking tussen 2 videocamera’s in de prijsklasse rond de 1500 Euro.

 

De beste videocamera van 2015 voor het maken van YouTube video’s?
 
 

Meer tips over apparatuur en video’s maken voor jouw bedrijf?

Download dan mijn gratis e-book: “10 videomarketing tips voor beginners” en maak een vliegende start met video’s maken voor jouw bedrijf.

 

Over de schrijver
Justin
Door

Justin

op 09 Sep 2014

Bedankt voor de info :) dit was hulpzaam!

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 09 Sep 2014

Justin, jij bedankt voor jouw reactie.

Jack
Door

Jack

op 01 Dec 2014

Bedankt voor de info c:

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 01 Dec 2014

Graag gedaan.

Awad
Door

Awad

op 08 Oct 2016

Ik zou graag een camera willen kopen die langer dan rond de 20 minuten opneemt omdat het om opnames gaat die een minuut of 40 duren anders moet ik steeds de opnames verlengen dan mis ik stukken. Ligt dat aan de camera of de kaart?

Theo de kleijn
Door

Theo de kleijn

op 08 Oct 2016

Dat ligt aan de camera. Als je een nieuwe camera koopt, kun je hier op letten. Doorgaans is 20 minuten voor een filmcamera wel het maximum. Voor een videocamera is doorgaans de lengte onbeperkt, zij het dat de camera er wel losse files van maakt. Deze files kun je dan achter monteren en je hebt een lange video. Grote voordeel van een videocamera is dat deze na 20 minuten dus niet stopt met opnemen en niet warm wordt.

Wouter Lubbers
Door

Wouter Lubbers

op 23 Jul 2017

Bedankt voor de filmpjes, ik heb een dji mobile met de iPhone 7+ deze is bij de eerste vakantie al stuk gegaan, ik kan deze terug brengen en mijn geld terugkrijgen , nu twijfel ik wat ik terug wil, ik wil er op vakantie mee filmen en als we gaan skiën moet dat ook prima werken, ook wil ik filmpjes gaan maken voor mijn bedrijf waar ik mijn artikelen aanprijs. wat raad je aan? En waarom bieden ze veel foto camera,s aan waar ze mee filmen? En niet een filmcamera waar je ook een foto mee kan maken. Groeten Wouter

Theo de kleijn
Marcush van Zijpush
Door

Marcush van Zijpush

op 23 Nov 2017

Weet je een goeie camera die minder dan 40 euro kost.

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 03 Dec 2017

Wat voor soort camera moet het zijn? Waar ga je de camera voor gebruiken?

Reactie plaatsen