Gratis Videoserie Maken Tips

Wil je als ondernemer een gratis videoserie maken voor je bedrijf of onderneming? In deze blog handige en praktische tips.

Gratis Videoserie

Als je dit filmpje bekijkt, hoef je de onderstaande tekst niet te lezen.

Mailinglijst opbouwen met gratis videoserie

Je werkt als ondernemer met een mailinglijst en je wil je mailinglijst laten groeien met een gratis videoserie. Waar moet je precies rekening mee houden als je zo’n gratis videoserie gaat maken? We nemen als voorbeeld dat je een filmserie over het maken van een tafel wilt maken.

Waar moet je nu precies rekening mee houden als je bijvoorbeeld een videoserie maakt over hoe je een tafel maakt. Waar moet je dan rekening mee houden? Coen. Vandaar ben ik bij jou gekomen. Als je nu een videoserie wil maken. Een gratis videoserie over hoe je een tafel maakt, waar moet je dan rekening mee houden? Klinkt misschien heel gek, maar het gaat niet over de tafel. Wat je wil is jezelf laten zien in beeld of in interviewvorm met meerdere personen. Profileren. Laten zien wie je bent. Wat je passie is. Waarom je die video maakt over die tafel. Zelf in beeld komen is belangrijk. Heb je daar nog meer tips over.

Hoe je mensen toch nog meer kunt prikkelen? De grootste tip die ik je kan geven is dat je aan storytelling doet. Daarmee bedoel ik dus echt: wat is het verhaal achter die tafel? Waarom ben je daar zo gepassioneerd over? Waarom wil je dat gratis delen met andere mensen? Afijn vertel jouw verhaal over de gratis weggever.

Ik kan me voorstellen: mensen willen die videoserie, omdat ze zelf een tafel willen gaan maken en hebben geen boodschap aan wie jij bent. Nee. Dat begrijp ik. Alleen jij als ondernemer wil die ruimte wel pakken, want dat verbindt. Die emotie er achter verbindt en dat maakt potentiële klanten tot klanten en misschien wel tot fan. Het is dus krachtig voor de know, trust en like factor. Daarom is het zo belangrijk.

Jezelf voorstellen in de videoserie

Kun je ook nog iets zeggen hoe lang je jezelf moet voorstellen? Het is inderdaad netjes is, dat je in je eerste video jezelf voorstelt. Mensen willen wel even weten wat voor vlees ze in de kuip hebben. Wat kun je er aan doen? Houdt het altijd kort. Dus als een video drie minuten duurt; pak dan 20, 25 seconden. Het moet niet over jou gaan. Uiteraard over de waarde die jij levert voor die klant. Pak wel even je ruimte daarvoor. Dus in verhouding tot de lengte van je video.

Voorbeeld jezelf profileren

Kun je als laatste nog een voorbeeld geven hoe je jezelf kunt profileren met de videoserie. Kun je daar een voorbeeld van geven? Stel je voor dat ik Jan de Timmerman ben. Dan zou ik in die video echt mijn verhaal vertellen. Hé ik ben Jan. Ooit had ik twee linker handen en ik heb ontdekt hoe ik heel makkelijk met een paar spijkers en een hamer een tafeltje in drie dagen in mekaar kan zetten, zodat het mij niets kost. Want ik had geen geld en zodat mijn kinderen toch een fijn tafeltje hadden om mee te spelen. Zo ben ik tot deze videoserie gekomen.

Uiteraard is het ook belangrijk dat je de juiste lichaamstaal gebruikt.

Zelf aan de slag met een videoserie?

Maak een goede start met jouw videoserie met het gratis e-book 10 videomarketing tips voor beginners.

Over de schrijver
Reactie plaatsen