Heeft Social Media Nut Voor Jouw Bedrijf?

Heeft Social Media Nut Voor Jouw Bedrijf?

Social Media:  heeft social media wel nut voor jouw bedrijf? Kijk snel naar de video in dit blogartikel en laat je inspireren.

Heeft Social Media Nut: de (on)zin van social media voor jouw bedrijf | Vakantievlog

Wat is de nut en noodzaak van sociale media voor jouw bedrijf? Veel ondernemers Facebooken, twitteren plaatsen berichtjes op LinkedIn en maken YouTube video’s. Maar ja levert deze sociale media strategie wel rendement op. Nieuwe klanten op voor jouw onderneming? De inzet van sociale media kost doorgaans veel tijd en energie en als het dan geen omzet oplevert, maar alleen maar kosten met zich meeneemt, dan vraag je je terecht af of je social media wel moet inzetten als onderdeel van jouw marketing strategie. Als zelfstandige heeft het doorgaans wel effect voor de binding, maar echt nieuwe opdrachten. Doorgaans zijn nieuwe opdrachten niet echt toe te schrijven uit het effect en rendement van de sociale netwerken. Daarnaast zitten veel ondernemers in twijfel aan welk social medium ze energie moeten steken.
Afijn in deze vakantievlog wil ik het met je hebben over de zin en onzin van social media voor jouw bedijf. Ook ga ik uiteraard in op YouTube in relatie tot een social media campagne en jouw website.

Jouw mening

Wat is jouw mening over social media in relatie tot jouw bedrijf? Heeft social media jouw bedrijf verder gebracht? Of kost het gewoon veel tijd, energie en dus geld zonder dat het nu echt iets oplevert?

nut en noodzaak social media

nut en noodzaak social media

Tekst uit de video:

We plaatsen berichtjes op Facebook, op Twitter en op LinkedIn en niet te vergeten maken we filmpjes voor YouTube. Een ondernemer zei laatst tegen mij: “de beste social media strategie is om al je accounts te beëindigen”. En daar zit natuurlijk wel een kern van waarheid in, want social media kost jou veel tijd, energie en dus ook veel geld. Je moet jezelf altijd afvragen of social media een toegevoegde waarde heeft voor je bedrijf. Kom je beter van A naar B? En in dat daglicht komen we natuurlijk ook uit bij YouTube. Want waarom zou ik eigenlijk YouTube toepassen? Nou ik kan heel veel reden opnoemen, maar het is echt specifiek afhankelijk van jouw bedrijf. Als je zelfstandige bent en je hebt een website, dan vind ik in ieder geval dat je minimaal één welkomstvideo op je website moet hebben. Want met een welkomstvideo ervaren mensen wie er achter het bedrijf zit. Kunnen mensen zien met wie ze straks zaken doen en het wekt gewoon veel meer vertrouwen op. Een tweede punt van YouTube, althans van video als je die op YouTube zet, is dat ie een levenlang op YouTube blijft staan. Hij kan elke dag zomaar gevonden worden. Ik heb nog dagelijks video’s die ik twee jaar geleden heb gemaakt, die nog dagelijks worden gevonden en worden bekeken. Dat in tegenstelling tot Facebook berichten en Twitter berichten die al lang naar beneden zijn gezakt en nooit meer worden gevonden. Goed dit was even de vakantievlog van vandaag. Ik heb nog een leuk filmpje voor je: een soort privé filmpje van mijn zoon: die wil nog wat vertellen. Dus blijf even kijken naar deze video. En dan loop ik nu volgens mij even een moeras in. Wil je nog iets zeggen Stef? Japan. Wat? Japan. Watt? JAPAN! Oké. Pak de bal maar.

Over de schrijver
Reactie plaatsen