Wie Ga Jij Helpen Met Jouw Video?

Om klanten voor jouw bedrijf te krijgen met video, is de “helpfactor” belangrijk. In deze blog leg ik uit hoe jij jouw kijkers helpt en hierdoor kijkers omzet naar klanten.

“Wie ga jij helpen met jouw video?” is de titel van deze blog. Het is inderdaad één van de twee vragen die belangrijk zijn om te stellen, voordat je een video gaat maken voor je bedrijf. Een andere belangrijke vraag is: “Wat voor probleem ga je oplossen?”.

 

De wie vraag

Om de juiste kijkers aan te trekken, moet je helder hebben wie je doelgroep is. Je kunt jouw doelgroep dan aanspreken. Daarnaast kun je jezelf in de video ook beter inleven. Visualiseer je ideale klant. Praat tegen hem/haar. Door deze twee aspecten toe te passen, creëer je herkenning en komt je verhaal veel beter over.

 

De wat vraag

Wat voor probleem ga je oplossen? Met welke problemen zit je doelgroep? Wat voor vragen krijg je zoal? Meestal is een video van 2 minuten te kort om problemen van je doelgroep compleet op te lossen. Dat is nu ook juist de kracht: een waardevol stukje van de puzzel weggeven.

 

Waarom zou je antwoorden op problemen geven?

Je hebt veel kennis en know how. Het is zonde om dit weg te geven. Ik krijg dan geen klanten meer voor mijn bedrijf. Of toch wel?

Realiseer jezelf dat alle informatie te vinden is op internet. Door je klanten te helpen met video, profileer jezelf als een expert. Daarnaast zal een klant altijd op maat advies nodig hebben. Een video kun je dan ook beter zien als opstap naar “op maat advies“. Je geeft een stukje, of meerdere stukjes van een puzzel. De klant kan niet zonder jou de puzzel in elkaar zetten of heeft behoefte aan de ontbrekende stukjes uit jouw puzzel.

Ook creëer je met persoonlijke waardevolle video’s een band met de kijker. Dit is zeer belangrijk om vertrouwen te wekken. Door vertrouwen zal een kijker sneller zaken met jou gaan doen.

helpen niet ingewikkeld vlogvideo

Het helpen van klanten met een (vlog)video hoeft niet ingewikkeld te zijn

 

Mailinglijst

Naast dat je waardevolle video’s openbaar post op YouTube en/of Facebook, kun je diezelfde video’s erg goed inzetten voor je mailinglijst.

Met waardevolle video’s laat je jezelf zien, horen en een gevoel. Perfect om een band met jouw mailinglijst op te bouwen.

 

Nu echt aan de slag met video’s maken voor jouw bedrijf?

Alhoewel de wie en wat vragen belangrijk zijn bij het zelf maken van video’s voor jouw bedrijf, spelen nog meer aspecten een rol. Denk hierbij aan de juiste opzet van de video. Dat je de juiste tekst gebruikt. Daarom adviseer ik je om het gratis e-book: “10 videomarketing tips voor beginners” te downloaden. Ik help je graag verder bij het zelf maken van video’s voor jouw bedrijf.

Over de schrijver
Reactie plaatsen