Het Grote Nadeel Van YouTube + Top 5 Nadelen
21 februari 2014 

Het Grote Nadeel Van YouTube + Top 5 Nadelen

Nadelen van YouTube. In deze blog de top 5 nadelen voor het inzetten van YouTube voor je bedrijf en tips hoe je de nadelen kunt voorkomen.

Eerst een waargebeurd verhaal, waaruit duidelijk wordt wat het grootste nadeel is van YouTube

Het zal je maar gebeuren. Je hebt een YouTubekanaal met 4.000 abonnees. Je hebt ruim 300.000 kijkers op al je video’s gehad. Je bent video marketing specialist en bent voor een groot gedeelte van je inkomsten afhankelijk van je YouTube video’s…maar dan plotseling wordt een video die je online hebt gezet, verwijderd door YouTube. Een paar dagen later wordt zelfs je hele YouTube account verwijderd. Het overkwam videomarketeer Brandon Lucero uit Zuid-Californië. Het gaf Brandon een hartverscheurend gevoel: “een jaar hard werken; van de één op ander moment weggegooid”.

Hoe het begon.. de verwijderde video

Brandon had een video op YouTube geplaatst met  de titel “How To Get More Views On YouTube – Top 9 Techniques”. De video werd gemarkeerd als ongepast. De communicatieregels zijn overtreden en de video is verwijderd. Het gevolg: hij kreeg een “rode vlag”/waarschuwing van YouTube. Hij snapte hier niets van, want zijn video was toch niet in strijd met de richtlijnen van YouTube?

Na wat onderzoek kwam Brandon er achter dat het misschien toch lag aan bepaalde trefwoorden in de titel van de video. In dat geval zou de video waarschijnlijk automatisch gemarkeerd zijn, omdat YouTube een “spamfilter” heeft. Video’s met bepaalde woorden, worden automatisch gemarkeerd; zonder waarschuwing vooraf. Hierna komt je video in een procedure waarbij de video door een “controleur” wordt bekeken. Of deze theorie over screening door een controleur klopt, is overigens niet bekend.

Brandon had ook uitgezocht hoe hij een beroep kon doen, om de “rode vlag” op te heffen. Hij had dan ook het verzoek tot opheffing gedaan via een website. Nu zou het waarschijnlijk een kwestie zijn van enkele dagen zijn, waarna de waarschuwing wordt ingetrokken; dacht Brandon.

Toch zat hij wel een beetje in over de (automatische) waarschuwing die hij van YouTube had gekregen. Immers als er nog een (automatische) waarschuwing zou komen, liep hij de kans dat zijn hele YouTube kanaal zou worden verwijderd….

Het kan nog erger…het verwijderde YouTube kanaal

Of het nog niet genoeg was, waren er ook wat problemen bij een verborgen video van Brandon. Iemand had bij de verborgen video een commentaar achtergelaten, waardoor YouTube de verborgen video als spam ging zien. Hierdoor kreeg Brandon automatisch een tweede waarschuwing/”rode vlag” van YouTube. Gevolg zijn volledige YouTube kanaal met alle video’s werd verwijderd. Weg video’s, weg videokanaal.

Er zijn voor- en nadelen aan het gebruiken van YouTube. Nadeel is onder meer dat je overgeleverd bent aan een (afstandelijk en moeilijk bereikbaar) bedrijf. Je hebt geen enkel invloed op dit bedrijf. Aan de andere kant, als je netjes bent en voldoet aan de YouTube richtlijnen; hoef je eigenlijk niets te vrezen.

Wat Is Het Grootste Nadeel Van YouTube?

Toch kan het dan nog verkeerd gaan, zo blijkt wel uit deze gebeurtenis. Je kunt “het liefste jongentje zijn uit de klas”, maar dan nog kun je een (automatische) waarschuwing van YouTube krijgen. Uiteraard kun je wel voorzorgsmaatregelen nemen. Als je voor een gedeelte van je inkomsten afhankelijk bent van je YouTube video’s, is het goed om dit te doen. In dit blogartikel leg ik uit welke 5 voorzorgsmaatregelen je kunt nemen.

Top 5 nadelen van YouTube

Nummer 1: je bent overgeleverd aan een ander bedrijf waar je zelf geen invloed op hebt. Het andere bedrijf kan zomaar dingen doen die jij niet wilt. Denk aan het verwijderen van video’s of het verwijderen van  je hele YouTube kanaal. In deze blog 5 voorzorgsmaatregelen om toch weer door te kunnen, op het moment dat je YouTube kanaal is verwijderd.

Nummer 2: je zit vast aan een vaste layout. Vooral als je video’s wilt toevoegen op je site, zit je vast aan de layout (en het logo) van YouTube. Als je een video embed op je website, kun je wel wat codes toevoegen. In dit blogartikel leg ik uit hoe je een nette video op je site krijgt.

Nummer 3: reclame. Op YouTube zelf barst het inmiddels van de reclame. Dat is jammer, want zo worden kijkers afgeleid. De kans is aanwezig dat kijkers op reclamebuttons gaan drukken….en weg is een mogelijk potentiële klant. Probeer kijkers van je YouTube video van YouTube af te krijgen door deze naar je website te leiden.

Nummer 4: gerelateerde video’s. Ook gerelateerde video’s leiden tot afleiding van de kijker. Gerelateerde video’s ziet de kijker aan het einde van je video of tijdens de video aan de rechtse kant. In dit blogartikel leg ik uit hoe je met jouw andere video’s tussen de gerelateerde video’s komt.

Nummer 5: negatieve reacties. Voor de ranking van je video en om meer input te krijgen van kijkers, is het belangrijk om reacties op je video toe te laten. Helaas zal niet elke reactie vol lof en positiviteit zijn. Negatieve reacties komen er ook. Je kunt in YouTube  echter wel de reacties zo instellen dat alle reacties eerst door jou gescreend moeten worden. Na goedkeuring van jou komen de reacties online. Reacties die erg negatief zijn of nergens op slaan kun je zo verwijderen en niet online laten komen.

Gratis e-book videomarketing

Videomarkering en video’s zijn de toekomst. Download het gratis e-book “10 videomarketing tips voor beginners” en begin vandaag nog met videomarketing voor jouw bedrijf.

Bronvermelding: artikel over het verwijderen van zijn video en account door Brandon: http://www.soldwithvideo.com/articles/youtube-you-suspended-me-but-why/

Over de schrijver
Bob Roha
Door

Bob Roha

op 09 Dec 2015

Het Overkwam me precise wat Brandon mee gemaakt, aleen ik ben muzikant met meer dan 2000 muziekvideo ( eigen muziek)...begin krijg ik ook rode vlag, denk toch niets aan de hand, en volgende dag, zonder waarschuwing mijn account en kanaal zonder pardon verwijderd, ik vermoed mischien iemand die je niet leuk vond, vertel wat lelijk tegen youtube, want daarvoor, de video bestond al meer dan 2 jaar zonder problem, en plotseling binnen 1 dag , eerst rode vlag, en dan helemaal weg totaal met de kanaal verwijderd met meer dan 2000 video, geen commercieel video 100% eigen muzik en cover, kan je daarterug krijgen??...Ik weet geen raad meer, graag terugschrijven naar bob.roha@yahoo.com voor evt oplossing, ik verwacht niet veel, hij is al weg, maar better iets dan niets !!!

Theo de kleijn
Jean Paul
Door

Jean Paul

op 23 Jan 2016

Mijn account staat er nog wel op, maar alle video reviews worden elke keer gehalveerd, en als ik op een andere video reageer wordt mijn reactie de volgende dag automatisch verwijderd? weet je ook wat ik tegen deze censuur winkel kan doen?

Theo de kleijn
Door

Theo de kleijn

op 31 Jan 2016

Beste Jean Paul,Daar kun je weinig aan doen. Waarschijnlijk heeft de eigenaar van het YouTube kanaal het zo ingesteld, dat hij/zij eerst de reactie moet goedkeuren. Zie:

waarin ik dit uitleg. Dat je een dag later je reactie niet ziet, kan te maken hebben met: 1. Je reactie is nog niet gekeurd door de eigenaar van het YouTube kanaal. 2. Je reactie is afgekeurd door de eigenaar van het YouTUbe kanaal.Groetjes, Theo de Kleijn

Ben Quint
Door

Ben Quint

op 05 Mar 2017

Beste Theo,Youtube ziet sommige reacties als spam en zoals je het keurig hebt uitgelegd lukt het alsnog niet om de reactie in het spam vak goed te keuren het balkje is onmogelijk aan te vinken je kan het niet selecteren.Met vriendelijke groet, Ben Quint

Theo de kleijn
Door

Theo de kleijn

op 16 Mar 2017

Beste Ben,Dat is raar. Ik heb zo geen oplossing. Als beheerder en eigenaar van een YouTube kanaal moet je ook spam reacties kunnen goedkeuren.Groetjes, Theo

Bina
Door

Bina

op 24 Jul 2017

Hallo, mijn zoon van 10 heeft een kanaal op yt. Nu is zomaar opeens het kanaal niet meer te vinden als je de naam intypt. Normaal stond ie gelijk bovenaan. Zijn geplaatste video s zijn wel te vinden als jende titel weet. Er is niet veranderd aan de instellingen. Wat zou dit kunnen zijn, hij os ten einde raad. En we hebben alle instellingen volgens mij al gecheckt, groetjes Bina

Theo de kleijn
Door

Theo de kleijn

op 31 Jul 2017

Ik heb niet gelijk een idee. Het kan zijn dat je eerst zocht op een computer waarbij je op die computer al veel filmpjes van dat kanaal hebt bekeken. Het kanaal wordt dan "onthouden" en eerder getoond bij de suggesties/zoekresultaten. Een andere mogelijkheid kan zijn dat je eerst ingelogd was bij het betreffende youtubekanaal. Als je ingelogd bent op een kanaal en je gaat zoeken dan krijg je sneller resultaten van het ingelogde youtube kanaal, ten opzichte van een "uitgelogd" yt kanaal.

Leon
Door

Leon

op 04 Jan 2018

Hallo Theo,Ik heb een filmpje op mijn kanaal geplaatst waar een stukje van Beggin van Madcon in te horen is. Werd toevallig gedraaid terwijl ik mijn kinderen filmde. Na twee jaar kreeg ik een melding dat het geluid geblokkeerd werd, beeld niet. Ik heb nu twee vragen: Hoe kan het dat andere persoonlijke video's op YouTube dit nummer wel volledig als achtergrondmuziek kunnen gebruiken, zonder dat daar een auteursrechtengeschil uit voortkomt ? En vraag twee: Ik heb een verweer ingediend, dit is direct afgewezen en nu is mijn video helemaal geblokkeerd (nog geen waarschuwing, gelukkig). Ik kan nu in beroep gaan, maar is dat verstandig ? Hopelijk weet jij iets.

Ben
Door

Ben

op 06 Oct 2021

Goed artikel! Lijkt me erg naar als je dat overkomt. Uberhaupt is de macht die de Californische bedrijven hebben angstaanjagend groot. Een idee zou kunnen zijn om met PeerTube makkelijk video's op je eigen server te plaatsen. En dan via YT teasers maken om ze daar naar te verleiden. Ook is Vimeo bijv. een optie, al heb je daar eveneens geen eigen controle, met PeerTube heb je dat wel.

Reactie plaatsen