Hoe Wordt Jouw Filmpje Beter Onthouden?

Hoe Wordt Jouw Filmpje Beter Onthouden?

Het internet raakt steeds meer verzadigd met filmpjes. Ook persoonlijke filmpjes van ondernemers dragen hier aan bij. Maar hoe wordt jouw filmpje nu onthouden tussen al die andere filmpjes? In deze blog een handige tip van Manuel Naaijen.

Online zichtbaar zijn met jouw filmpje

Online filmpjes zijn perfect geschikt voor de branding en online zichtbaarheid van je bedrijf. Je laat jezelf letterlijk zien en je filmpje zorgt voor vertrouwen. Keerzijde is dat steeds meer ondernemers het voordeel van online video inzien. Dat ze filmpjes gaat toepassen voor hun marketing strategie. Passen jouw concullega’s al filmpjes toe?

Onderscheiden met filmpjes

Hoe onderscheid je jezelf als ondernemer nu ten opzichte van filmpjes van andere ondernemers? In een eerder artikel heb ik al 4 tips gegeven, die je kunt toepassen om een onderscheidend filmpje te maken. Een filmpje die beter blijft hangen bij de kijker. Die meer oplevert voor de branding van je bedrijf.

Ik heb in het verleden wat videowerk gedaan voor Manuel Naaijen. Ik ben ook abonnee van zijn YouTube kanaal. Manuel is een ster in filmpjes maken waarbij hij dingen uitlegd en spiegelt aan de hand van een praktisch voorbeeld. Een erg goed voorbeeld hierin vind ik het volgende filmpje:

Ook hier een perfect voorbeeld tussen een tip (ter plaatse) en toepassing van de tip 6 maanden later.

In het filmpje zit een kern van waarheid die jij ook kunt toepassen in jouw video. Uiteraard zit er wel een grens aan. Een goede afweging en balans tussen “beter onthouden worden” en “jezelf belachelijk maken” is wel op zijn plaats.  Duidelijk is wel dat als je je kop boven het maailveld uitsteekt, je filmpje zondermeer beter onthouden wordt. Wil je toch even feedback of jouw filmpje beter wordt onthouden door een bepaalde toevoeging? Dat kan. Mail mij jouw filmpje of geef in een mail aan wat je voor iets wilt toevoegen aan jouw video.

Hoe maak je nu echt een goed filmpje wat onthouden wordt en technische goed in elkaar steekt?

Dat leer je in de praktische workshop videomarketing. Meld je dus snel aan voor de volgende workshop.

Over de schrijver
Reactie plaatsen