Hoe Maak Je Een Goede Persoonlijke Video Voor Je bedrijf?
20 december 2015 

Hoe Maak Je Een Goede Persoonlijke Video Voor Je bedrijf?

Als je dit artikel leest ben je vast van plan om een persoonlijke video op te nemen. Maar hoe maakt je nu een goede persoonlijke video? In deze blog handige tips.

Het is in ieder geval goed dat je een persoonlijke video gaat maken voor jouw bedrijf. Veel ondernemers hebben nog camera-angst of stellen het maken van persoonlijke video’s uit. Een persoonlijke video maken kunnen we in drie  belangrijke aspecten verdelen:

  1. De technische kant: geluid, licht, een goede videocamera;
  2. De uitstraling: hoe kom je over;
  3. De inhoud van de video: wat vertel je.

 

De technische aspecten voor een goede persoonlijke video

Je kunt nog zo’n waardevolle persoonlijke video maken, als je niet te zien bent en slecht te verstaan is je video gedoemd te mislukken. Wist je dat geluid het belangrijkste is van je video? Zorg er dus altijd voor dat je goed te verstaan bent. Gebruik daarom bij voorkeur een externe microfoon, zoals een dasspeld microfoon of richtmicrofoon.

Een andere vraag die ik vaak krijg: wat is een goede videocamera om een persoonlijke video voor mijn bedrijf te maken? In dit artikel heb ik uitgelegd wat een goede camera is om video’s mee te maken.

Ook heb ik een handig overzicht gemaakt met 9 tips om een technische goede video te maken.

 

De uitstraling

Hoe ervaren anderen jou als ze jou zien in een persoonlijke video? De uitstraling is een belangrijk punt voor branding van jezelf, maar ook voor de branding van je bedrijf. Immers als zelfstandig ondernemer ben je zelf het visitekaartje van jouw bedrijf.

Belangrijk: de video moet bij jou passen. De stijl van de video. De achtergrond. Hoe je overkomt. Je moet jezelf er in herkennen. Voelen dat het bij de stijl en werkwijze bij jouw bedrijf past.

Hoe je jezelf goed presenteert voor de videocamera, kun je lezen in deze 10 videopresentatietips.

Ook moet je een keuze maken tussen zittend en staand presenteren. Als je staand presenteert heb je een actievere houding. Dit is net iets beter voor de beleving van je video.

Kies ook de juiste kleding uit. Kleding moet uiteraard bij jou passen, maar niet elke videocamera kan alle kleding goed vastleggen op de gevoelige plaat.

 

De achtergrond van je persoonlijke video kun je afstemmen op het onderwerp wat je behandeld

De achtergrond van jouw persoonlijke video kun je afstemmen op het onderwerp dat je behandeld

 

De inhoud van jouw persoonlijke video

Komt je boodschap wel over? Is je video voor iedereen te begrijpen? Vertel je wel iets waar jouw doelgroep echt iets aan heeft. Afijn de inhoud van je video is zeker zo belangrijk dan de “omhulling”. Vooral als je informatieve video’s maakt, ligt de nadruk sterk bij de informatie die je verstrekt. Die informatie is voor jou gesneden koek. Daar zit nu juist de valkuil: je vertelt te makkelijk vanuit jouw ervaring en expertise. Hierdoor kan de video lastig te begrijpen zijn voor kijkers die jouw vakgebied niet kennen. In dit artikel lees je 9 tips voor een begrijpelijke video.

Een ander punt is dat het begin van je video goed moet zijn. De kijker beslist immers de eerste 8 seconden van je video of hij blijft kijken of je video wegklikt. Toch maken veel ondernemers de volgende 8 valkuilen aan het begin van hun video.

Als de kijker eenmaal besloten heeft om je video te bekijken, dan is het belangrijk om de kijker er bij te houden. Te voorkomen dat de kijker alsnog je video wegklikt. Als je deze 8 tips toe past, houdt jij de kijker er zeker bij.

Ook structuur is belangrijk. Al helemaal als je YouTube video’s wilt gaan maken voor je bedrijf. In dit artikel vind je handige tips over de juiste structuur in jouw (YouTube) video.

 

Tot slot…

Oef. Veel tips hé? Misschien wel te veel. Zie je het nog zitten om te beginnen? Mijn advies: lees de tips door. Pak de tips die je het meeste aanspreken er uit. Ga hiermee aan de slag. Oefenen. Ervaring op doen. Al doende leert men. Hoe meer ervaring je hebt, hoe makkelijkere het professioneler het gaat.

Nog één tip dan: zet je video pas online als je zelf tevreden bent. Bij twijfel, niet oversteken!

Succes met het maken van jouw persoonlijke video.

Over de schrijver
Reactie plaatsen