Hoe Kom Ik Spontaan en Enthousiast Over voor de Camera?
10 juni 2018 

Hoe Kom Ik Spontaan en Enthousiast Over voor de Camera?

Je wilt als ondernemer een filmpje maken voor je bedrijf, maar bent bang. Kom ik wel spontaan en enthousiast over voor de camera? In deze blog 3 tips om spontaan over te komen voor de videocamera.

als je deze video bekijkt, hoef je de onderstaande tekst niet te lezen

Het zweet breekt je uit

Je hakkelt voor de camera. Het zweet breekt je uit. Je krijgt een verhoogde hartslag. Daarna krijg je geen woord meer uit je mond. Afijn je slaat helemaal dicht voor de camera. Dat is niet echt een goed voorbeeld van een spontane video. Spontane video’s maken voor je bedrijf: de ene schudt het zo uit zijn mouw en de ander heeft er erg veel moeite mee en ziet er enorm tegen op. Over het algemeen hebben ondernemers er best veel moeite mee. Het is ook lastig om tegen iets te praten, wat niets terug zegt. We gaan eigenlijk terug naar de basis. Hoe kun je in het begin, het jezelf zo makkelijk mogelijk maken. Daarvoor heb ik 3 technieken voor je uitgekozen, die jou vergemakkelijken om spontane video’s te maken.

 

Spontane video’s maken: De interview techniek

Eigenlijk is deze heel simpel. Een vriend, vriendin of kennis van jou houdt, zoals ik nu sta, de camera vast. Die filmt jou vanaf deze kant. De persoon die gefilmd wordt staat naast de camera en kijkt jou aan. Je vriend, vriendin of kennis stelt vragen aan jou en jij kijkt die persoon aan en geeft antwoorden. Het grote voordeel van deze techniek is dat je geen last hebt van de camera, omdat je een persoon van vlees en bloed aan kijkt. Afijn hieronder een uitlegvideo over deze techniek:

uitleg van de interview techniek

 

De inbeeldingstechniek

Vooral voor mensen die goed kunnen inbeelden in hun geheugen. Hoe iets er uit ziet. Iedereen kan dit wel, maar bij de ene persoon gaat dit beter af dan bij de ander. Je doet je ogen dicht en beeld een persoon in waarbij je jezelf prettig voelt. Bijvoorbeeld je partner. Daarna ga je voor de camera praten en beeld je jezelf in dat die persoon in de lens van de camera zit. Het is dan belangrijk om echt te kunnen voorstellen dat de andere persoon (als kabouter 🙂 ) in de lens van de camera zit.

 

De samen met mij techniek

Eerst even terug naar de basis. Het allerbelangrijkste is oefenen. Oefenen en nog eens oefenen. Meters maken. Vertrouwd raken en ervaring opbouwen. Gaandeweg zul je merken dat het steeds meer spontaner wordt en je meer overkomt, zoals je werkelijk bent.

De samen met mij techniek gaat als volgt: je projecteert deze video op een laptop of een ander beeldscherm. Onder de laptop zet je jouw smartphone neer. Je drukt op de recordknop voor een video opname. Ondertussen kijk je mij aan en ga je tegen mij praten. De komende minuut ben ik een en al luisterend oor. Als je daar moeite mee hebt, dan kun je dit filmpje [zie bovenaan deze webpagina] één minuut vooruit spoelen. Heb je er geen moeite mee, dan kijk je mij aan en probeer ik jou te helpen om spontaan voor de smartphone over te komen.

 

Spontaan en enthousiast vloggen

Wil je spontaan en enthousiast vloggen voor je bedrijf? Volg dan de vlogworkshop.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen