Hoe Lang Wordt Mijn YouTube Video Bekeken + Wat Heb Je Er Aan?
07 juli 2014 

Hoe Lang Wordt Mijn YouTube Video Bekeken + Wat Heb Je Er Aan?

Er is heel veel waardevolle informatie uit het kijkersgedrag van je kijkers te halen. Deze informatie kun je weer gebruiken voor nieuwe YouTube video’s. Zo worden je YouTube video’s steeds efficiënter en leveren ze jouw als ondernemer uiteindelijk meer klanten op. Maar waar vind je gegevens over het kijkersgedrag en wat moet je hiermee? In deze blog het antwoord. Hoe Lang Wordt Mijn YouTube Video Bekeken + Wat Heb Je Er Aan? De tekst uit de video:

Hoe langer jouw video wordt bekeken hoe hoger je met je video scoort in de zoekmachines zoals Google en YouTube. Maar hoe kun je in YouTube nagaan hoe lang jouw video wordt bekeken en waarom is het belangrijk om dit na te gaan. In deze video geef ik het antwoord. Mijn naam is Theo de Kleijn en ik help ondernemers met videomarketing. In deze video ga ik dus uitleggen hoe je nagaan in YouTube hoe lang jouw video wordt bekeken en waarom het belangrijk is om dat na te gaan. Als eerste ga ik uitleggen waar je in YouTube kunt nagaan hoe lang jouw video gemiddeld wordt bekeken.

Statistieken YouTubekanaal raadplegen

Om dat te doen moet je inloggen in YouTube. In je eigen YouTube kanaal. Je gaat dan naar het tandwieltje rechtsboven en klikt op videobeheer. Dan klik je rechts op analytics. Dan selecteer je linkt kijkersloyaliteit. Dan vind je een overzicht van al je video’s. Achter elke video staat dan het percentage hoe lang jouw video gemiddeld wordt bekeken. Dan selecteer je de video waarvan jij meer achtergrondinformatie wilt hebben over hoe lang je video wordt bekeken, maar ook wanneer kijkers afhaken. Dat is heel simpel. Dan klik je op een video die je wilt bekijken. Dan zie je dus hier het percentage van de kijkers en daaronder de tijd. Dus op 2 minuut 11 wordt de video nog door 47% van de kijkers bekeken.

Relatieve kijkersloyaliteit

Een hele handige functie is de relatieve kijkersloyaliteit. Hier kun je zien waar het omslagpunt ligt en wanneer kijkers dus afhaken. Het omslagpunt bij deze video was het moment waarop ik vertelt heb hoe je een video kunt knippen. Want de titel van de video was ook “hoe knip ik een video in Windows Moviemaker”. De les die we hieruit kunnen leren is dat je het beste je video kunt maken over 1 specifiek onderwerp van bijvoorbeeld een bepaald programma. Het moment waarop je dat onderdeel in de video behandeld hebt, geef je gelijk in de video zelf thumbnails aan, zodat de kijkers door kunnen klikken/switchen naar andere video’s. Kijk ook naar mijn andere video’s die je nu in beeld verschijnen.

Gratis videomarketing tips

Wil je meer videomarketing tips. Schrijf je dan in voor de cursus “hoe maak ik een goede YouTube video voor mijn bedrijf”. Klik hier om jezelf in te schrijven.

Over de schrijver
Reactie plaatsen